piektdiena, 2014. gada 3. oktobris

Seno baltu, seno iedzimto (šamanisma) zināšanas un prakses mūsdienās


Ir dzirdēts, ka cilvēce kā vienots veselums, šajā laikā ir nonākusi savas evolūcijas krustcelēs. Arvien vairāk to apstiprina gan cilvēku sabiedrībā notiekošais, gan dabā, visas planētas mērogā notiekošais. Arvien vairāk zemestrīču, vulkānu, globālā sasilšana, cilvēki joprojām viens otru nogalina karos, arvien vairāk tā saukto "tehnoloģiju upuru", globālās krīzes. Arvien vairāk apzināmies, ka viss ir savstarpēji saistīts, un, ja neko nemainīsim, tad, visticamāk, mūs sagaida arvien spēcīgāki globāli satricinājumi un krīzes, arvien saredzamāks kļūst arī strupceļš, kurp viss šis mūs ved.


Gan mūsu senču, seno baltu, pasaules skatījums, gan daudzu citu tautu senais garīgais mantojums ietver zināšanas par citādu pasauli. Daudzi seno pareģojumi stāsta par to, ka šis ir lielo pārmaiņu laiks, kur cilvēcei ir izvēle vai nu mainīties un radīt jaunu, mūsu dziļākajai būtībai atbilstošu laimes piepildītu pasauli, vai arī turpināt "krist bezdibenī". Šie pareģojumi skaidri norāda arī to, ka neviens cits mūsu vietā šo izvēli neizdarīs. Tā ir jāizdara katram pašam. Lai varētu ko izvelēties, ir jābūt zināšanām kādas ir iespējamās alternatīvas. Senie par to stāsta. Jāsaka, ka mūsdienās arvien vairāk ir arī zinātnisku pierādījumu, kas apstiprina to, ka mūsu senči ir zinājuši to, ko mēs tikai sākam apjaust.

Varbūt tieši šie ir iemesli, kādēļ arvien vairāk cilvēku atbildes meklē un atrod tieši šajās senajās zināšanās. Vai tie būtu mūsu senči, senie balti, vai tie būtu abu Ameriku indiāņi, vai Austrālijas aborigēni, vai Ziemeļu un Sibīrijas iedzimto tautas, vai Āzijas seno tautas - visi pamatā runā par vienu un to pašu. Viņu pasaules uztvere dod diezgan vienotu skatījumu par to, kas ir cilvēks, kāda ir viņa loma kopējā sistēmā, kas ir daba, kas ir mūsu planēta, kas ir Visums. Tad mēs saprotam, ka lielā mērā mēs paši esam radījuši savu šodienas realitāti gan individuālā, gan kolektīvā mērogā. Un saprotam, ka varam to kardināli mainīt. Senās zināšanas kopā ar šodienas zinātnes atklājumiem sniedz arī praktiskas metodes, kā to paveikt.

Nodarbībās atklāsim to kā gan pasaule, gan mēs esam "būvēti", kā mēs "funkcionējam", to, kā šī izpratne palīdz mums sākt darboties gan fiziskajā, gan smalkajā pasaulē, lai mainītos. Lai mainītu sevi un pasauli apkārt. Apgūsim arī dažas sensenās prakses savas enerģētiskās tīrības un spēka uzturēšanai.

Par un ap šo tēmu notiks regulāras nodarbības, semināri, darbnīcas, rituāli. Manis gūtā pieredze apstiprina, ka ir trīs galvenie virzieni, kuros katram būtu jādarbojas. Vispirms ir jāgūst zināšanas, lai varētu paplašināt savu gan apziņas stāvokli, gan iespējamo izvēļu loku. Tad praktiska darbošanās gan individuāli, gan kopā grupās. To nostiprina ar dažādu rituālu palīdzību.

Šis nodarbību cikls ir domāts tiem, kuri saprot, ka "tā tālāk dzīvot vairs nevar", ka k/kas ir jāmaina. Priekšzināšanas nav nepieciešamas.


Šamaņu / dziednieku skoliņa "SIDRABVĒJŠ" aicina uzsākt jauno mācību gadu!

Pirmā nodarbība. Seno baltu, seno iedzimto (šamanisma) zināšanas un prakses mūsdienās.
05.10.2014. 11.00 - 15.00, Rīgā, Lāčplēša 35-16a Dzīves zinātnes institūtā

Šajā nodarbībā iepazīsimies ar dažādās senajās (šamaņu) tradīcijās doto:
- kosmoloģiju jeb pasaules un cilvēka uzbūvi
- trīs galvenajās attīstības sastāvdaļas: zināšanas, darbs ar sevi, rituāli
- sevis dziedināšanas (garīgās pilnveidošanās) ceļu
- iepazīsim sakrālo telpu un laiku
- apgūsim savas enerģijas stiprināšanas paņēmienus
- apspriedīsim tālāko nodarbību

Ieteicamais pateicības ziedojums enerģijas apmaiņas nodrošināšanai no 10,-EUR

Veļu vakars. Rituāls
09.10.2014. 18.30 - 21.00 Daugmalē, Senču svētkalniņā
Pateicības ziedojumi pēc katra gribēšanas un varēšanas


Otrā nodarbība. Senā enerģētiskā dziedināšana. Sadarbošanās ar smalko pasauli. Šamaniskie ceļojumi.
18.-19.10.2014. 10.00-18.00 abas dienas, Rīgā, Lāčplēša 35-16a Dzīves zinātnes institūtā
Ieteicamais pateicības ziedojums enerģijas apmaiņas nodrošināšanai no 27,-EUR par dienu

Lūdzu visus interesentus dot ziņu-pieteikumu jau iepriekš.

Veiksmīgu turpmāko ceļojumu vēlot
Jānis / Baltais Vējš