svētdiena, 2014. gada 26. oktobris

Mēs paši esam savas laimes kalēji


Astroloģija, ezotērika, psiholoģija


   Mēs visi sapņojam par laimi. Tomēr ir kaut kas tāds, kas arvien attālina mūs no šī lielākā sapņa piepildījuma, un šis „kaut kas” esam mēs paši, pareizāk sakot, ierobežojumi, ko mēs gadiem ilgi būvējam sev apkārt un kas tagad kā betona siena šķir mūs no laimīgas dzīves.
Tātad lietas, kas traucē mums izlauzties caur ierobežojumu mūriem un kļūt laimīgiem.


•Apkārtējo novērtējums
  Nevienam nav jāsatraucas par to, ko par viņu domā pārējie. Ja lēmumi, kurus pieņemat, dara jūs laimīgus, esat izdarījis pareizo izvēli, un nav svarīgi, ko par to saka citi cilvēki. Padomājiet, cik daudz jūs iegūtu, pārstājot vienmēr atskatīties uz citiem cilvēkiem, minot, vai tiem patiks vai ne jūsu lēmumi. Turklāt jūs nemaz nespējat uzminēt, ko par jums patiesībā domā cilvēki. Tad vai ir vērts par to tik ļoti raizēties?
Varat uzklausīt padomus, bet neļaujiet citiem lemt par to, kā jums jādzīvo sava dzīve.

•Dusmas un aizvainojums
  Dusmas saēd no iekšienes, tāpēc iemācieties samierināties ar cilvēkiem, kuri jūs tracina. Tas nenozīmē, ka jāļauj citiem cilvēkiem izmantot sevi, lai izvairītos no skandāliem, vienkārši iemācieties tikt galā ar dusmām un aizvainojumu, ar sāpēm, kas nogulst kaut kur dvēseles dziļumā. Atcerieties: tas kurš izraisa jūsu dusmas, kontrolē jūs.
   Dzīve kļūst vienkāršāka, kad jūs iemācāties pieņemt atvainošanos, kuru nekad neesat saņēmis.
 Daži cilvēki izgaršo savu aizvainojumu kā izsmalcinātu ēdienu, un tas nenoved ne pie kā laba. Šīs jūtas nekaitē tam, uz kuru jūs dusmojaties, tās kaitē vienīgi jums pašam.


•Ideālā ķermeņa tēls
  Vai bieži iekrītat skaistuma industrijas lamatās, ieklausāties, ko par jūsu ārieni saka radinieki un draugi? Ķermenis ir tas mazumiņš, kas jums tiešām pieder, un kam gan citam, ja ne jums pašam, jālemj par to, kā tam jāizskatās. Svarīgi ir vienīgi tas, kā jūtaties, — komfortabli vai ne. Viss pārējais ir pupu mizas.

•Ideālā partnera tēls
  Ideālā partnera kā tāda nav, pat neceriet to sastapt. Katram cilvēkam ir savs ideāla tēls vai vismaz aptuvenu īpašību kopums, kuram, pēc viņa domām, būtu jāatbilst izvēlētajam tuvajam cilvēkam, taču reālā dzīve parasti uzspļauj šādiem sarakstiem un pasmejas par tiem.
   Kādas partnera īpašības, kādas attiecības darītu jūs laimīgus? Vairumam cilvēku šie priekšstati ir līdzīgi: jums šis cilvēks jāmīl ar visu sirdi un dvēseli, līdzās viņam jājūtas viegli un komfortabli, un vēl kas – vēlaties, lai viņš pieņem jūs tādu, kāds esat. Ja ar diviem pirmajiem punktiem viss ir kārtībā, tas ir lieliski, jūs esat atradis īsto. Atliek vien pēdējais punkts, taču pie tā ir jāpiestrādā.
   Viņš nav ideāls. Arī jūs neesat ideāls, un nekad tāds nebūsiet. Taču, ja viņš kaut reizi ir jūs sasmīdinājis, ja viņš atzīst, ka ir tikai cilvēks un tāpēc pieļauj kļūdas, palieciet kopā ar viņu un sniedziet tam visu, ko spējat. Viņš nelasīs jums dzeju, nedomās par jums katru mīļu brīdi, bet viņš atdos jums daļu sevis, lai gan zina, ka jūs varat to salauzt. Nesāpiniet viņu, nemēģiniet mainīt un negaidiet no viņa vairāk nekā viņš spēj jums dot. Smaidiet, kad viņš dara jūs laimīgu, kliedziet, kad viņš tracina jūs, un skumstiet, kad viņa nav līdzās. Ideālu cilvēku nav, bet ir viens cilvēks, kurš ir ideāls tieši jums.


• Ideāla dzīve
  Tāpat kā nav ideāla partnera, nav arī ideālas dzīves. Dzīve ir tas, ko jūs tajā ieguldāt, tāpēc, ja neesat gatavs nopietni strādāt un pielikt pūles, jūs izvēlaties būt nelaimīgs. Šī izvēle tieši ietekmē jūsu dzīves gaitu.
   Jūs varat radīt savu pasauli, brīnišķīgāko no visām pasaulēm.


