trešdiena, 2014. gada 15. oktobris

Slimību cēloņi


Uranija - astroloģija, ezotērika un zinātne



http://www.medusmaize.lv/index.php?optio

Pēc antropologu pētījumiem senā cilvēka uzturs sastāvēja no 1/3 savvaļas dzīvnieku netreknās gaļas un 2/3 augu barības. Tas nozīmē, ka šādas apstākļos uzturs bija izteikti sārmains. Situācija kardināli izmainījās attīstoties lauksaimniecībai, kad cilvēks uzturā sāka lietot daudz graudaugu kultūru, piena produktu un trekno mājdzīvnieku gaļu. Mūsdienu cilvēka ikdienas ēdienkarti aizpilda galvenokārt rūpnieciski apstrādātie ‘’skābie’’ produkti. Tieši uzturs kļuva par riska faktoru ‘’civilizācijas slimību’’ patoģenēzē, ieskaitot aterosklerozi, hipertoniju, osteoporozi un otrā tipa diabētu. Mūsdienu cilvēka uzturs balstās uz produktiem, kas ir piesātināti ar taukiem, vienkāršiem cukuriem, vāramā sāls un produktus ar mazu šķiedrvielu, magnija un kalcija saturu. Dominē rafinētie un pārstrādātie produkti: cukurs, miltu izstrādājumi un dažādie pusfabrikāti. Picas, čipsi, sieriņi glazūrā, ‘’piena brīnumprodukti’’ (nebojājās), konditorijas izstrādājumi, atspirdzinošie gāzētie dzērieni. Tas viss ir skābais ēdiens. Ikdienas ‘’skābais’’ uzturs noved pie hroniskas organisma iekšējās vides saskābšanas mūža garumā (acidoze). Produktu ‘’skābumu’’ pastiprina termiskā apstrāde (cepšana un vārīšana), cukura un konservantu pievienošana, kā arī skābās piedevas (etiķskābe, majonēze) un produktu ilgstoša uzglabāšana. Pazīstamais fitoterapeits Džetro Kloss(Jethro Kloss)rakstīja, ‘’Ikdienas devā veselam cilvēkam jābūt 75-85% sārmainu produktu, bet saslimušam cilvēkam šī deva jāpalielina līdz 90%’’.


Psiholoģija.
  Vēlēšanās visu dzīvi būt mundram, aktīvam un baudīt visus priekus, to vienmēr ir vēlējies cilvēks. Var no rītiem sākt aplieties ar aukstu ūdeni vai nodarboties ar visdažādākajiem vingrinājumiem vai lietot tikai termiski neapstrādātu uzturu, bet ja jūs būsiet neapmierināti, dusmīgi, aizvainoti, tad diez vai jūs saglabāsiet jaunību ilgus gadus. Dvēseliskais komforts un iekšējā harmonija – tas ir tas, kas reāli pagarina mūžu. Visdrošākā ilgmūža recepte ir labsirdība, pieklājība un humora izjūta. Nerājiet savu organismu un savu slimību, pateicieties savai slimībai, jo tā sūta jums svarīgu vēsti – maini savas domas un uzvedību, tā ir Dieva saruna ar jums, izmantojiet slimību, kā līdzekli pašattīstībai, vairojiet sevī tādas īpašības, kā mīlestību, prieku ,sirdsmieru, pacietību, labprātību, uzticamību. Uzdodiet sev šādus jautājumus;. kā es izturos pret sevi, cik bieži es sevi rāju vai kritizēju, vai es sevi uzslavēju, vai es rūpējos par savu ķermeni, vai man ir kaitīgie ieradumi, kādu ūdeni es dzeru, kādu uzturu es lietoju, vai es vingroju, vai es rūpējos par savas dvēseles un gara attīstību, pieļauju postošas domas – aizvainojums, dusmas, greizsirdība, bailes.

Ierakstiet dienasgrāmatā savas labās īpašības, katru dienu šo sarakstu papildiniet. Sakiet uzslavas citiem cilvēkiem. Saskatiet katrā cilvēkā tikai labu. Lai izvairītos no bailēm, iemācieties uzticēties. Gaidiet no pasaules tikai labu. Lai cilvēks būtu laimīgs un vesels, vajag mīlēt sevi un apkārtējo pasauli.

  Nepareiza ēšana.
Jau pirms tūkstoš gadiem Avicenna ir teicis, ja cilvēks ir saslimis,
pirmkārt viņam jāatsakās no ēdiena,
otrkārt - jāveic zarnu trakta attīrīšanas procedūras,
treškārt - jāmaina ēšanas ieradumi un jāizskalo ‘’organisma kanalizācijas sistēmas’’ (limfātisko, urīnizvadsistēmu un kuņģa zarnu traktu).
Un tikai tad, ja tas nav līdzējis viņš var griezties pie ārsta pēc palīdzības.
Ir dzirdēta paruna, mēs rokam kapu ar dakšu un karoti un otra paruna - meklē slimību bļodas dibenā.

Un tam ir dziļš pamats. Mēs uzturā lietojam ļoti mazdzīvus produktus; svaigus dārzeņus, augļus, zaļumus, ogas, mājās gatavotu sieru, svaigu gaļu, zivis, svaigi spiestas sula, riekstus. Mēs, protams, lietojam daudz ko no iepriekš minētā, bet vispirms nogalinām šo produktus. Nonāvēšanas ieroči: sāls, cukurs, etiķis, citronskābe, augsta temperatūra. Rezultātā tiek iznīcināti fermenti, vitamīni un citas bioloģiski aktīvas vielas. Termiskās apstrādes procesā tiek iznīcināti 85% uzturvielu. Daudzi no mums ir mācījušies, ka gaļa ir viens no mūsu galvenajiem olbaltumvielu avotiem, tomēr patiesība ir tāda, ka mēs saņemam ļoti maz olbaltumvielu no gaļas, ja tā tiek gatavota augstā temperatūrā. Tikai fermentu iedarbībā pārstrādājot uzturu tiek ražota enerģija, bez kuras mēs nevarētu dzīvot. Lielākā kļūda ir, lietot produktus, kuri ir nogalināti ķīmiskā ceļā, izmantojot kancerogēnas E- vielas, konservantus, kas satur formaldehīdu, krāsvielas, stabilizatorus, fermentu blokatorus, antibiotikas, hormonus, skābes. Pagarinot produkta derīguma termiņus pārtikas industrija graujoši iedarbojas uz cilvēka organismu. Visas šīs piedevas grauj imunitāti.

Piemēram, nātrija glutomāts (E-621), tiek pievienots kā garšas pastiprinātājs buljona kubiciņos, sojas mērcēs, dažādās garšvielās. Šī E piedeva bojā galvas smadzeņu šūnas, var izraisīt galvassāpes un bojājumus līdz pat Alcheimera slimībai, grauj acs tīkleni, var izraisīt glaukomu.

 Īpaši bīstamas pārtikas piedevas.
 Krāsvielas: E-103; 105; 121; 123;125; 126; 130; 131; 142; 152.
 Konservanti: E–210; 211; 213-217; 240.
 Skābes regulētājs (sulās): E-330.
 Aizkuņģa dziedzera un kuņģa darbību ļoti negatīvi ietekmē: E- 221-226; 320-322; 338-341; 407; 450;
461-466.
  Alerģiju izraisošie: E-230-232; 311-313.

 Nieres un aknas graujošie: E- 171-173; 320-322.
 Redzi bojā un ne tikai:  E-621; 641(sun)
turpmāk vēl...

http://www.draugiem.lv/uranija/#/uranija/news/?p=12493719