pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Akašas Hronikas par 2013.gada martu



 
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Kādu enerģiju un kādus iespaidus mēs varam sagaidīt 2013.gada martā?
 
Enerģija šajā mēnesī ir ļoti draudzīga. Tieši draudzīga, atklāta enerģija šajā mēnesī ļoti nozīmīgu padarīs saskarsmi. Šajā laikā ir jārodas sajūtai, ka cilvēki ir atkarīgi cits no cita/ir saistīti cits ar citu – vairāk, kā jebkad iepriekš. Atzīt savstarpējo atkarību/saistību tagad ir nepieciešams vairāk kā jebkad agrāk.
 
Tā tas ir ganvispersonīgākajā līmeni – attiecībās starp jums un jūsu draugiem un jūsu ģimenes locekļiem. Tā tas ir arī globālā līmenī – valstu atkarība citai no citas; vienas valdības atkarībai no citas. Tā tas ir arī attiecībās starp personību un sabiedrību - jebkurā līmenī. Šajā mēnesī izdariet visu, kas ir no jums atkarīgs, lai saskarsmē jūs būtu atklāti un patiesi.
 
Ikvienas kontaktēšanās laikā, kāda jums var rasties, runājiet un klausieties bez izlikšanās. Iepriekš Glabātāji jau vairākkārtīgi ir runājuši par to, cik svarīgi ir būt patiesiem pašiem pret sevi un, attiecīgi, pret visu pasauli, kas ir jums visapkārt. Šajā mēnesī šī kopīgā patiesība, kas vienmēr ir patiesa, iegūs ārkārtīgi būtisku/svarīgu nozīmi. Šajā mēnesī jūs uzzināsiet, ka – ja jūs nebūsiet patiesi paši ar sevi, negatīvas sekas pienāks jūs ātrāk un būs priekš jums smagākas, nekā tas būtu bijis iepriekš.
 
Jūs spēsiet ļoti viegli atšķirt nepatiesuma sekas. Sekas būs arī tādas, ka – ja jūs būsiet patiesi paši pret sevi un pret tiem, kas ir ap jums, godīgi un atklāti visā, ko darāt, tad jūs iegūsiet iespēju padarīt savu dzīvi labāku, nekā tā jums ir bijusi agrāk. Tas nozīmē, ka runa nav tikai par to, ka jūs tiksiet sodīti, ja būsiet bijuši nepatiesi, bet arī par to, ka jūs tiksiet arī apbalvoti ar pozitīvām sekām, ja šajā mēnesī būsiet godīgi un atklāti. Meklējiet iespējas darīt galu pārpratumiem. Meklējiet iespējas pateikt to, ko jūs patiešām domājat. Šajā mēnesī parūpējieties par to, lai atrastu laiku un patiesi ieklausītos savā sirdī un saprātā.
 
Ieklausieties savā iekšējā balsī. Pārliecinieties par to, ka jūs patiešām saprotat, ko jūs jūtat un kāpēc jūs jūtat tieši to. Pārliecinieties, ka jūs saprotiet savus nodomus, saprotiet, ko tieši tie nozīmē. Uzklausiet citus ar tikpat augstas pakāpes vēlmi. Pa īstam pacentieties viņus saprast, bet nevis vienkārši noklausīties vārdus, kurus viņi saka.
 
Klausieties ar līdzcietību. Pārliecinieties, ka jūs saprotiet sevi un esiet patiesi paši pret sevi. Tad arī būt patiesiem pret citiem cilvēkiem jums būs salīdzinoši viegli. Ja jūs saprotiet savu sirdi un prātu, tad sapratīsiet, kas tieši jums ir jāsaka. Patiesa saskarsme – ir vissvarīgākais enerģijas veids, kuru nepieciešams izmantot un ar kuru jāstrādā martā.
 
Kopējā enerģija arī ietver ļoti draudzīgu un patīkamu virzības uz priekšu sajūtu. Taču notikumiem nav jātraucas uz priekšu kā vilcienam vai automobilim; tiem ir jāvirzās kā kucēnam, kurš skrien pa pēdām. Jums būtu jāpamēģina paieties pa sānceļiem un jāizjūt kaut kas jauns, taču kopumā ir svarīgi, lai jūs turpinātu virzīties uz priekšu. Iespējams, atkarībā no jūsu virzības, jums nāksies meklēt radošu pieeju un veikt spontānas darbības, lai vai kā – jums šajā mēnesī ir jāturpina virzīties uz priekšu.
 