•Jūs vēlaties kļūt bagāts
  Daudzi cilvēki nodzīvo dzīvi ar domu, ka viņiem jākļūst par miljonāriem. Neraugoties uz to, ka tas būtībā nav slikts mērķis, jāņem vērā, ka, lai to sasniegtu, ļoti daudz jāstrādā. Turklāt nevajag padarīt naudu par pašmērķi — jūs taču nepeldēsieties tajā kā Skrūdžs Makdaks multeņu seriālā „Pīļu stāsti”.
   Galvenais ir atrast darbu, kurš kļūs par jūsu kaislību, ļaus realizēt jūsu potences, un tad atnāks arī nauda (protams, ja neizjūtat pret to riebumu).


•Cerība, ka Fortūna pievērsīsies jums
  Nav vērts gaidīt, kad Veiksmes kundze pieklauvēs pie jūsu durvīm, lai gan tas var notikt kuru katru brīdi. Novērtējiet to dzīvi, kas jums ir, un esiet pateicīgi par to, ka tā jums pieder. Veiksme nekad neatnāks, ja jūs to gaidīsiet.

•Taisnošanās
  Taisnoties nav laika. Aizmirstiet par atrunu „nav laika”, eksistē vienīgi jēdziens „nav vēlēšanās”. Taisnošanās ir vienkārši mēģinājums nejusties kā draņķim tad, kad jūs kārtējo reizi nedarāt to, kas jau sen būtu bijis jāizdara.

•Domas par bijušajiem
  Jūs kaut kādu iemeslu dēļ esat izšķīries ar kādu cilvēku. Jebkurā gadījumā tam ir vien jums zināms pamatojums. Atceroties savus bijušos partnerus vai draugus, nedomājiet par šo cilvēku, bet tikai par mācību, ko jums ir sniegusi dzīve, par to, ko esat guvis no šā cilvēka. Neiestiedziet jūtās pret cilvēku, kurš nekad nebūs kopā ar jums — tas tikai sagraus iespējamās jaunās attiecības un liks jums ciest.

•Spītība
  Atzīt, ka esat kļūdījies, ir grūti. Vienkārši citiem cilvēkiem ir bijis vairāk zināšanu vai spēju izdarīt kaut ko pareizi. Tā ka nespītējieties, vienkārši pieņemiet to kā faktu. Jo mazāk cilvēkā ir spīta, jo atvērtāks viņš ir jauniem izaicinājumiem. Padomājiet, cik daudz jūs varat piedzīvot un pārdzīvot, ja mēģināsiet saprast un pieņemt ne tikai savu viedokli, bet arī citu cilvēku domas.

•Prokrastinācija
  Gana dēt, laiks perēt!
   Pārstājiet atlikt visu uz rītdienu, dzīvojiet šodienā. Ja jūs pastāvīgi atliekat kādu lietu, padomājiet, vai to vispār ir vērts darīt. Varbūt, ka patiesībā jums tā nemaz nav vajadzīga. Bet, ja tomēr ir vajadzīga, tad dariet to tūdaļ — mūžīgā atlikšana uz rītdienu nodrošina jums vienīgi vainas apziņu un izraisa stresu. Kāpēc gan tik ļoti jācieš?


•Atmiņu bagāža
  Nav vērts staipīt sev līdzi visu atmiņu bagāžu, it īpaši, ja tā skar kādas jūsu iepriekšējās attiecības. Ja jūs esat ļoti mīlējis vai jums ir šķitis, ka mīlat kādu cilvēku, jūs zemapziņā salīdzināt, projicējiet šīs jūtas uz savu jauno partneri, kurš šajā stāstā nav ne pie kā vainīgs.
  Uzsākot jaunas attiecības, atbrīvojieties no bijušajām, un tas jādara ne tikai dzīvē, bet arī prātā. Tas attiecas ne tikai uz mīlestību, bet arī uz visām citām attiecībām kopumā: ar draugiem, darbabiedriem, priekšniekiem utt.

•Negatīvisms
  Visas mūsu domas un vārdi atgriežas pie mums kā realitāte. Tāpēc mainiet savas dzīves pamatnostādnes uz „viss būs labi”. Cilvēkam, kas tam tic, nav nekādu šķēršļu, viņam viss ir iespējams.

• Nenosodiet nevienu
  Kāpēc mums ir tik svarīgi tas, kas notiek ar citiem cilvēkiem? Mēs pārāk daudz laika pavadām, apspriežot un nosodot citus cilvēkus, bet viņi — mūs.
   Tā kā pasaule ir mūsu domu projekcija, mēs droši zinām, ka visi mūs nosoda (tāpēc, ka paši to darām). Apburtais loks: jūs nespēsiet izpildīt padomu Nr. 1, t.i., neraizēties par to, ko par jums domā vai runā apkārtējie, ja paši nepārstāsiet nosodīt citus cilvēkus.
  Atcerieties: jūs neesat bijuši viņu ādā, un pat tad, ja jums šķiet, ka esat bijuši, tad patiesībā — nē, neesat bijuši. Katram galvā ir savi tarakāni, bet dzīvē — savi apstākļi (ko nosaka tarakāni), tāpēc pārstājiet nosodīt.


