piektdiena, 2014. gada 31. oktobris

10 ikdienā lietotākie produkti, kas iznīcina vīriešu dzīvības sulu


 
Piebildes pirms raksta:

 1. Piebilde nepilngadīgam meitenēm: raksts var saturēt zinātniskos terminus un mulsinošu informāciju, tāpēc ietaupi savu laiku un droši pārej uz kādu citu, ne tik garlaicīgu rakstu!
 2. Mērķa auditorija (pārsvarā): puiši un pārējie veči.

Informācijas galvā tik daudz, tomēr sadomāju labu mērķu vārdā padalīties un uzrakstīt vēl pēdējo rakstu.

Ja apkārt pamani dīvainības pasaulē – ar vien vairāk čaļu, netipiski savam dzimumam sāk palikt, iztiksim bez cenzūram, – kā lupatas – fiziski un garīgi, meitenes jau 12. gados izskatās kā 18. gadīgas jaunkundzes (nav noslēpums sen zināmajam faktam, ka meitenēm pubertāte iestājas ātrāk kā puišiem), – šajā rakstā radīsies priekštats - kāpēc, puiši ar menboobs vai skinny sindromu paliek arvien izplatītāka problēma u.tml., ja šīs lietas esi pamanījis arī Tu, esi drošs - neesi vienīgais.

Pasaulē trūkst vīrišķības un tā nav vien korelācija vai no sērijas “agrāk zāle bija zaļāka” vien. Pēdējo desmitgadu laikā, vīrišķīguma galvenais, vitali svarīgais hormons testosterons krītas neatkarīgi no vecuma – sākot ar pusaudžiem un beidzot ar vecāka gadagājuma cilvekiem. Gan sievietēm un, galvenokārt, vīriešiem visā pasaulē. Pēc zinātniskiem pētījumiem, vidēji pēdējo desmitgadu laikā, testosterona līmenis cilvekos krītas vidēji par veselu 1% gadā (skaitot aptuveni 50 gadu intervālā – 50% 50 gados).

Tā kā pats, domājot par vecumdienām, nevēlos būt viduvējs mūsdienu standarts, to, ko aprakstīšu zemāk cenšos ievērot pats un domāju arī Tu, lasītāj, labāk vēlies būt piemērs un celt augšā šo statistikas latiņu un atgriezt testosteronu pasaulei vecajās, labajās sliedēs dabīgā veidā!
Bez tam šādi zemāk atrodamie it kā “sīkumi” dod daudz manāmākus panākumus sportā, sevišķi svarcelšanā! Varu apstiprināt!
Kā jau minēju, šis raksts ir balstīts uz svarīgako vīriešu hormonu – testosteronu, kuru samazina sievišķais hormons estrogēns. Lai ir lielāks priekštats par to, ko šis hormons regulē, nosaukšu testosteornu trūkuma simptomus, kas ir bieži sastopami vīriešiem tuvojoties pusmūža vecumam.

Daži testosterona trūkuma simptomi vīriešiem (visvairāk pamanāmi vīriešiem pēc 35 (bet ne tikai)):
• Samazināts spēks un izturība
• Emocionālās problēmas, to skaitā, depresija, nervozitāte, negativitāte, neapmierinātība ar dzīvi
• Muskuļu masas samazināsanās (testosterons vīriešos parasti ir 10x vairāk, nekā sievietēm, un tieši tāpēc sievietes tīri fizioloģiski NEVAR uzkačāt vīrišķīga paskata muskuļus, neiejaucoties savā endokrīnās sistēmas dabiskajā balansā, lietojot speciālus preperātus (to skaitā anaboliskos steroīdus) (neskaitāmas reizes esmu dzirdējis šādas daiļā dzimuma bažas, kurām nav pamata, tā kā droši cilājat svarus svaru zālē, lai dabūtu savu sapņu figūru !)
• Samazināts enerģijas līmenis
• Palielināts krūšu dziedzera izmērs
• Samazināta dzimumtieksme
• Erakcijas pavājināšanās/zudums
• Problēmas ar miegu
• Ievērojami lēnāk aug bārda, spalvas
• Samazināts dzimumlocekļa un sēklinieka izmērs
• Beta-male tips
• Dažādas testosterona trūkuma izraisītās slimības un riski, to skaitā osteoporoze, infarkta risks, biežāka saslimstība ar vēzi u.tml.


