trešdiena, 2013. gada 27. marts

Kāpēc kuņģa sula kairina?



Edgars jautā: Kas izraisa “atvilni” (no garīgā skatpunkta), to īpaši izjūtu pavasaros un pēc McDonalda, t.i., kad kuņģa sula kāpj pa barības vadu uz augšu un kairina…, ir dedzinoša sajūta krūtīs, kaut kāds vārstiņš īsti nestrādā! 
Elvita Rudzāte atbild: Kuņģis ir cilvēka personības kvalitāti raksturojošs orgāns. Tas ir vienatnes jeb uz ego vērsts orgāns. Tas nozīmē – tajā sakrājas viss, kas ir saistīts ar viņu kā personu, un tas nevar nekur pazust, pirms problēma nav atrisinājusies. Kuņģis simbolizē darba sākumu.  Kuņģis saslimst, ja cilvēks liek sev strādāt vai arī, ja cilvēkam ir bailes sākt darbu.
Ja cilvēks ir apmierināts ar sevi, tad izdalās tieši tik daudz kuņģa sulas, cik nepieciešams ēdiena sagremošanai, bet, ja bailes būt vainīgam ir tā nospiestas, ka tās kļuvušas par apziņu, ka esmu vainīgs, kuņģa sula vai kuņģa skābe izdalās tikpat lielā mērā vairāk. Apziņa, ka esmu vainīgs, jau ir sevis vainošana. Vainas izjūtai pāraugot apvainojumā, kuņģī palielinās skābe neatkarīgi no tā, vai cilvēks vaino sevi vai citus. Pārāk liels skābes daudzums kuņģī ir pārlieka vainas apziņa.
Iespējams Edgaram pavasaros ir jādara darbi, kurus viņš nedara, jo tie nav viņa sirdij tīkami, tāpēc viņā rodas vainas izjūta un šī problēma aktivizējas tieši pavasaros. Es nedomāju, ka McDonalda apmeklējumi ir pie vainas. Ja cilvēks sevī ir uzņēmis stresu, šajā gadījumā vainas izjūtu, tad problēma aktivizējas pie vismazākā kairinājuma.
 http://domatajs.lv/kapec-kunga-sula-kairina/