otrdiena, 2014. gada 7. oktobris

Interesanti jautājumi un vēl interesantākas atbildes

Pieraksts 4.oktobra/2014 mācībās


Mīļo Bagavān, kā atmaksāt parādus mūsu senčiem, vecākiem un guru?
Šrī Bagavāns: “Visi tie ir atbildīgi par mūsu laimi. Izsakiet visiem pateicību. Jums jāpateicas pat piena vīram, viņš smagi strādā jau no rīta agruma un ceļo lielus gabalus, lai pievestu pienu pie jūsu namdurvīm.
Izsakiet pateicību cilvēkiem cietumā. Ja to tur nebūtu, tad tur varētu būt jūs. Ir noteikts cilvēku skaits, kam jāatrodas cietumā.
Jūs varat veikt eksperimentu ar skudrām, atdalot aktīvās no slinkajām skudrām. Tad redzēsiet, ka pēkšņi slinko skudru grupā 50% kļūs par aktīvajām un aktīvo skudru grupā 50% kļūs par slinkajām.
Līdzīgu eksperimentu var veikt ar zivīm akvārijā. Salieciet visas sieviešu kārtas zivis kopā, un dažas no tām kļūs par vīriešu kārtas zivīm. Salieciet kopā tikai vīriešu kārtas zivis un dažas no tām kļūs par sieviešu kārtas zivīm. Mums ir vairāk sieviešu. Un tā- kas notiks, ja mums būs vairāk vīriešu?... Mēs nevaram apmuļķot dabu, vienmēr tur būs līdzsvars.
Cilvēku skaits, kuriem ir jāsaslimst ar vēzi vai diabētu, ir noteikts. Mēs visi esam viens ķermenis. Katru dienu ir jānomirst noteiktam cilvēku skaitam. Ja kādam ir jānomirst, bet jūs lūdzat saudzēt viņa dzīvi, tad jāmirst ir kādam citam.
Tāpēc, jums ir jāsaprot, ka esat tikai piliens okeānā. Izsakiet pateicību katram. Drīz dzīve mainīsies.”


Mīļais Bagavān, vai mēs varam satuvināt visas reliģijas? Kāda ir tautu nākotne? Un kā attīstīsies Vienotība?
Šrī Bagavāns:
“Jūs nevarat satuvināt visas reliģijas. Reliģijas galu galā izzudīs. Visas tautas izzudīs. Nebūs vairs kastu, valodas, tautību un reliģiju barjeru.
Varu jums pateikt, ka pēc 1000 gadiem nebūs vairs tautību, ēku, fabriku un biroju. Visi šie nieki un blēņas būs beigušies. Pasaule būs liels ciems ar lieliem kokiem un lieliem ziediem. Cilvēki dzīvos kaili, nebūs laupīšanu vai izvarošanu. Netālu no Satjalokas bija kopiena, kurā cilvēki dzīvoja kaili. Kad misionāri tiem piespieda valkāt drēbes, viņu kopiena galu galā izzuda.
Tad nebūs pārtikas, cilvēki dzers tikai medu.
Cilvēki spēs lidot no vienas vietas uz citu. Tie būs pavisam cita kaluma cilvēki. Viena cilvēce- tā ir nākotne.”


Mīļo Bagavān, ko darīt, ja nevēlamies darīt to, ko vēlas mūsu vecāki, lai mēs darām?
Šrī Bagavāns:
Ja sirds saka nē, tad nē pasakiet pieklājīgi.


Mīļo Bagavān, kā kļūt nenosodošam.
Šrī Bagavāns:
Tu esi robots. Tevi kontrolē programmas. Nekas nav tavās rokās. Nesen kāds cilvēks sastapa mani un teica, ka viņam pēkšņi uznākušas iekāres pilnas domas. Es viņam atbildēju, ka pirms dažām stundām viņš brauca pāri tiltam, kur kāds pāris bija izdarījis pašnāvību. Tieši tāpēc viņam bija uznākušas šādas domas.
Jums jāsaprot, ka pilnīgi viss jūs ietekmē. Jūs esat piliens okeānā. Nevienu nevainojiet. Neviens nav atbildīgs. Nav nekā tāda, kas jāpiedod. Jūs ietekmē pasaule.


