sestdiena, 2014. gada 25. oktobris

Kur ņemt spēku pārmaiņām

 


Un tā...
 

Ir zināms, ka viss ir dzīvs, pateicoties enerģijai. Mūsu dzīves tonuss, spēja darboties un veselīgi spriest - ir mūsu brīvās enerģijas līmenis organismā. Kā paaugstināt šo līmeni? Svarīgs jautājums.


Klaiskā speciālistu atbilde: ūdens, elpošana, pareiza ēšana un regulāras fiziskās slodzes.
Runā, ka, ja mēs visu pareizi darīsim (vairāk dzersim ūdeni, kvalitatīvāk ēdīsim, dziļi elposim un nodarbosimies ar sportu) mūsu ķermenis atdzims, uzplauks un dos mums spēku pieplūdumu un spēju "gāzt kalnus".
 

Tad, lūk, es ar visu atbildību paziņoju, ar to vien n-e-p-i-e-t-i-e-k. Ar visām praksēm ir par maz.
Protams, tā ir ļoti svarīga veselīgas dzīves sastāvdaļa - lai sajustos labāk un iekustinātu pārmaiņu mehānismu. Tas ir solis uz kvalitatīvāku dzīvi, taču iekšējā spēka un "draiva" atslēga atrodas pavisam kur citur!!!

Cilvēkā ir apslēptas milzīgas iekšējā spēka rezerves, taču daudzi no mums tām ne tuvu nav pat pieskārušies.
Jau ilgu laiku es tā vai savādāk esmu praktizējusi dažādas pieejas un garīgās prakses, lai paaugstinatu savu enerģētiku. Neteikšu, ka visas iespējamās, taču pieredze ir liela. Mans pluss ir tas, ka līdztekus aktīvai darbībai, es esmu arī aktīva vērotāja. Man mazāk interesanti ir tas, cik gadus cilvēks nodarbojas ar dažādām praksēm, kāds ir viņa līmenis tajās, ko sasniedzis, bet pa īstam pievelk mirdzums acīs, iekšējais "draivs", šeit un tagad stāvoklis un enerģētiskais lādiņš. 
Ir cilvēki, kuri staro un tos nevar nepamanīt. Viņi atšķiras no visiem pārējiem. Viņi Tevi pievelk. tai pat laikā, var būt cilveks veselīgs, nodarboties ar sportu, labi izskatīties un tajā pat laikā būt "kokains" no iekšpuses. Un no šīm acīm nestaro ne spēks, ne enerģija ne dvēselisks pacēlums.
Ar patiesu interesi es ziņkārīgi, aktīvi vēroju gan praktizējošos (joga, enerģētiskās prakses, svaigēšana, veģetārisms, meditācijas, nekonedarīšana eksotiskajās salās) gan radošos (bizness, projekti, māksla, apmācības, apmācības arī šajās garīgajās praksēs) un arī pati sevi dažādos dzīves periodos un ziniet,
man gribas izkliegt so secinājumu, lai cilveki sadzirdētu:



SPĒKS TIEK DOTS LAI TO PIELIETOTU DARBĪBĀ
(СИЛА ДАЕТСЯ НА ДЕЛО)



Reiz šī vienkāršā, bet ne tik ļoti acīmredzamā atbilde mani apstulbināja.


Kamēr jums nav kur pielietot savu spēku un enerģētiku -
jūs to neiegūsiet.



Man pat šķiet, ka tā ir organisma aizsargreakcija. Kur jūs liksiet tik spēcīgu lādiņu? Lai pašsadedzinātos savās šaubās?Spēkam (vai daudz augstākam enerģētiskajam līmenim) vajadzīgs praktisks pielietojums.
 

Jo lielāks mērogs sevis un sava ieguldījuma pasaulē Redzējumam,
jo vairāk enerģijas.

