ceturtdiena, 2014. gada 2. oktobris

Čakru sistēma kā garīgais ceļš


Kas ir čakru sistēma?

Čakras ir enerģijas virpuļi smalkajā ķermenī, caur kuriem kosmiskā enerģija ieplūst blīvajā, fiziskajā ķermenī. Cilvēki ar gaišreģa spējām spēj šos enerģijas centrus redzēt un noteikt vai enerģija pa šo kanālu plūst brīvi, vai ir nekustīga. Čakru sistēma fiziski ir savienota ar nervu saišķīšiem, sauktiem par nervu pinumiem, un atrodas īpašos savienojumos gar visu muguras sistēmu. Šie nervu saišķīši nodrošina ar informāciju visu centrālo nervu sistēmu, orgānus un dziedzerus.

Jau vairākus gadu tūkstošus, īpaši Indijā, čakru sistēma tiek izmantota kā karte, lai palīdzētu garīguma meklētājiem atkal savienoties ar pirmavotu jeb kļūt Apgaismotiem. Esmu gājusi šo ceļu vairākas dzīves un pēdējos 37 gadus arī šajā dzīvē. Es esmu atklājusi un izjutusi šo informācijas bagātību, kura var būt noderīga jebkuram, kurš vēlas pilnveidot savu dzīves potenciālu.

Skaidras apziņas dimants

Iespējams, vieglākais veids kā saprast čakru sistēmu ir šāds: iedomājies daudzšķautņainu dimantu, kurš attēlo tavu sākotnējo vienreizīgumu. Kad radīšanas gaisma spīd cauri šim dimantam, tā sadalās visās varavīksnes krāsās. Katrai krāsai ir noteikta frekvence un katra frekvence pārstāv noteiktu dzīves mācību. Katrā no septiņām galvenajām čakrām ir informācija par vienu no minētajām krāsām un dzīves mācībām. Kad mēs esam izdzīvojuši kādu no dzīves mācībām, kuru pārstāv kāda no čakrām, mēs kļūstam daudz starojošāki un gudrāki. Lai nonāktu līdz sākotnējam, dabiskajam veselumam, mums jāizdzīvo un jāapgūst dzīves mācības, ko pārstāv visas septiņas čakras. Kad visas varavīksnes krāsas apvienojas, tās pārtop baltā gaismā, kas simbolizē sākotnējo apziņu, kas ir kā dimants.

Dzīves upe

Pastāv dažādas garīgās prakses, kas čakru sistēmu raksturo dažādi. Daži saka, ka ir piecas galvenās čakras, daži saka, ka ir septiņas, daži saka, ka ir astoņas vai deviņas galvenās čakras. Tam patiesībā nav nozīme, jo čakru sistēmā pats būtiskākais ir, ka katra čakra ir kā virpulis upē. Upē, kura ir kosmiskās enerģijas plūsma un tā plūst pa centrālo kanālu no galvas virsmas jeb kroņa līdz kāju pēdām. Ja upe var plūst un virpuļi griezties pareizā, veselīgā veidā, rezultāts būs lieliska veselība un pilnīga svētlaime gan visos ķermeņa, gan emocionālajos līmeņos. Mēs esam jūtīgi, kā smalki uzskaņoti instrumenti, un jebkāds satricinājums dzīvē, vai fizisks vai emocionāls, var sagraut enerģijas virpuļošanu čakrās un upes plūsmu. Ja cilvēks jūt smalko enerģiju un var noskaņot savu instrumentu kā to atspoguļo čakras, tad būs diezgan viegli atgriezt sākotnējo plūsmu. Tiem cilvēkiem, kuriem nav zināšanu par enerģijas plūsmu ķermenī un nav nekādas pieredzes meditāciju, sevis dziedināšanas, un garīgās un fiziskās veselības uzturēšanas praksēs, čakru sistēmas sagraušana var novest pie stagnācijas, veselības problēmām, un problēmām garīgajā un emocionālajā stāvoklī.

Simboliskā nozīme katrai no septiņām čakrām

Septiņas galvenās čakras, saistītās dzīves mācības, un to krāsas:

1)    Seksuālais centrs, kas aptver visu iegurni. Krāsa – sarkana. Dzīves mācība - izdzīvošanas instinkts, radīšana, seksualitāte un seksuāla ekstāze.
2)    Vēdera lejasdaļa. Krāsa – oranža. Dzīves mācība - dzimšana un nāve, mācīšanās elastīgi pieņemt emocijas, kas rodas starp šīm divām polaritātēm.
3)    Saules pinums. Krāsa – dzeltena. Dzīves mācība - kļūt pietiekoši atvērtam un ietilpīgam, lai pieņemtu dažādas dzīves pretrunas, kas rezultātā rada ģenialitāti. Kur sastopas divas pretrunas, rodas galīgā patiesība. Trešā čakra rada izaicinājumu atbrīvoties no sabiedrības uzspiestiem nosacījumiem un atklāt patieso dvēseles aicinājumu.
4)    Sirds. Krūšu apvidus. Krāsa – zaļa vai sārta. Dzīves mācība - mīlestība, attīstība un līdzcietība, atvēršanās, lai savienotos ar visuma sirdi.
5)    Rīkle. Krāsa – tirkīzs. Dzīves mācība - kļūt par radītāju sadarbībā ar Dievu, paust savas dvēseles aicinājumu caur jaunradi, paust godīgu viedokli.
6)    Pieres daļa, kas atrodas starp uzacīm. Krāsa – zila. Dzīves mācība - attīstīt intuīciju, gaišreģa spējas, atbrīvošanās no ego, lai sekotu sirds gudrībai.
7)    Galvas augšējā daļa jeb kronis. Krāsa – violeta, kas pārtop baltā gaismā. Dzīves mācība - savienošanās ar kosmisko apziņu ārpus dualitātes, kļūt vienotam ar to, ko dēvē par orgasmu ar visumu.

Lai kļūtu vienots ar kosmisko apziņu, kuru pārstāv septītā čakra, mums nepieciešams veikt ceļu no seksuālā centra līdz kroņa čakrai, atverot katras čakras maksimālo potenciālu un apgūstot katras čakras dzīves mācības. Kad tas ir noticis, tad dievišķais var plūst caur mums. Mēs esam kanāls caur kuru plūst apziņas dimanta gaisma un izpaužas blīvā, duālā pasaulē. Kad mēs esam nokļuvuši aiz fragmentārās varavīksnes pasaules, tikai tad mēs to pilnībā varam izbaudīt. Austrumos mājienu par duālisma pasauli ir minējuši Maiji un Sanskritā tā ir minēta kā Dieva spēle (Leela). Aptverot visas varavīksnes krāsas, mēs kļūstam gaiši un rotaļīgi, spējīgi brīvi pārvietoties pa visām dimensijām.

Kā apgūt katras čakras dzīves mācības?

Cilvēki mēģina sasniegt pilnību dažādos veidos. Patiess piepildījums ir iespējams tikai tad, ja visas septiņas čakras ir atvērtas un tajās brīvi plūst enerģija. Lai nu kā, ja cilvēkam ir atvērta viena vai divas čakras, viņš savā dzīvē jau pieredzēs patiesu prieku.

Pirmā čakra

Ja Jums ir atvērta pirmā čakra, tad Jūs varat izbaudīt dziļu, piepildītu seksuālo orgasmu, Jūs jūtat drošības sajūtu un sazemējumu ar zemi. Vienkāršs veids kā atjaunot enerģijas plūsmu pirmajā čakrā ir iemācīties brīvi dejot, sameklēt un sajust to brīvības vietu, kur dejotājs pazūd dejā. Kad tas notiek, vairs nepastāv atšķirība starp apakšējo un augšējo ķermeņa daļu. Jūs kļūstat par vienu enerģijas plūsmu, kas nojauc visus šķēršļus un, Jūs, dejojot, kratoties, lokoties kā čūska, veidojat savu ceļu uz ekstāzi. Veids kā cilvēks dejo, skaidri atspoguļo kā viņš kustas seksa laikā. Lokans dejotājs visticamāk arī ir lokans mīlnieks. Un lokans mīlnieks ir piepildīts mīlnieks.

Kad Jūs mācaties atjaunot enerģijas plūsmu pirmajā čakrā, Jums ir iespēja iepazīt orgasma valodu. Izbaudot orgasmu daudz un dažādos veidos, Jūs kļūstat elastīgi. Orgasms ar visumu kroņa čakrā ir iespējams tikai pēc seksuāla orgasma sasniegšanas. Ir ļoti svarīgi izjust patiesu, dziļu, atbrīvotu un brīvi plūstošu ekstāzi pirmajā čakrā, lai pēc tam saprastu kā savienoties ar visuma apziņu.

Otrā čakra

Vēdera apakšdaļa ir saistīta ar dzimšanu, nāvi un visiem emocionālajiem stāvokļiem. Otrās čakras dzīves mācība ir iemācīties emocijas uztvert viegli un vienkārši. Ja mēs to protam, tad ir iespējams sasniegt dziļi meditatīvu stāvokli, lai meditācijā noskaidrotu, kas ir aiz dzimšanas un nāves robežas. Emocijas, ļoti lielā mērā, ietekmē bailes, īpaši bailes, kas saistītas ar tādām izmaiņām kā dzimšana un nāve. Kad mēs iemācāmies ieraudzīt un izpaust savas emocijas apzinātā veidā, mēs kļūstam daudz rāmāki un miermīlīgāki, spējīgi viegli pārdzīvot jebkuras emocijas. Mēs kļūstam daudz dzīvespriecīgāki, ar dabisku un spontānu vieglumu.