Ar kādiem darbības veidiem, kas mums palīdzēs pieslēgties enerģijai un gūt no tās vislielāko labumu, mēs varam nodarboties šajā mēnesī?
 
Šis mēnesis būs jums patiesi noderīgs ikdienišķas kontroles pār sevi īstenošanas ziņā. Tam var izmantot pierakstus uz papīra lapas vai jūsu datorā; vai arī vienkārši nodarboties ar to pastaigas laikā jeb meditējot. Lai izstrādātu skaidri definētu un drošu kontroles paņēmienu un iespēju noskaidrot, kur jūs atrodieties, uzdodiet sev dažus pamatjautājumus, kurus jūs sev uzdodat katru dienu.
 
Starp šiem jautājumiem var būt šādi: „Kā es jūtos? Kas mani šodien visvairāk uztrauc? Kam uz mani šodien ir bijis vislielākais iespaids? Kāpēc? Ko man iesākt ar to, kas mani uztrauc? Ko man iesākt ar to, kas mani šodien ir tik spēcīgi iespaidojis? Kuri no apkārtējiem prasa manu uzmanību?”
 
Tie ir tikai piemēri. Ir daudz citu jautājumu, kurus jūs varat uzdot, un tas ir atkarīgs no tā, kas jūs esiet un kas jums ir vissvarīgākais. Katru dienu uzdodiet sev apmēram četrus-piecus jautājumus, kas jums palīdzēs saprast, kur jūs atrodieties un visu laiku zināt, kas satrauc jūsu sirdi un prātu. Tā jums būs daudz vienkāršāk būt patiesiem un tas jums palīdzēs vieglāk virzīties uz priekšu jūsu dzīves problēmu risināšanā.
 
Otrs darbības veids, kas var būt lietderīgs, - tā ir ideālās harmonijas meklēšana. Harmonija rodas nevis tad, kad skan vienādas notis, bet tad, kad dažādas notis ir saskanīgas. Cilvēciskajās attiecībās harmonija rodas tādā pat veidā.
 
Kad jūs atklājat, ka kaut kādas attiecības nav harmoniskas, apsēdieties un padomājiet, kas jums ir jādara, lai tās kļūtu harmoniskas. Vai jums ir jāvirzās tālāk? Vai jums ir jāpieiet tuvāk? Vai jums kaut kas ir jāsaka? Vai ir kāds jautājums, kas jums ir jāuzdod?
Padomājiet, ko jums no savas puses vajadzētu izdarīt, lai mainītu attiecības, lai tās virzītos uz priekšu un harmoniski attīstītos.
 
Šajā mēnesī jūs nevarat atļauties atrasties nenoteiktības stāvoklī. Jūs nevarat atļauties novilcināt vai atlikt konfliktu risināšanu. Ir ļoti svarīgi atrast veidu, kā ieskatīties acīs nebūt ne vienkāršajai jūsu attiecību attīstības dinamikai. Jums nav obligāti jāsaņem atbildes uz visiem jautājumiem. Patiesībā lielākoties jūs nevarēsiet saņemt atbildes uz visiem jautājumiem, kamēr jūs ar kādu neparunāsiet. Piekrītiet, ka jūs nevarat uzreiz atrast risinājumu, taču būtiski ir sākt dialogu.
 
Pacentieties nebūt pasīvi, bet darboties, pat, ja šī darbība ir pavisam nenozīmīga. Atrodiet veidus, kā rīkoties ar tik augstu žēlsirdības, līdzjūtības un mīlestības pakāpi, kāda vien ir iespējama. Jums joprojām būs svarīgi pacelt problēmas, kuras ir jāapspriež, katru reizi, kad vien radīsies tāda iespēja.
 
Vai ir kaut kas, no kā mums ir jāizvairās šajā mēnesī, lai gūtu vislielāko labumu no (marta) enerģijas?
 