 

Ir tādi cilveki, kuriem nav ne jausmas par metodēm savas enerģētikas paaugstināšanai, taču viņiem tās ir pietiekami, esat ievērojuši? Viss noslēpums ir regulārā saņemtās enerģijas izmantošanā.
Ja godīgi, kam jums spēks, tonuss, enerģija, "draivs", entuziasms?
 

Indiešu gudrajiem ir laba analoģija: 
Cilvēks stāv dzīves priekšā kā milzīga okeāna krastā, bet rokās tam tējkarote.
Enerģijas mums pietiekami, tikai prasības smieklīgas. Cik varējām, tik aiznesām.
 

Vēlreiz.
Kam jums spēks? Kur jūs to liksiet? Kā tērēsiet?


Mūsu MĒRĶI nosaka mūsu spēku, gribam mēs to vai negribam!!!


Ja gribat justies možs un enerģisks un tāpēc sāksiet nodarboties ar dažādām praksēm, taču tajā pat laikā nezināsiet, kam tas jums - tad spēka jums būs tieši tik, lai nodarbotos ar šīm praksēm. Arī nav slikti, vai ne? Taču vārdi "spēks, varenība" un "draivs" ir no pavisam citas operas. Es šo rakstu tieši tiem, kuri spēj sajust šo smalko robežu.
 

Ja nodarbosities ar enerģētikas līmeņa paaugstināšanu vienkārši, lai paaugstinātu šo līmeni - tas turēsies tādā līmenī, kas tikai uzturēs jūs pie dzīvības un dos tieši tik spēka, lai nodarbotos ar šīm praksēm.

Savukārt  izrāviena spēks un entuziasms parādās tikai tajā brīdī, kad cilvēks nosprauž savu mērķi un sāk uz to virzīties!


SPĒKS TIEK DOTS, LAI TO PIELIETOTU DARBĪBĀ



Citiem vārdiem sakot, tajā brīdī, kad jūs pieņemiet stingru lēmumu "gāzt kalnus", jūs pēkšņi sevi atklājat šo spēku un saprotat, ka esat uz to spējīgi!
Nevis no sākuma spēks, varenība, entuziasms un "draivs" ar prakses palīdzību un pēc tam "es padomāšu, kur to pielietot", bet pilnīgi otrādi - no sākuma cilvēks nolemj izmainīt savu dzīvi, pieņem lēmumu, kādā virzienā darboties, un tikai tad atklāj un sajūt sevi šo enerģētiku un spēku.

Un runa nav par virspusējiem sapņojumiem, ar kuriem šodien pilns internets, savairojušies kā vīrusi: izlasīju rakstu un pāris minūtēs jau aizmirsu.
Runa ir par nopietnu lēmumu, nopietnu rīcības plānu un apzinātu kustību mērķa virzienā, kas prasa pašatdevi, pacietību lai noietu šo ceļu līdz galam! Šo mērķu sasniegšanai palīdzēs šīs dažādās prakses, kā lielisks darba instruments, taču galvenais enerģijas avots ir pavisam citur.

"Kad dzīvē viss labi, bet nekā īpaši laba", šo procesu "palaist" ir ļoti grūti.
No elles izrauties ir daudz vieglāk, ja nu gadījumā tur esiet nokļuvis, lai cik tas absurdi neizklausītos. Ir jābūt ļoti nopietnam nolūkam kļūt par pašrealizējusos personību - cilvēku, kurš pilnībā realizējis savu radošo potenciālu. Jābūt milzīgai drosmei, lai stādītu lielus mērķus. Uzdrošināšanās sapņot "pa lielam", un galvenais, pārstāt taupīt savus spēkus un nebaidīties "atdoties" šim procesam pilnībā. Un tad būs iespēja skaidri uzzināt atbildi uz jautajumu: "Kas es esmu?"

Cilvēks - tas ir radījums ar bezgalīgām iespējām un kolosālu spēku. Viņam iedots ir viss, lai izmainītu jebkurus apstākļus un radoši veidotu savu pieredzi, šajā procesā gūstot milzīgu prieku, baudu, ar ko dalīties ar ciiem cilvēkiem!
Jūsu Olesja