Tāpēc uzskatu, ka par endokrīno sistēmu, galvenokārt, testosteornu, estrogēnu un kortizolu u.c. jāzin ikvienam esošajam un topošajam vīrietim!
Uzmanību: Rakstā nerunāju par sintētisko testosteronu, jeb hormonu aizstājējterapiju, par kuru daži noteikti ir dzirdejuši. Šādu sintētisko testosteornu daži labi šļircē kā anabolisko steroīdu, taču tas var sačakarēt visu atlikušo dzīvi, dēļ tā, ka ķermenis pēc šī brīnuma pārtraukšanas vairs nespēs saražot pats savu dabīgo testosteornu (līdz ar to principā esi atkarīgs no tās dārgās sintētiskās lietošanas līdz mūža galam, vai arī no Tavas vīrišķības nekā pāri nepaliks)!

Jaunieši, no tā, ko esmu dzirdejis un redzejis, no sirds neiesaku iet šo ceļu!

Pie tam viss nonesense ar steroīdiem starp jauniešiem mūsdienās nebūtu tik aktuāls, ja dabīgie hormoni saglabātu dabīgo līmeni ķermenī – tādam, kādus daba mums piešķīrusi.

Bet nekrīti panikā, ja tas nebūtu labojums, tad nebūtu rakstījis šo rakstu!
Visvairāk testosterona apdraudošās ķimikalijas ir endokrīnās sistēmas bojājošās vielas, tas nozīmē, ka tās bojā jūtīgās cilveka hormonu sistēmas un to dažādās funkcijas.

Zemāk apskatīsim pēdejā gadsimta testosterona slepkavas, kuras izmantojam ikdienā, un, kurās galvenokārt ir estrogēniskie imitētēji, kas ieņem testosteronu vietu organismā, vai arī endokrīnās sistēmas bojājošās vielas, tas nozīmē, ka tās bojā jūtīgās cilveka hormonu sistēmas un to dažādās funkcijas. Tad nu sākam:
1. Ziepes/dušas želeja
Āda ir Tavs lielakais orgāns. Ziepes un dušas želeju, vismaz lielakā daļa no mums, lieto katru dienu, pa visu ķermeni un nevajadzētu būt noslēpumam, ka apmēram puse no tām ķimikalijām, ko liec uz ādas, absorbēsies ķermenī. Un apsmērēt ķermeni ar šādām nopietnām ķimikālijām (sevišķi sēklinieku rajonā) nav gudra doma.

Tā kā skatamies uz etiķetēm pēc vielām, no kurām ieteicams uzmanīties:
• Mākslīgās krāsvielas (piemēram, FD&C Red No. 6 / D&C Green No. 6.) Neskatoties uz etiķetes, to var saprast arī pēc paša produkta krāsas.
• Ftalāti (phthalates) – xeno-estrogēns, jeb sintētiski radīts estrogēna tips. Šie brīnumi tiek pielikti pie plastmasām elastībai, kā arī kā lubrikanti kosmētikām. Visas vielas ar galoti phthalates – pilnīgi dranķi.
• Silikonā mīkstinātāji (silicone derived emollients). Biežāk sastopamie: cyclomethicone, dimethicone un dimethicone copolyol. Lētas izejvielas, kas padara matus mirdzošus, viegli ķemmējamus, piedod biezuma ilūziju. Bet vai zini par kādu cenu?
• Formaldehīda atbrīvotāji (formaldehyde releasers). Biežāk sastopamie: quaternium-15, dimethyl-dimethyl (DMDM) hydantoin, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, and 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol (bronopol).
• Parabēni (parabens) – visbiežāk sastopamie. Visi ar galotni -paraben – aizkavē produkta bojāšanos, bet izraisa Tevis paša bojāšanos īsumā!
• Vazelīns (petrolatum) – izraisa vēzi.

