sestdiena, 2013. gada 2. marts

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
22. februāris
Vislielākās briesmas tavā garīgajā ceļā ir tavs ego.
Tu dabiski jautā: "Kā tā?", un ES atbildu mazliet mīklaini: "Tāpēc, ka tas ir tik svarīgs." Ko tas nozīmē?
Ego tāpat kā domāšana izdara tev izšķirīgu pakalpojumu tavā ceļā uz ES Atklāsmi. Tavs ego tāpat kā tava domāšana dod tev iespēju attīstīt spēku, domās izspēlēt darbības, pirms tu rīkojies - ar ko tu, piemēram, vari izvairīties no dažas labas kļūdas.
Viss tas kopā dod tev varu. Tāpēc tu esi atkarīgs gan no domāšanas, gan no ego, un vislabprātāk nekad negribētu no tiem šķirties.
Bet ego piemīt īpašība varu pievilkt sev un pašapmierināti valdīt. Tas to izdara tik veikli, ka tu galīgi nepamani, kā ego tevi dzen vairāk un vairāk apmierināt pats savu prasību pēc varas un slavas. Tas pieder pie Manas mīlestības un ar to saistītajām rūpēm, ka ES tevi pasargāju no tava ego un tā iejaukšanās.
Tāpēc ES ļauju tavam ego tik ilgi pieņemties spēkā, kamēr tas tev palīdz tavā ceļā augšup.
Bet, ja tas sāk kļūt no sargātāja par tirānu un tavas dvēseles, respektīvi, tava ES cietumsargu, tad ES izkārtoju situācijas tādā veidā, ka tavs ego vairāk un vairāk sabrūk.
Šis process tev ir sāpīgs, jo tu esi pieradis identificēties ar savu ego. Reizēm tu naidojies arī ar Mani.
Bet, jo vājāks kļūst tavs ego, respektīvi, jo skaidrāka kļūst tava domāšana, jo skaidrāks tev kļūst, cik nesaprātīga ir tava zākāšanās. Jo tad tu redzi, ka tas, ar ko tu ķildojies, nav neviens cits kā tu pats.
Tu redzi, ka TAS bija tas, ko aizsedza tavs ego. Tas deva viņam varu un atņēma tev svētlaimes saldumu.



23. februāris
It sevišķi jums Vācijā ir augsti attīstīta veselības aizsardzība - un tomēr vairāk un vairāk cilvēku kļūst slimi.
ES tev pateikšu, kāpēc: rūpes vienīgi par ķermeni un visu materiālo padara slimu.
Tu esi gaismas būtne. Tava patiesā būtība ir gaisma un mīlestība. Bet ar ko tu nodarbojies? Ar nedzīvo matēriju, kura tikai tādēļ liekas dzīva, ka dvēsele tai dod spēku kustēties. Kas cits ir ķermenis, ja ne mašīna, kas precīzi darbojas? Bet kas ir vislabākā mašīna bez strāvas? Nekas!
Kas rūpējas tikai par mašīnu, bet nerūpējas par tās pieslēgšanu pie strāvas tīkla, ir vienkārši muļķīgs. Vai tu arī tā nedomā?
Ar tādu rīcību viņš mašīnu pilnīgi noteikti neiekustinās.
Ķermenis dzīvo ar dvēseles palīdzību. Dvēsele dzīvo ar Dievu. Ja tu atdalies no pirmsākuma, tad kļūsti slims - tieši tāpat, kā nevar darboties mašīna, kas atvienota no strāvas. Atceries Dievu. Atkārto Viņa vārdu (27.11). Pastāvīgi attiecini ķermeni uz dvēseli un to savieno ar PIRMSĀKUMU. Tā ir vislabākā veselības profilakse, respektīvi, vislabākā tavas veselības nodrošināšana.