Kad cilvēki sasniedz Budas stāvokļus?
Šrī Bagavāns:
Jūs nevarat kļūt par kādu citu. Tikai Sidharta var kļūt par Budu. Jums jāsaprot, ka esat īpaši. Jūs neapjaušat, ka esat īpaši. Brīdī, kad to aptversit, sabruks visi ceļi un visi skolotāji. Un jūs tapsit atmodināti. Bet problēma jau ir tāda, ka jūs vēlaties kaut kur nokļūt, jūs nepieņemat sevi, jūs vēlaties kaut kas būt.
Jums jābūt harmonijā ar sevi. Jums bail domāt pašiem par sevi. Kad šī atkarība pāriet, tad saņemat atmodu.
Jūsu DNS ir atšķirīgs. Budas DNS bija citādāks. Mēs Budu varam atjaunot tikai no Budas DNS.
Tāpat Jēzu varam atjaunot tikai no Jēzus līķauta.


Mīļais Bagavān, kā iegūt Fizisku, Fizisku, Fizisku dievišķo?
Šrī Bagavāns:
Tas atkarīgs no jūsu attiecībām ar Dievišķo. Kristiešiem tas notiek ātri.
Indiešiem tas ir grūtāk. Jo indiešiem ir tik daudz dievu un tas mulsina, visi tie ir skaisti un vareni, tāpēc arī ir dilemma izvēlē. Kuru izvēlēties?
Visātrāk tas notiek musulmaņiem, tad kristiešiem un visgrūtāk tas ir indiešiem. Es jums palīdzēšu.


Bagavān, kā atbrīvoties no problēmām.
Šrī Bagavāns:
Jūs nevarat atbrīvoties no problēmām. Viss ir process. Visums ir process. Dievs ir process. Viss ir ceļojums. Ir tikai ceļojums, nav gala mērķa. Beidzas viena problēma, pacelsies cita. Kad beidzas pārticības problēma, tad var sākties problēmas ar vīru vai sievu.
Sastopiet šos izaicinājumus. Tas nozīmē, ka jūs arī dzīvojat- ne tikai eksistējat.
Problēmas ir dzīves daļa. Pat Budu mēģināja nogalināt un tam vardarbīgi uzbruka. Cilvēki, kuri iepriekš bija izbaudījuši Kristus veiktos brīnumus, spļāva uz viņu, kad Jēzu sita krustā.
Tāpēc sāciet dzīvot dzīvi, sāciet izbaudīt dzīvi, padariet to sev patīkamu.


Mīļais Bagavān, kā panākt, lai negatīvas lietas redzētu kā pozitīvas.
Šrī Bagavāns:
Viss ir pozitīvs. Trenē savu prātu un smadzenes visu redzēt pozitīvi.
Ja jums sāks viss un visi patikt, tad atplauks sirds un mainīsies dzīve.


Mīļo Bagavān, kā kultivēt mīlestību.
Šrī Bagavāns:
Ātrākais veids kā atvērt sevi mīlestībai, ir apmeklēt lepras slimniekus, vecu ļaužu mājas un bāreņu namus.
Kad tā darīsiet, tad sāks darboties jūsu smadzeņu mīlestības muskuļi. Patlaban tie nestrādā, jo esat norūpējušies tikai par sevi. Kad redzat citu sāpes un pieredzat šīs sāpes, tad atplaukst sirds.
Atnāks mīlestība un tad būs arī prieks.


Mīļais Bagavān, kas ir būt ar TO KAS IR?
Šrī Bagavāns:
Tas nav ārējai pasaulei- tas nav attiecināms uz ārējo pasauli. Ja tek krāns, tad jums tas ir jālabo. Ārējā pasaulē jums jābūt aktīviem.
Arī Amma un Bagavāns ne visu laiku meditē; tikai dikšas laikā mēs esam klusi. Tāpēc neesiet slinki. Tas attiecināms tikai uz iekšējo pasauli. Esmu to skaidrojis daudzas reizes, bet tik un tā jūs pieļaujat kļūdas. Tas attiecināms tikai uz iekšējo pasauli.


Tulkoja Māra Brante