Ja slinkums meklēt šos sarižģītos nosaukumus, pārlaidiet acis pāri un visticamāk ieraudzīsiet tādus vārdus ar galotni – paraben vai phthalate. Pārsvarā tajos atrodas visas šīs vielas.

Risinājums: Dabīgās ziepes! Tā vietā lai pirktu lielveikalos un Drogās visādus dranķus, lieto dabiskos produktus un pievērs uzmanību etiķetei. Tie varētu būt dārgāki, efekts nav sliktāks, ja ne pat labāks.
2. Šampūns
Cik bieži mazgājam matus? Noteikti lielākais šmulis vismaz reizi nedēļā. Tie, kas nodarbojas ar sportu, vēl biežāk. Princips ar iesūkšanos ādā notiek identiski un šampūnā, kā redzesim zemāk, var būt pat vairāk vielas, no kurām uzmanīties, nekā dušas želejā. Mazgājot matus dušā, kā daudziem mūsdienās ir ieradums, ir liela iespējamība, ka šampūns nokļūs arī uz citām ķermeņa daļām.
Testosterona slepkavas un vēža izraisītāji šampūnos:
• Mākslīgās krāsvielas
• Amodimethicone
• Ftalāti (phthalates)
• Silikonā mīkstinātāji (silicone derived emollients)
• Polisorbāti (polysorbate)
• Formaldehīda atbrīvotāji (formaldehyde releasers)
• Parabēni (parabens)
• Vazelīns (petrolatum)

Risinājums: Dabīgais šampūns! Tas pats princips. Nepērc šampūnu vai kādu citu produktu tikai tāpēc, ka tur rakstīts dabīgs. Pārbaudi etiķeti!
3. Skūšanās putas
Ouch! Un bērnībā, kad vēl bārda neauga bija tik vareni vīrisķīga sajūta uzsmērēt tēva vai vecākā brāļa skūšanās putas (gluži kā Kevins filmā Viens pats mājās)?
Taisnību sakot, skūšanās putas būtu jāsmēre meitenēm, lai augtu krūtis, nevis zēniem, lai augtu bārda (starp citu, meitenes, neiesaku ar to visu aizrauties, čakarējoties ar hormoniem, būs tikai sliktāk ilgtermiņā, vēža risks u.tml! Pie tam, būs īpaši grūtākas tās dieniņas).
Skūšanās putās ir, manuprāt, lielākais no iepriekš nosauktajiem ķimikāliju murgiem priekš vīrieša – Bisphenol-A (BPA). Šī viela ir viena no pētītākajām ķimikālijam un tam ir savs iemesls!
Ir veikti pat pētījumi kā lietojot šo vielu lielās devās varžu tēviņi tika pārtaisīti par varžu mātīti un tas nav joks!
Īsumā, palēnām šis dranķis vīriešus padara neauglīgus. Un labākais tas, ka šī viela ir sastopa it visur, un lietojot skūšanās putas – pa tiešo asinīs, gluži kā šļircējot sieviešu hormonus vēnās. Par to, kur vēl šis dranķis atrodas, pastāstīšu zemāk.

Testosterona slepkavas un vēža izraisītāji skūšanās putās:
• Ftalāti (phthalates)
• Sulfāti (sulfates)
• Bisphenol-A (BPA)
• Benzophenone-4
• Parabēni (parabens)

Risinājums: Dabīgie skūšanās lubrikanti! Pārbaudi etiķeti!
4. Dezoderanti
Jau kādu laiku medijos par to bieži tiek runāts, ka lielākā daļa dezoderantu izraisa vēzi, tā kā šis, es domāju, nebūs nekāds jaunums.
Tāpat kā iepriekš minētos līdzekļus, arī dezoderantu, visticamāk izmantojam ikdienas.
Testosterona slepkavas un vēža izraisītāji dezoderantos:
• Alumīnija oksīds (Aluminum oxide)
• PPG (Polypropylene glycol)
• PPE
• Ftalāti (phthalates)
• Parabēni (parabens)