Ir divas lietas, no kurām šajā mēnesī būtu jāatturas.
 
Pirmā lieta, kuru jums būtu jāpacenšas nedarīt, - neskatīties uz visu pārāk globāli un neveltīt pārāk daudz uzmanības kopīgā lietu stāvokļa ainavai. Neraugoties uz to, ka starp cilvēkiem visos iespējamos līmeņos pastāv dinamiska draudzīga un atklāta saskarsme, vairumam no jums personīgajās dzīvēs atradīsies pietiekami daudz darba, ar kuru jātiek galā, un, ja jūs pamēģināsiet iedziļināties lielās kolektīvās problēmās un centīsieties atrisināt tās, tad ļoti ātri „nojūgsieties” un tās (problēmas) jūs „aprīs”.
 
Sekojiet līdzi tam, lai pirmkārt paveiktu paši savus darbus. Ir jānodrošina, lai jūs veltītu pēc iespējas vairāk laika savai pašu ietekmes sfērai, un tikai pēc tam domātu par lielajām sociālajām problēmām un sabiedrības pārveidošanu. Daži no jums darbojas komandā, kur tiek ielikti kolektīvi centieni, tāpēc jūs neizbēgami domāsiet par kopējo ainavu, kā par daļu no jūs darba.
 
Tomēr, maksimāli izmantojot šī mēneša enerģiju skaisto pusi, jūs sajutīsiet, kas ir visefektīvākais viszemākajos līmeņos. Visa cilvēku cilts burvība ir tajā, ka – ja jūs darāt visu no sevis atkarīgo viszemākajā līmenī, tad visaugstākajā līmenī viss notiek automātiski. Tāpēc ir vērts nodrošināt to, lai jūs tiektos pēc iespējas vairāk uz galvenajām, ikdienas attiecībām un dinamismu savā dzīvē, bet pēc tam jau veltītu pārāk lielu uzmanību kopējai ainavai.
 
Otrā lieta, no kuras būtu jāatturas, - izvairīties no situācijām, kad jūs vainojat citus cilvēkus par to, kā viņi uztver vai sajūt jebko; vai, kad jūs ļaujat citiem cilvēkiem vainot jūs tajā, ko viņi uztver vai jūt. Bieži vien, kad jūs esiet sarūgtināti vai izjūtat dziļas un spēcīgas jūtas, tas uzpeld virspusē kaut kāda notikuma dēļ, kurš spēlē katalizatora vai „palaišanas sviras” lomu šajā brīdī.
 
Kāds kaut ko ir pateicis vai izdarījis jūsu ikdienas dzīvē, kas izraisa jūsos spēcīgas un dziļas jūtas, kuras rodas no zemapziņas dziļumiem. Ja jūs neesiet piesardzīgi vai nepietiekami rūpējaties par sevi, jums var viegli rasties doma, ka šīs dziļās jūtas ir izraisījis šis notikums, kurš nospēlēja „palaišanas sviras” lomu, bet nevis senās, uzkrātās jūtas, kas ir uzpeldējušas virspusē. Kaut gan patiesībā šīs dziļās visaptverošās jūtas vienmēr nāk no jūsu zemapziņas dziļumiem. To avoti meklējami noteiktā jūsu pagātnes laika periodā, kad jums bija sāpīgi un skumji. Kad jūtas jūs pārņem, ir svarīgi, lai jūs izmantotu metodes, par kurām mēs runājām iepriekš. Ieklausieties savā sirdī un prātā.
 
Dodiet sev laiku atjēgties un patiešām uzdodiet sev jautājumus, kuri palīdzēs atklāt, kādi nomācoši notikumi jūsu pagātnē paņem visus jūsu spēkus šajā brīdī. Ja jūs spējat saprast un atdalīt milzīgās jūtas no šī konkrētā gadījuma, tas neļaus jums pārvērst drāmu par konkrēto konfliktu. Tas neļaus jums vainot citus cilvēkus tajās pēc to spēka ārkārtīgi spēcīgajās sajūtās, kuras jūs izdzīvojat, un palīdzēs jums izvairīties no apvainojumiem saistībā ar tām jūtām, ko izjūt citi cilvēki.
 