Pastāv dažādas tehnikas, kas atvieglo otrās čakras dzīves mācību apgūšanu: Bio enerģētiskās elpošanas sesijas (Bio energetic breath sessions), Ošo dinamiskā meditācija (Osho Dynamic Meditation), Primal terapija (Primal Therapy), Pārdzimšana (Rebirthing), cīņas māksla (Martial Arts), sevis izzināšanas sesijas (The Journey work), dziļo audu masāžas, kā arī dažāda veida darbs ar ķermeni un klusās meditācijas. 

Trešā čakra

Trešā čakra nes sevī dzīves mācību, kuru šobrīd piedzīvo mūsu planēta. Tas izaicina mūs paskatīties aiz šaurās, noteiktā prāta robežas un atvērties savas dvēseles aicinājumam, nevis būt sašķeltam starp dažādām pretrunām un karot pašam ar sevi. Tas aicina mūs paplašināt apziņu tik daudz, lai pretrunas mums neradītu šķēršļus. Tas padara mūs gudrus un elastīgus. Ļoti laba humora izjūta ir atslēga, kā mēs varam kļūt pietiekošo plaši, lai pretrunas mums neradītu grūtības. Jo vairāk mēs varam smieties un baudīt dzīvi, jo vieglāk būs kļūt patiesi garīgam savas dzīves skatījumā. Cilvēks, kurš domā šauri un redz tikai vienu veseluma pusi, pavisam noteikti nav saskaņā ar Dievišķo. Radīšanas princips parāda sevi caur dualitātes spēli, saglabājot sākotnējo vienotību.

Ceturtā čakra

Ceturtā čakra aicina mūs kļūt par mīlestību. Pirmkārt, lai kļūtu par mīlestību, ir jāatveras, lai saņemtu mīlestību. Strūklaka var plūst tikai tad, ja tā ir piepildīta ar ūdeni. No sirds var plūst mīlestība, ja tā ir saņēmusi mīlestību. Bērnībā mums ir nepieciešama vecāku mīlestība, lai izdzīvotu. Ja mēs nesaņemam pietiekoši mīlestību, mēs sākam domāt, ka mēs neesam mīlestības cienīgi. Tas kļūst par paraugu un vēlāk dzīvē, mēs atsakāmies atvērties mīlestībai, ticot, ka neesam mīlestības cienīgi. Veids, kā mēs to izpaužam, ir vainojot citus, ka viņi mūs nemīl tādā veidā, ka gribētu mēs. Lai mainītu šo priekšstatu, ir nepieciešams būt vērīgam pret sevi un apzināti saņemt mīlestību jebkurā iespējamā veidā.

Tavam iekšējam bērnam ir jāzina, ka visumā ir mīlestība. Mīlestībai nav jānāk no noteiktas personas kādā īpašā veidā. Gan tavam iekšējam bērnam, gan Tev, kā pieaugušajam, ir jāatveras un jāsaņem mīlestība no cilvēkiem, kokiem, debesīm, dzīvniekiem un no jebkā, no kā var saņemt mīlestību. Jo mīlestība ir klātesoša un tai nav beigu, un Jūs nevarat iztukšot mīlestības bankas kontu. Jūs vienkārši atklāsiet, ka, jo vairāk Jūs ļaujat mīlestībai ienākt, jo vairāk mīlestības plūst no Jums, bez jebkādas piepūles.

Piektā čakra

Piektajā čakrā – rīklē mēs atklājam kā būt radošam un kā radīt sadarbībā ar Dievu. Šeit mēs sasniedzam stāvokli, ko sauc par pašrealizāciju. Kā radītāji, mēs atklājam, ka mēs paši varam kļūt par sava likteņa veidotājiem. Lai atklātu sava radošuma spēcīgāko izpausmi, mums var palīdzēt dziedāšana,  gleznošana, dejošana, tēlošanas māksla, skulptūru veidošana vai jebkura cita radoša nodarbe. Piektajā čakrā ir dziļa nepieciešamība runāt patiesību un vēlēšanās iznīcināt visu, kas ir nepatiess. Patiesība ir saskaņā ar pirmavotu. Piektā čakra atbild par to, kā mēs noskaņojam savu instrumentu, savu iekšējo būtību, lai kļūtu par skanošu flautu Dieva rokās. Mēs kļūstam par Dievišķā kanālu.