Risinājums: Protams, ka speciālie dezoderanti un odekoloni bez šiem dranķiem iekšāi! Pārbaudi etiķeti!
5. Zobu pasta
Viens no svarīgākajiem produktiem, pie kuriem jāpievērš uzmanība! Mūsdienās cilvēkiem trūkst tāda viela kā jods!
Īsumā, jods ir nepieciešams endokrīnai sistēmai. Tā trūkums, kā jau varam minēt, kā likums izraisa testosterona līmeņa samazināšanos. Cilvēkiem jods trūkst, jo to ķermenī aizvieto tādas vielas kā hlors, bromīds un fluors, kas atrodas vairums zobu pastās. Un ķermenis “pateicoties” iepriekš minētajām vielām jodu vairāk nevar uzsūkt.
Liela daļa no mums mazgājam zobus divas reizes dienā ar zobupastām, kas satur fluoru. Nav brīnums, ka testosterons visā pasaulē paliek arvien mazāk. Testosterons pasaulē pamazām izmirst (heh no vienas puses labi, ka bērnībā zobus slinkums bija mazgāt )
Risinājums: Zobu pasta, kas nesatur fluoru, piemēram, Jason Healthy Mouth Toothpaste, Tea Tree Oil & Cinnamon.
6. Čeki, visādas biļetes un lēti printētas avīzes, tualetes papīri
Draugi un cilveki man apkārt brīnās, kādeļ izvairos no čekiem un biļetēm kā velns no krusta. Ko tad varētu nodarīt tāds mazs papīra gabaliņš?
Atbilde slēpjas iepriekš minētajā briesmonī Bisphenol-A! Principā visas momentāli drukātās drukas satur milzīgu daudzumu šo dranķi un berzējot gar rokām vai vēl trakāk – turot makā vai kabatā, šis dranķis, burtiski sasūcās drēbēs, un pēc tam asinīs.
Domāju esiet pamanījuši, cik ātri no čekiem un biļetēm noiet druka un tagad iedomājies, kā šis hormonu čakarētājs iekļūst Tavās asinīs ar sviedriem, kā ar šļirci špricejot nedabīgos sieviešu hormonu mīmus, kas čakarē pārējos ķermenī esošos hormonus.
 BPA atrodas arī tualetes papīros (šķiet dēļ tā, ka tualetes papīri pārsvarā ir pārstrādātas avīzes un čeki). Diemžel, ar avīzēm slaucīties būtu vēl negudrāk un tur neko nevaram darīt.
Risinājums: Izvairies pēc iespējas vairāk no nevajadzīgas pieskaršanās nevajadzīgiem čekiem un iepriekš minētajām drukām.
 Tiem, kas strādā ar kases aparātiem, tipogrāfijā vai tamlīdzīgi, iesaku izmantot necaurlaidīgus darba cimdus.

7. Plastmasas trauki, pudeles, virtuves piederumi
Plastmasas pudeles ir pārpilnas ar cilvēka radītiem estrogēniem (xeno-estrogenic), iepriekš minētajiem phthalates, kā arī iepriekš minēto dranķi – BPA!
Plastmasas izstrādājumi, pēc tā ražošanas ir jāatpūtina vismaz gadu, lai tie “atziest” no sīm vielām, bet vai to dara? Protams nē. Kola, ūdens un visas pārējās produkcijas plastmasas iepakojumus tiek iepakoti momentāli pēc to saražošanas un saskaloti pārtikā ar šīm vielām.
Nesildi plastmasu! Liela daļa mikroviļņu trauciņi ir ražoti no plastmasas un to uzsildot, visas šīs vielas nonāk ēdienā! Tādā veidā Tu burtiski uzlasi to visu dranķi no plastmasa un apēd sieviešu hormonus līdz ar pārtiku, tādējādi noslepkavojot savu draugu testosteornu!
Risinājums: Pēc iespējas samazini plastmasas izmantošanu, kas saistīts ar pārtiku.
 Alternatīvas: stikla trauki, nerūsējošā tērauda ūdens pudele, māla trauki, koka cepamās lāpstiņas u.tml

