otrdiena, 2013. gada 12. marts

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

9. marts
Mūsdienu cilvēka vislielākā problēma ir viņa identitātes apjēgsmes trūkums. Šodienas cilvēks dara tik daudz, dzenas pēc visabsurdākajām lietām un tā dēvētajām baudām tāpēc, ka viņam nav ne vismazākās zināšanas par to, kas viņš ir.
No šīs sasaistīšanās ar ārējo pasauli, ar maiju, vairumā gadījumu ir tikai viena atraisīšanās: ciešanas. Ciešanas tev rāda, ka esi ieskrējis strupceļā, ka tu esi uz nepareiza ceļa.
Tāpēc apsveic ciešanas, jo tās tev daudz ko var mācīt. Visvienkāršākā mācība, ko tu no visām ciešanām šinī laikmetā vari iegūt, ir - atkārtot Dieva vārdu (27.II) un darīt labu. Un, ja tu nevari neko labu izdarīt, tad vismaz nedari neko sliktu.
Jo tu vairāk atkārto Dieva vārdu, jo vairāk tu tuvojies Viņam. - Tu redzi? Šajos trijos vārdos viss ir ietverts: tu (tuvojies) Viņam. Dieva vārds atkārtojumā no "Es" kļūs "Tu", un no "Tu" kļūs Dievs.
Tas ir vislabākais ārstniecības līdzeklis pret paša identitātes apjēgsmes trūkumu.

10. marts
Jūsu attiecībās ir vairāk šķiršanās nekā kopā palikšanas. Jūs domājat, ka tā ir pareizi un ka jums ir tiesības šķirties, ja attiecībās vairs nejūtaties labi. Šāda pārliecība ir greiza pašos tās pamatos.
Izmēģinājuma attiecībām nevajadzētu būt. Institūts, kuru ES radīju, lai vīrietis un sieviete dzīvotu kopā, ir laulība.
ES radīju laulību tādēļ, ka tā ir vienīgais kopdzīves veids vīrietim un sievietei, kas atbilst abiem.
Mūsdienu vaļīgās kopdzīves forma atbilst vīrieša zemajām tieksmēm. It īpaši vīrietim patīk attieksmju maiņa - viņš arī parasti ir daudz mazāk saistīts bērnu dēļ nekā sieviete.
Šķiršanās rada brūces, kuras daļēji nesadzīst vairākos mūžos (jā, ES gribu, lai to nepārprotami pasvītro).
Partneri parasti ir kopā daudzus mūžus. Ja viņi viena vai abu partneru muļķības dēļ izšķiras, tad var gadīties, ka viņi nākamajās dzīvēs nesatiksies.
Tad viņi visiem spēkiem pūlēsies ar kādu citu uzbūvēt to, ko ar to vienu ir pazaudējuši. Tas var būt ļoti sāpīgs process.
Nemaz jau nerunājot par to, ka kaut kad būs jānokārto kopīgā karma.