Jums ir uzmanīgi jāieklausās sevī un jābūt godīgiem un patiesiem savās jūtās. Nedomājiet un neiztēlojieties, ka jūsu visspēcīgāko jūtu cēlonis ir meklējams pašreizējā situācijā. Kad jūs esiet nomākti, jūsu jūtas gandrīz vienmēr sakņojas jūsu pagātnē. Un tikai jūs spējat to saskatīt un izdziedināties no šīs „likstas”, no šī senā notikuma.
 
Atkarībā no tā, kā jūs veicat šo darbu, jums ir būtiski turēties tālāk no tiem cilvēkiem, kuri nevēlas uzņemties atbildību par jūtām, kuras viņi izjūt.
Šajā mēnesī atrodiet veidu, kā būt godīgiem attiecībā uz jūsu pozīciju un jūsu vajadzībām, taču esiet arī godīgi pret sevi attiecībā uz to, ko jūs redziet konkrētajā cilvēkā. Ja šāds cilvēks nevēlas runāt godīgi un godbijīgi, vienkārši – ejiet prom. Ja jūs neesiet gatavi uzņemties kontroli pār viņu daļu konfliktā, atejiet malā un nogaidiet. Nemāniet sevi, domājot, ka visu spēsiet labot, ja otrs cilvēks jums nepievienosies risinājuma meklēšanā. Tā ir otra lieta, no kuras vajadzētu izvairīties.
 
Galvenokārt, izvairieties no drāmas. Šajā gadījumā, tas nozīmē izvairīties no situācijām, kad jūs vai otrs cilvēks pārceļat uz esošo situāciju savas senās neatrisinātās problēmas un sāpīgās izjūtas/sajūtas.
 
Vai ir vēl kaut kas, ko Glabātāji gribētu mums pateikt saistībā ar 2013.gada martu?
 
Jā. Vēl viena lieta, kas ir jāzina saistībā ar šo mēnesi, ir tāda, ka daudzus no jums ir „satriecis” kaut kas līdzīgs kosmiskajai enerģijai, ko radījusi kolektīvā enerģija, kas nāk no 2012.gada decembra. Visapkārt ir radies tik daudz kolektīvās enerģijas, ka tā varēja atrast izeju 2012.gada decembrī. Un, pat, ja jūs par to nedomājat vai izvairāties, jūs visus ir skārusi šī kolektīvā enerģija un ar to saistītās gaidas/cerības.
 
Un - pilnīgi pamatoti, ļoti liela pārbīde ir notikusi daudziem no jums dziļi zemapziņā.
Divu mēnešu laikā pēc 2012.gada jums ir bijis tēlains kosmiskais adrenalīns, kas iesūcās visā jūsu sistēmā. Jūs esiet izgājuši cauri daudzām pārmaiņām un paplašinājumiem pēdējo divu mēnešu laikā. Martā daudzi no jums iespējams sajutīs, ka viņus ir „nogāzusi no kājām” pārmaiņu lavīna.
Pat, neraugoties uz to, ka Ziemeļu puslodē pavasaris asociējas ar augšupejošu enerģiju, daudzi no jums sajutīs sevi esam lielā klusumā, vientulībā un mierā; viss it kā plūdīs lēnāk un viss būs daudz dziļāk dvēselē šajā mēnesī.
 
Dažiem var pat rasties nospiests stāvoklis. Ja tāds jums rodas martā, neuztraucieties. Tā ir daļa no adaptācijas procesa pēdējām pārmaiņām. Labākais, ko jūs variet darīt – mazliet atpūsties. Pat, ja nomoda stundās ir svarīgi būt godīgiem un atvērtiem saskarsmei un kontaktēt, un būt saistītiem ar pārējo pasauli, kas ir jums apkārt, ir nepieciešams nodrošināt pietiekami daudz laika garām naktīm – miegam un, nepieciešamības gadījumā, dienas gaitā atrast laiku klusumam. Jums noteikti ir jādod jūsu ķermenim, jūsu zemapziņa un jūsu enerģētiskajam laukam iespēja atslābināties pēc 2012.gada „spiediena” un visām ar to saistītajām cerībām.