otrdiena, 2014. gada 7. oktobris

Psihosomatika – tā ir zinātne, kas pēta mūsu psihes iedarbību uz pašu ķermeni

Psihosomatika  tā ir zinātne, kas pēta mūsu psihes iedarbību uz pašu ķermeni, orgāniem, sistēmām, enerģiju. Tā īpaši pievēršas cilvēka emocionālajam un enerģētiskajam stāvoklim, un tajā noritošiem procesiem.
 Izzini sevi" – tā teica senie gudrie. Viņi uzskatīja, ka sevis izzināšana ir augstākās zināšanas, un katram cilvēkam tas ir dzīves galvenais mērķis.
Izzināšanas avoti ir trīs – fiziskais ķermenis, Dvēsele un Gars. Gars ir dots cilvēkam, lai viņš var izzināt un savienoties ar Dievišķo, ar Visumu. Dvēsele tiek dota pašattīstībai, sevis izzināšanai. Fiziskais ķermenis ar visiem jūtu orgāniem – lai izzinātu apkārtējo pasauli. Ja šos likumus neievēro, sākas problēmas gan fiziskajā ķermenī, gan arī smalkajos ķermeņos un dzīves biolaukā.
Ir jau sen zināms, ka mums ir ne tikai fiziskais ķermenis, bet mēs esam daudzmerīgs organisms, kam ir 7 apziņas centri, čakras, meridiāni, pašregulācijas sistēma, kam ir savi attīstības un regulācijas likumi. Tie ir daudzmerīgās sistēmas pamatakmeņi.
 
Visi mūsu orgāni ir polifunkcionāli – tie savstarpēji fizioloģiski un enerģētiski papildina un pastiprina viens otra darbību. Piemēram, konkrētā brīdi urīnsistēmai pietrūkst enerģijas, lai iztukšotu urīnpūsli. Bet ir brīva enerģija resnai zarnai un mūsu ģeniālais operātors – apziņa –pieslēdz zarnas brīvo enerģiju un urīnpūslis izdara savu funkciju. Katram orgānam vai sistēmai ir ne tikai sava fizioloģiska funkcija, bet ir arī sava psiholoģiskā nozīme. Uz mūsu veselības stāvokli iedarbojas ne tikai mūsu nepareizs uzturs vai fiziskās slodzes trūkums, visa veida ķīmija vai slikti dzīves apstākļi, liela nozīme ir mūsu garīgai un emocionālai pasaulei. Ir ļoti daudz citu riska faktoru, kas var izmainīt, pasliktināt vai saasināt mūsu problēmas organismā. Tas var būt gan mūsu nepareiza saskarsme ar cilvēkiem, gan realitātes nepieņemšana, kā arī pašprogrammas vai negatīvās enerģētiskās struktūras organismā.

Katrs Dvēseles "vīruss" – dusmas, apvainojums, skaudība un citas negatīvās emocijas, rezonējas visā mūsu organismā un tiek pierakstīts visos mūsu šķidrumos. Šo mūsu kļūdu dēļ sekas ir orgānos, sistēmās, enerģētikā un pašregulācijas sistēmā.
Un vēl – vai Jūs nopietni sekojat savai runai, vārdiem, ko lietojat ikdienā? Es bieži dzirdu "šausmīgi , drausmīgi, briesmīgi, ārprātīgi". Katrs vārds nes savu enerģētiku un vibrāciju, tāpat kā arī forma, līnija, krāsa. Kāpēc mēs neapzināti turpinām piesārņot savu bioenergoinformatīvo biolauku? Visuma likums ir ļoti vienkāršs: nezini – mācies, negribi – piespiedīs!
 
Tāpēc savlaicīgi jāveic psihosomatikas korekcija, lai pakāpeniski noņemtu visus riska faktorus, kas negatīvi iedarbojas uz organismu un to sistēmām. Tas viss palīdzēs Jums transformēt uzvedības un domāšanas modeli, kas nosaka Jūsu dzīves kvalitāti!
 
Nezināšana neatbrīvo mūs no sekām – to vajadzētu saprast katram cilvēkam, un pieņemt lēmumu, ko viņš varētu darīt ar savu ķermeni un savu dzīvi. Nav nesasniedzamu mērķu – ir tikai augsts slinkuma koeficients, neuzņēmības sindroms un liels atrunu krājums...  

Ja tev tiek dota iespēja – izmanto to!
Ja tas mana Tavu dzīvi ļaujies tam!
Neviens nesaka, ka tas būs viegli... Bet tas būs tā vērts !

Novēlu Jums visiem gudru apziņu, skaistu dzīves realitāti un savlaicīgi "pirkt  laimīgu biļeti uz savu  Dzīves vilcienu"!