8. Gaisa atsvaidzinātāji, atsvaidzinošās papīra eglītes
Smaržu saožam pateicoties molekulām, kas nonāk mūsu maņas sensoros. Bet līdz ar smaržu izraisošajām molekulām, mēs ieelpojam arī piedevas (jau pazīstamos ftalātus, kā piemēram).
Diemžēl, mēs nevaram kontrolēt, ko kāds cits ir sapūtis vai sapūtis, taču varam kontrolēt ko ieelpojam vismaz mājās.
Risinājums: Izvairīties no šādiem sintētiskajiem gaisa atsvaidzinātājiem. Izmantot dabīgos risinājumus – citrusu miziņas, dabīgās aromatizejošās elliņas – un, protams, lasam kas uz etiķetes!
9. Krāna ūdens
Šķiet kas var būt nekaitīgāks par ūdeni, vecais labais H2O? Jā, ūdens ir svarīgākais, ko varam lietot, jo pasi taču galu galā sastāvam no kādiem tur ~70% ūdens. Ūdens palīdz notievēt, audzēt muskuļu, vairot spēku, noskaņojumu utt (tajā skaitā caur sarižģītām iedarbībām paaugstina testosteronu). Tā ir taisnība, taču netīrais krāna ūdens ir totāls pretstats – apgriezti proporcionāla iedarbība!
Testosterona un cilvēku slepkavas netīrā krāna ūdenī:
• Hexachlorobenzene (ārkārtīgi stipra hormonu bojātajviela)
• Fluors (kā jau minēju iepriekš, ieņem joda vietu šūnās, flors cilvēka šūnās ir toksisks)
• Hlors (darbojas līdzīgi kā flors)
• Dzīvsudrabs (zināms, ka diezgan efektīvi samazina testosterona līmeni)
• Dioksīns (ļoti toksisks, izraisa vēzi)
• Svins (bojā nervu sistēmu, smadzenes, asins sistēmu)
• Arsēns (gadsimtiem zināma nāvīga inde)
• Polychlorinated biphenyl (izraisa ādas, acu un urinācijas problēmas cilvekiem)
• Perhlorāts (raķešu degvielās izmantotais oksidētajs)
• Herbicīts (ārkārtīgi toksisks)
• Uzliesmojošas benzīna piedevas
 u.c...

Šis bija tikai neliels ieskats, kas atrodas netīrā krāna ūdenī. Vārīšana nelīdz!
Risinājums: Ūdens filtri – jo vairāk, jo labāki, jo labāk!
 Pavasarī lieto bērzu sulu.

10. Fitoestrogēnu saturošie produkti
Kas tie tādi? Tie ir augu estrogēni.
A kur tādi brīnumi atrodas?
Produkti, kuros fitoestrogēnu koncentrācija ir augsta:
• Sojas produktos
• Alus (pateicoties estrogēniskajiem apiņiem. Nesen uzrakstīju pat veselu rakstu par alu, iesaku izlasīt)
• Lakrica – paaugstina asinsspiedienu, palielina stresa hormonu kortizolu (līdz ar to stresu), kā arī palielina sievišķo hormonu estrogēnu organismā.
• Linsēklās – bieži tiek celtas debesīs, dēļ tā, ka tajās ir liels daudzums omega-3 taukskabes. Un tā patiesām ir taisnība! Taču, diemžēl, neviens nerunā par to, ka linsēklas ir pārpildītas ar fitoestrogēnu.


Patiesībā šie fitoestrogēniskie produkti pat ir labi pusmūža sievietēm cīņā pret menopauzes simptomiem. Šos produktus izmanto pat ārstiecībā, lakricu izmanto pat ķīniešu tautas medicīnā, taču jaunām sievietēm pārlieku liels estrogēnu daudzums var izraisīt menstruālā cikla traucējumus.
Risinājums: Ja vien neesi sieviete ar estrogēnu trūkumu (piemēram, menopauzes laikā), šāda tipa estrogēnu uzņemšana Tev nav nepieciešama. Ja esi čalis, pēc iespējas izvairies no šo produktu lietošanas!
http://spoki.tvnet.lv/sports/10-ikdiena-…