otrdiena, 2014. gada 21. oktobris

Kalcijs ir galvenais elements, kas cilvēka organismā uztur skābju-sārmu līdzsvaru




Kalcijs ir galvenais elements, kas cilvēka organismā uztur skābju-sārmu līdzsvaru. Pārtikas produktos kalcijs atrodas molekulārajā formā, bet organismam tas ir nepieciešams jonu formā. Lai pārveidotu no molekulārās uz jonu formu, vajag daudz kuņģa sulas, turklāt lielā koncentrācijā. Pēc savas bioloģiskās aktivitātes kalcijs ir līdzīgs astoņkājim, jo piesaista septiņas citas molekulas, tai pašā laikā pats var būt saistīts tikai ar ūdens molekulu. Neviens cits elements uz to nav spējīgs. Jau 40 gadu vecumā 50% cilvēkiem ir kalcija deficīts organismā, bet sasniedzot 60 gadu slieksni, tie ir 90%
Kalcija deficīts ir par pamatu vairāk kā 100 slimībām (osteoporoze, artrīts, hipertonija, krampji, grūtniecības sarežģījumi, bezmiegs, vēzis utt.). Lai kalciju sekmīgi uzņemtu organisms, ir jārūpējas par C vitamīna pietiekamību, kalcijs organismā šķīst tikai C vitamīna klātbūtnē. C vitamīns darbojas kā kalcija transportmašīna.

 C vitamīna trūkums.
 Nemēdz būt, piemēram, parodontoze atsevišķi mutē. Ja jums tīrot zobus, asiņo smaganas, tas nozīmē, ka parodontoze ir visā organismā. Tas ir C vitamīna trūkums visā organismā. Tas nozīmē, ka ir totāls vienšūnu kapilāru sabrukums asinsvados. Ir traumēti asinsvadi, tāpēc eritrocīti un trombocīti nokļūst starpšūnu šķidrumā (asinsizplūdums jeb infarkts).

 Par saldumiem.
 Tikai treknais un saldais dot enerģiju (cukura aizvietotāji nedot). Tāpēc, ja jūs ierobežosiet taukus, jums gribēsies saldu, jo organismam vajadzīga enerģija. Samazinot holesterīna daudzumu uzturā, strauji samazinās hormona insulīna izstrāde aizkuņģa dziedzerī, tāpēc ka insulīna matrica ir holesterīns. Ir svarīga arī joda pietiekamība insulīna izstrādes procesā. Holesterīna augu izcelsmes taukos nav. Tas ir tikai dzīvnieku izcelsmes taukos. Ja apēdat daudz cukura (sevišķi dzerot saldinātās limonādes un sulas) un nelietojat holesterīnu, jūsu organismam vienkārši nav no kā taisīt insulīnu. Izveidojas apburtais loks. Samazinājāt taukus - palielinājāt cukuru. Samazinājāt taukus – samazinājāt holesterīnu – samazinājās insulīns. Cukura līmenis augsts, bet insulīna nav (2. tipa cukura diabēts).

 Uztura sagremošana.
 Nesagremotā ēdiena un citu atkritumproduktu izvadīšana ir tikpat svarīga, kā pareiza gremošana un barības vielu uzsūkšana.
Var pat teikt, ka mums nav svarīgāka, vitāli nepieciešamāka uzdevuma, kā rūpēties par to, lai zarnas nepārpildītos ar atkritumiem. Tajos esošas kaitīgās un indīgās vielas neuzsūktos asinīs, nesaindētu jūs un nesagrautu jūsu veselību.

 Tomēr tikai nedaudzi cilvēki saprot, ka nespēja efektīvi izvadīt no ķermeņa atkritumproduktus ir ārkārtīgi bīstama, ka šī nespēja resnajā zarnā izraisa spēcīgus rūgšanas un pūšanas procesus, kuri pamazām, ja zarnu satura uzkrāšanās turpinās, var novest (un bieži arī noved) cilvēku līdz nāvei, kuras cēlonis – novārtā pamestā resnā zarna. Faktiski resnā zarna ir jūsu uzturs.

Ja cilvēks ēd pārmērīgi apstrādātus, ceptus un pārvārītus ēdienus, tīru cieti, cukuru un milzums sāls (ģenētiski ieprogrammēts, cilvēkam diennaktī vajag tikai 1- 2gr sāls, diemžēl pētījumi rāda, ka tiek lietoti 10-15gr sāls), resnā zarna nespēj darboties normāli pat tad, ja iztukšojas divas vai pat trīs reizes dienā! Šāds ēdiens var nevis piegādāt barības vielas nerviem, muskuļiem, audiem un šūnām, kuri veido resnās zarnas sienu, bet likt resnās zarnas sienai badoties. Caur šādu izbadējošos zarnu nepārtrauktā straumē var plūst nesagremotas ēdiena paliekas, taču zarna nav spējīga veikt savas funkcijas un nodrošināt šo atlieku pēdējo pārstrādi. Tāpēc šūnām vajadzīgas arī tādas uzturā esošās vielas, kuras veicina nolietoto šūnu un audu likvidēšanu, kā arī to aizvirzīšanu uz resno zarnu, un izeju no ķermeņa. Šo uzdevumu veic galvenokārt šķiedrvielas jeb balastvielas. Šķiedrvielas ir absolūti nepieciešamas ēdiena pareizai sagremošanai, tās ir vajadzīgas gan resnajā, gan tievajā zarnā. Visvērtīgākās ir neapstrādātos pārtikas produktos esošās šķiedrvielas. Virzoties caur zarnām, šķiedrvielas aktivizē visus tajās notiekošos procesus. Nokļuvušas resnajā zarnā, šķiedrvielas darbojas gluži ka slota, „izslauka” zarnas visus kaktiņus un stūrīšus, noberž no zarnas sienām vecās, atmirušās šūnas.
http://www.draugiem.lv/uranija/#/uranija/news/?p=12505107