svētdiena, 2014. gada 12. oktobris

Psihosomatiskā projekcija uz ķermeņa

 


Katra cilvēka ķermenis ir individuāls un katrs gadījums ir atšķirīgs, taču šis ir vienkāršs diagnostikas veids.
Kreisā puse- sievišķā (attiecības ar sievietēm)
Labā puse – vīrišķā (attiecības ar vīriešiem)

0. Mugurkauls — Vērtību sistēma
1. Lielais muskulis gar mugurkaulu vidus un muguras lejasdaļā- subjektīvā uztvere. No šīs daļas izriet aizvainojumi, dusmas, kairinājums, agresiju un līdzīgas emocijas.
2. Atbalsts radošumam balstīts uz  savām vērtībām un vēlmēm.
Bloki / atrofija uz šīm muskuļu grupām norāda, ka kaut kas jauns tiek radīts ar prātu nevis ar sirdi, radošums apspiest vai  radošums neeksistē (+ atrofējas lāpstiņu muskulatūra)

3 . Pārliecība, instrukcija,  programmas. Citu instrukciju slodze noved pie tā, ka muskuli „pielīp” pie skeleta un vairs nav sataustāmi. Pretēja reakciju rada pārlieku noslēgtība, sekas- rodas „bruņas” zemādas slāņos, un grūti piekļūt muskuļiem.

4. Atbildība (galvenokārt par citiem)- muskuļi it kā piepūšas, vai baidās ka sabārs (galva ierauta plecos); pazemināts tonuss šajā zonā pretēji- parāda to, ka cilvēks vairāk vai mazāk apzināti atsakās no atbildības par citiem un reizēm arī no sevis.
5. Kakls. Daudzpusīgums. Un tā:
Sānu muskuļi- perspektīva, elastība mērķa izvēlē un tā sasniegšanā.

*Savilkumi šeit rodas, ja mērķus un vēlēšanās ierobežo kaut kas no ārpuses.
Garenvirziena muskuļi (gar mugurkaulu) - mērķa noturēšana. Ja kakls liecas uz priekšu, un pietam galvu metot atpakaļ, radot spiedienu pie galvaskausa pamatnes – tā ir paklausība, paklausība, paklausība. "Jūgs uz kakla." Bērniem, sākot ar bērnudārzu, nemitīgi atkārtoja - "nedauzies!". Un pēc kāda laika viņi pārstāj dauzīties, bet ... spiediens pie galvaskausa pamatnes, kas ir enerģijas "nošķeļ" galvu no pārējā ķermeņa, un emocijām, atstājot bērnu „kailu” intelektu. Un bērns kļūst nespējīgs dzirdēt ne savu ķermeni, ne savu sirdi. Pie tam izglītības sistēma vēl pilnīgi pretēji, pārmērīgi atslābina kakla garenos muskuļus, tādējādi dezorganizējot personu un viņai kļust vienaldzīgs ceļš pa kuru iet.

 6. Radošums, spārni, lidojums, pašrealizācija. Problēmas šajā zonā, būtiski bloķē roku enerģētiku. (nevajadzētu jaukt radošumu ar mākslu, šajā kontekstā radošums- kā kaut kā jauna radīšana, pat ja tas nevienam nav vajadzīgs.)
7. Darbība. Neiespējami bez jaunrades. Pārveido jaunradi galaproduktā.
8. Ribas. Ierobežota brīva komunikācija. Starpribu muskulatūras spazmas var pavadīt arī diafragmas spazmas- cilvēks nevar ieelpot ar pilnu krūti.
9. Atbalsta zona . В 70% gadījumos šādi:
*vīrietim: labajā pusē —nauda/ statuss, no kreisās- sievietes
* sievietei: no labās — ģimene (ģimene +bērni), retāk- vienkārši vīrietis; no kreisās- radošums.
30% ļoti dažādi skaidrojumi.
Negatīvās izpausmes- bailes, šaubas, nepārliecinātība, neuzticība

10. Neapmierinājums un nerealizēta seksualitāte- plašākā jomā, ne tikai fiziskā seksā. Problēmas šajā zonā, kā arī 11, stipro bloķē kāju enerģētiku.
11.Kauns un morāle seksualitātes jomā. 10-11.zonā var ievārot sadzīves maģijas pēdas (lāsti, noskaudumi seksuālā jomā)
12.Kustība. Tāpat arī var vērot virziena noteikšanu (tu tur neej, tu ej tur!)