•Skaudība
  Laime ir nevis iegūt to, ko jūs vēlaties, bet vēlēties to, kas jums ir.
   Cilvēkus padara nelaimīgus pat sociālie tīkli, tāpēc ka viņi raugās uz saviem bijušajiem klasesbiedriem, studiju biedriem un paziņām un kļūst vai zaļi no skaudības, sajūtoties kā niecības.
   Kad nākamajā reizē jūs pārņems skaudība, padomājiet, vai jūs gribētu pārvērsties par to cilvēku, kuru apskaužat. Droši vien jūs to nevēlēsieties, tāpēc ka jūs taču mīlat sevi (pat tad, ja šīs jūtas ir dziļi slēptas).
   Jūs raugāties uz svešu dzīvi, par kuru neko nezināt, jums nav ne jausmas, par ko domā šis cilvēks. Var būt, ka brīdī, kad viņš ienirst savas villas baseinā, viņš neieredz sevi vai no kaut kā ļoti baidās. Var būt, ka jūs, saulainā dienā pastaigājoties pa mežu, izjūtat daudz lielāku baudu nekā viņš, gozējoties pludmales baltajās smiltīs.
   Īsāk sakot, pietiek skatīties uz citiem. Ja jums šobrīd ir labi, tātad viss ir pareizi. Ja nav, tad jums kaut kas jādara, lai tā būtu.


•Nedrošība
  Laimīgiem cilvēkiem parasti piemīt pašapziņa. Tikai to nevajag jaukt ar pārspīlētu, uzpūstu ego. Laimīgie cilvēki ir apmierināti ar to, kas viņiem ir, no viņiem staro pārliecība par sevi, viņi nebaidās izrādīt savas labās īpašības.
   Nedrošībai, pārliecinātības trūkumam nav iemeslu. Neviena. Ja jums piemīt īpašības, kuras jūs sevī nevarat ciest, ir divi ceļi: pieņemt tās vai mainīt. Tā vai citādi katrā cilvēkā mīt viss: viņš var būt gan netiklis, gan puritānis, gan melīgs draņķis, gan patiess un brīvs cilvēks.
   Jūs paši izvēlaties, kas jūs būsiet, tikai jūs, un nevis daba, kurai ar to visu vispār nav ne mazākā sakara.


•Laime ir atkarīga no cita cilvēka
  Neviens, neviens pats cilvēks neaizpildīs jūsu tukšumu, ja jūsos tāds ir. Neviens nepadarīs jūs laimīgu, ja jūs esat nelaimīgs. Lai dalītos savā laimē ar kādu citu, vispirms pašam šī laime jāatrod, tas „cits” atradīsies pēc tam. Tā ka pat neceriet, ka jūsu laime ir kāda cita cilvēka rokās, to atrodat un glabājat vienīgi jūs pats.

•Pagātne
  Dzīvot pagātnē nozīmē apglabāt savu tagadni. Ir pieļautas kļūdas? Nu labi, bet kuram to nav? Sarīkojiet savai pagātnei krāšņas bēres, atcerieties gūto mācību un dzīvojiet tālāk.

•Totāla kontrole
  Dažkārt vienkārši jāatslābst un jāļauj dzīvei ritēt savu gaitu. Jūs nespējat kontrolēt VISU, un ar to jāsamierinās. Citādi jūs visu laiku nervozēsiet, bet rezultātā vienalga neko nespēsiet mainīt. Vienkārši ir lietas, kuras nav pakļautas jūsu kontrolei, tāpēc tās ir jāpieņem tādas, kādas ir.
   Galvenais ir līdzsvars. No vienas puses, baļķis, kas peld pa straumi, no otras — idiots, kas skrien ar pieri sienā.


•Gaidas
  Ja jūs neko negaidāt, jūs nekad nepiedzīvosiet vilšanos.
   Mēs bieži vien domājam, ka visiem cilvēkiem jārīkojas tāpat, kā rīkojamies mēs. Tie ir maldi. Neviens jums neko nav parādā, tāpat kā jūs nevienam neko neesat parādā. Nevienam nav jābūt pieklājīgam, uzmanīgam, kārtīgam, godīgam, patīkamam un pat tīram. Arī jums tādam nav jābūt.
   Nekam nav jābūt ideālam, apburošam, patīkamam, neaizmirstamam, viss tikai var tāds būt. Ja ir,— lieliski, ja nav, nav jābēdājas.



Esiet gatavi pieņemt visu, ko jums dāvā dzīve, un esiet laimīgi!

https://www.draugiem.lv/#/astropsihologija/news/mes-pasi-esam-savas-laimes-kaleji/