Sestā čakra

Trešās acs centrs, ko parasti attiecina uz iespēju atvērt gaišredzības spējas. Tas ir saistīts ar čiekurveida dziedzeri, kurš ražo hormonu melatonīnu, kontrolējot mūsu gulēšanas un mošanās sistemātiskumu/ mehānismu. Čiekurveida dziedzeri mēdz dēvēt arī par gaismas dziedzeri. Šis dziedzeris mums palīdz piekļūt mūsu iekšējam miega vai atrašanās nomodā stāvoklim, kā arī būt vērīgiem attiecībā pret sevi.

Lai atvērtu trešo aci, var izmantot meditācijas un citas tehnikas, kas izstrādātas tieši sestās čakras atvēršanai. Var izmantot dažas metodes no Vigyan Bhairav Tantra, the Dhamma Ball Meditation, kā arī Jūs varat dienasgrāmatā pierakstīt visus savus sapņus, kas Jums palīdzēs apzināties, kas notiek jūsu zemapziņā.

Sesto čakru atvērt palīdz arī dažāda veida mākslas, kuru pamatā tiek strādāts ar intuīciju – Taro, I-ching, Eņģeļu Reiki u.c. Sestajā čakrā mēs saprotam, ka visas būtnes ir savstarpēji saistītas un, ka mēs visi nākam no viena avota. Mēs varam sākt redzēt auras, dažāda veida garus un atvērties, lai intuitīvi saņemtu vēstījumus.

Septītā čakra

Septītā čakra ir ārpus dualitātes. Šeit Jūs sperat soli jaunā dimensijā, kur mēs esam viens vesels ar visu pastāvošo. Šo stāvokli sauc par Mahamudru vai Apgaismību. Tas ir kā orgasms ar visumu. Visas čakras darbojas kā organisks veselums. Citiem vārdiem sakot, krāsu spektrs ir pārtapis tīrā, baltā gaismā. Veids, kā atvērt septīto čakru ir labi veikt savu mājas darbu. Septītajai čakrai ir vārtu sargs, kas neļaus šķērsot vārtus, kamēr nebūs atvērtas visas čakras un apgūtas to dzīves mācību stundas. Ja Jūs atgriežaties pie kādas krāsas no krāsu spektra, Jūs tiksiet nosūtīti atpakaļ uz skolu, kuru mēs saucam par zemi, atkal un atkal, kamēr Jūs aptverat to krāsu un visu, ko tā pārstāv Jūsu veselumā.
Protams, atslēga numur viens, lai atvērtu septīto čakru ir meditācija. Meditācija dod ieskatu, kas atrodas aiz dualitātes, līdz ar to, kad mēs beidzot esam gatavi spert soli Apgaismībā, ceļš jau ir labi sagatavots. Kad Jūs esat apgaismots, zemes skola ar dualitātes spēlēm vairs nav vienā frekvencē ar Jums un Jums vairs nav nepieciešamība turpināt dzimšanas un nāves apli. Kā jebkurai sugai ir nepieciešamība attīstīties, tā arī mūsu apziņa vēlas attīstīties. Šis ceļš vai karte, ko esmu aprakstījusi, norāda uz soļiem, kurus vajadzētu spert katram cilvēkam. Tā kā mēs apgūstam savas dzīves mācību stundas dažādos veidos, mēs viens otram kļūstam par skolotājiem. Un tā turpinās mūsu spirāles deja.

Ceļojums var izrādīties garš. Tas palīdz atcerēties, ka enerģija seko Jūsu nodomam. Ja Tev ir skaidrs nodoms kļūt par pilna spektra būtni šajā dzīvē, Tu iesi savu ceļu saskaņā ar visumu un piedzīvosi acīmredzamas zīmes, kas norādīs, ka esi uz pareizā ceļa. Ir labi atcerēties, ka šī duālā pasaule ir Dieva spēle, kuru Sanskritā sauc par Leela. Ir uzskats, ka eņģeļi lido, jo viņi sevi uztver viegli. Glabājiet to savā sirdī, kad uzsāksiet svētceļojumu caur jūsu čakrām.

Kad Jūsu čakru sistēma ir atvērta, Dievišķajam ir kanāls, caur kuru sevi izpaust. Savā ziņā, Jūs kļūstat kā zemes pavadonis. Dievišķā enerģija plūst cauri Jums un tiek iezemēta šajā fiziskajā plaknē. Ja vienā vai vairākās čakrās ir stagnācija, Dievišķā enerģija cenšas izkļūt cauri, bet tā tiek novirzīta atpakaļ, līdz Jūs esat gatavs to saņemt. Kad Jūs kļūstat kā atvērts kanāls, tas ir dabiski, ka no Jums plūst mīlestība, gudrība un līdzcietība pret visām radībām.
 
Mahasatvaa Ma Ananda Sarita (www.tantra-essence.com)
 
* No angļu valodas tulkoja Ginta Millere
Korektors: Gatis Beinars


http://garavasara.com/articles/cakru-sistema-ka-garigais-cels