trešdiena, 2013. gada 3. aprīlis

Kas ir mīlestība?



 
1.MĪLĒT – TAS NOZĪMĒ NETRAUCĒT TAVĀ IZAUGSMĒ.
Mīlošs cilvēks nepiedāvās tev gabaliņu tortes, ja tu ievēro diētu. Viņš nepiebērs tev cukuru tējā, ja tavās asinīs analīzēs atrasts paaugstināts cukura līmenis. Un nepiedāvās iedzert, ja esi nolēmis dzīvot skaidrā. Līdzvērtīgi tam, viņš nepieprasīs no tevis atbilstību viņa pasaules uzskatam: nedzert, ja viņš izlēmis nedzert, dzīvot tā, kā grib viņš.
2.MĪLĒT – TAS NOZĪMĒ NESPĒLĒT „PRĀTA SPĒLĪTES”.
Mīlošs cilvēks neliek justies tev vainīgam un nemanipulē ar tevi. Viņš nesaka: „tā nebija”, ja tu skaidri esi redzējis, ka tieši tā bija… Viņš nesauc tevi par vājprātīgu, ja tu nepiekrīti viņa meliem.
3.MĪLĒT – NOZĪMĒ NECĪNĪTIES.
Mīlošs cilvēks savus argumentus nepastiprina ar personīgiem izlēcieniem. Viņš nesit „zem jostas vietas”. Mīlošs cilvēks neķeras "pie rīkles" un neved tevi uz bojāeju. Viņš meklē risinājumus un ir gatavs uz kompromisiem. Viņš netiecas tevi uzvarēt, uzvarēt par katru cenu.
4.MĪLĒT – NOZĪMĒ NEBŪT EGOISTAM.
Mīlošais nedomā, ka pasaule griežas ap viņu. Viņš ņem un dod, nevis tikai ņem, ņem un ņem. Viņš vienmēr var atpazīt, nu sliktākā gadījumā, dzirdēt, ka tu esi noguris, slims, noraizējies, neapmierināts. Mīlošais spējīgs līdzjust. Viņš var pastiept palīdzīgu roku un „pielikt plecu” . Ar viņu ir komfortabli. Mīlošs nedara visu, ko vien iegribās, nerēķinoties ar citiem. Viņš ciena tavu laiku un enerģiju. Viņš māk dalīties.
5.MĪLĒT NOZĪMĒ NEKONTROLĒT.
Viena no pirmajām potenciālās mājas, sadzīviskās vardarbības pazīmēm ir tiekšanās kontrolēt partneri, kontrolēt katru soli: kam tu zvani, kur tu ej, uz ko tu skaties, ko tu dari. Mīlošs cilvēks to nedara. Viņš nepārbauda tavu telefonu un neskatās spidometrā, piemērojot, kur tu būtu varējis būt… Viņš nesaka tev, ko tev jādomā, jāvelk mugurā vai jāsaka… Viņš nesaka tev, kā tev jājūtas.
6.MĪLĒT – TAS IR CIENĪT.
Mīlošs cilvēks neuzliek tev kaut kādus šablonus un nepazemo citu priekšā. Viņš neplosa tevi un nekaunina publiski. Mīlošs ciena tavas robežas, ciena tavu laiku, ciena tavas idejas, emocijas un …tevi.
7.MĪLĒT -TAS NOZĪMĒ STRĀDĀT PIE UZTICĒŠANĀS VEIDOŠANAS.
Mīlošs cilvēks nekrāpjas, nemelo tev pastāvīgi. Viņš neapdraud tevi ar nepārtrauktām izprašņāšanām par to , kur tu biji un ko darīji ik minūti. Viņš „nepārbauda” tavus draugus. Viņš neflirtē ar citiem. Mīlošs cilvēks necenšas kaut ko nepateikt līdz galam, vai kaut ko noslēpt no tevis.
8.MĪLĒT – NOZĪMĒ RADĪT PLAŠUMU.
Priekš tevis. Mīlošs cilvēks dod tev un sev iespēju baudīt personīgo telpu. Pāriem nav vajadzīgs būt kā pielīmētiem vienam pie otra 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā. Reizēm vajag palielināt distanci. Katram vajag savu personīgo laiku. Laiku, lai pabūtu ar saviem draugiem. Laiku, lai aizietu ciemos. Laiku, lai nodotos saviem vaļaspriekiem, kurus partneris var arī nepieņemt un nelīdzdarboties…
9.MĪLĒT – TAS IR KLAUSĪTIES.
Mīlošs cilvēks klausās tev , pat tad, ja tu nerunā neko svarīgu. Viņš vienkārši … klausās. Viņam nav gatavu lēmumu un viņš nezin visas atbildes. Bet viņam ir pacietība un vēlēšanās klausīties.
10.MĪLESTĪBA – TAS nozīmē NEKAD NEBŪT NEŽĒLĪGAM. Tas attiecas ne tikai uz attiecībām starp cilvēkiem. Vai tas ir jāpaskaidro?
 
VĒLU VISIEM LAIMI!
 
http://www.draugiem.lv/#/signesaulesazote/news/?p=9460105