piektdiena, 2014. gada 3. oktobris

3.oktobra diena – Chuwen enerģija 5


2014.gada 03.oktobris!

 Rietumu vilnis – Rietumu diena – 5 Chuwen – Rūķis, Multimākslinieks, Inovātors, Meistars vai āksts, radošā enerģija.

 Piektā diena laika plūsmā ir diena, kura parāda to, caur ko mēs varam izpausties radoši šajā vilnī. Šī diena arī parāda to, caur ko mēs varam iedzīvināt tēmu, kura izveidojusies iepriekšējo četru dienu laikā.

Šodienas enerģija ir visradošākā enerģija no visām divdesmit pamata enerģijām.

 Chuwen vienmēr atrod jaunu veidu, kā sasniegt līdzīgu rezultātu! Chuwen ir visradošākais meistars un tam ir visvairāk jaunu ideju, kā to pašu esošo, pielietot jaunā veidā vai jaunam mērķim.

 Chuwen ir enerģija, kura nekad nezina, kas beigās sanāks un dara visu caur sajūtām.

Šo dienu un šo enerģiju nav iespējams ieplānot – tai var tikai ļauties un sajust, kas un kā jādara. Chuwen ir meistars, kurš spēj izkrāsot visu – gan komunikāciju, gan dzīvi, gan vienkārši mājas atmosfēru vai sienu šajā mājā.

Šī enerģija vienmēr liek paskatīties un pameklēt ko jaunu, lai izkrāsotu savu dzīvi. Chuwen ir tas, kurš visam spēj iedot krāsas un viņš arī ir tas, kas dabā to izdara.

 Chuwen mums māca arī to, ka dzīve ir kā spēle, ka nekas nav jāuztver pārāk nopietni! Visatbilstošākā attieksme mums ir bijusi bezrūpīgajā bērnībā, kad neko neuztvērām ļoti nopietni. Chuwen ir kā mūsu iekšējais bērns, kurš vienmēr grib ar visu paspēlēties – tieši paspēlēties un neko vairāk. Viņš ar visu, kas ir apkārt, spēlējas un mēģina caur šo spēli iedzīvināt ko jaunu, kādu jaunu ideju vai izpildījumu.

 Chuwen ir kā galma āksts, kurš cenšas mums noņemt spriedzi caur jokiem.

 Ja šodien nemācēsim pasmieties par sevi, tad rūķis izdarīs tā, lai visi smejas pa mums, jo spriedze nav Chuwen draudzīga enerģija.

 Chuwen enerģija piepilda visas maņas ar krāsām! Rūķis iet caur dzīvi kā galma āksts, krāsainās drēbēs, kuras piepilda telpu ar krāsām! Tam ir zvaniņi uz cepure, kuri piepilda telpu ar skaņām. Tas ākstās, jokojās un meistarīgi operē ar mūsu emocijām.

 Ja šodien spēsim noticēt savām sajūtām un intuīcijai, tad diena būs jautra, izdevusies un piepildīta ar krāsām. Taču ja ne – būsim īgni, pikti un neapmierināti ar visu.

Šī ir diena, kad vajag ļauties sajūtām, lai sanāk kas jauns un radošs! Ja ir sajūta, ka kāds jāizjoko, tad tā arī ir jādara! Ja ir sajūta, ka jāpamuļķojas un jāatlaiž spriedze, tad tas jādara un nav jādomā, kā tas izskatās – ir jāsajūt, kā sajūtās gribās un jāizpaužas! Nav nekas tāds, ko Chuwen nespētu atļauties – tas viss šodien izskatīsies pilnīgi normāli.

 Chuwen ir tas, kurš mums māca arī radoši izpausties – ja tīrīt māju, tad ar domu, ka tīrās mana enerģija. Ja no rīta gatavojos iziet no mājas, tad ar domu, ka safokusēju arī visu enerģiju ne tikai uz kosmētiku vai apģērbu, tā kā esmu izdomājis, bet gan caur šīm ikdienišķām darbībām uzpošu sevi enerģētikas ziņā. Ja zīmēju vai gleznoju, tad zīmēju savu dzīvi, lai tā piepildītos ar krāsām. Šī ir tikai daži piemēri, bet rūķim tie ir daudz un tā var katru sīkumu un katru darbību izmantot radoši. Ja, piemēram, kolēģi darba vietā ir pārāk skaļi, tad iedomāties, ka tie ir zvirbuļi, kuri pavasarī pa peļķi vai krūmiem peras. Stāvot veikalā rindā – iedomāties, ka visi kā pingvīni uz peldi rindā sastājušies. Ja kasiere ir lēna, tad iedomāties, ka tā ir kā bruņurupucis, sliņķis vai gliemezis un pieņemt, ka tas ir normāli, nevis bojāt sev noskaņojumu par to, ka visi nav tik ātri kā es


 Visam ir jāpieiet radoši! Katrā lietā nav šķēršļu vai problēmu, trūkst tikai radošu risinājumu mūsu dzīvē. Rūķim nav neatrisināmu lietu, jo viņš spēj iejusties jebkurā lomā un veikt jebkuru uzdevumu. Chuwen ir kā emulators, kurš sevi pielāgo tam, kas ir jāveic. Ja vajag – viņš ir mehāniķis, ja vajag – procesa vadītājs vai izpildītājs. Viņš var būt gan sētnieks, gan direktors! Rūķim arī nebūs problēmu veikt jebkuru, pat vispazemojošāko uzdevumu, ja viņš jutīs, ka tas ir jādara.

 Rūķis iejūtas jebkurā lomā un veic jebkuru uzdevumu. Rūķis mums var iemācīt to, kā izpausties, ja apzinies, ka esi vienlaicīgi gan uzveduma autors, gan scenogrāfs, gan aktieris, gan tas, kas notiek. Rūķis mums māca to, ka mēs vienlaicīgi esam gleznotāji, glezna, audekls, krāsas, rāmis, ideja, kas tiek zīmēta, rezultāts un pilnīgi viss cits, kas šajā procesā iejaukts.

 Jo radošāks mākslinieks, jo radošāka glezna, audekls un krāsas.

 Viss ir mūsu rokās un atkarīgs no mums pašiem! Ja visu krāsosim pelēku, tad dzīvosim pelēkā pasaulē! Ja izmantosim visas krāsas, ko Visums mums dod savā labā – dzīve kļūs krietni krāsaināka.

 Apzināsimies, ka esam radītāji un radīsim to, ko vēlamies, jebkurā iespējamā veidā! Būsim kā mākslinieki, kuri sevi uzglezno kā mākslas darbu.

 Radīt ir daudz interesantāk, kā to vienkārši paņemt vai atņemt kādam.

 Lai radoša šī skaistā diena


https://www.facebook.com/maijulaikapavedieni