otrdiena, 2013. gada 12. marts

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

6. marts           
Kā tu domā, kas ir vissvarīgākais un tanī pašā laikā visbīstamākais tavā dzīvē?
Nē, tā nav atombumba, kas tā saucamo mieru nodrošina un patiesībā visu apdraud. Tas nav arī auto, kas tik daudzus vadā no vienas vietas uz otru, bet pie tam neskaitāmiem cilvēkiem laupa veselību un dzīvību.
Nē, tas nav tas viss.
Vissvarīgākā un visbīstamākā vienlaicīgi ir tava griba.
Tava griba var tavu dzīvi padarīt par elli vai par debesīm. Viss tavā dzīvē ir atkarīgs no tavas gribas, no tavas gribēšanas.
Griba ir bezgalīgi stipra vara, kuru tu nekad nevari novērtēt par augstu un kuru tu nekad nedrīksti novērtēt par zemu - lai gan tu tik bieži to dari.
Griba trauku mazgātāju padara par miljonāru - un miljonāru par trauku mazgātāju.
Kā gan griba ir tik spēcīga?
Jo tava griba ir cēlusies no Manas gribas, un tā bija Mana griba, kas radīja debesis un zemi, uguni un ūdeni, floru un faunu. Tā bija viena doma, viens vārds, viens darbs: viena griba, kas tūlīt kļuva par darbu.
Mana griba vienmēr tūlīt pārvēršas darbā. Es dzīvoju domu, vārdu un darbu vienībā. Šī vienība rada Manu visvarenību.
Ar šo visvarenību tu esi saistīts. Tu esi savas dzīves radītājs. Tava griba izšķir, kas no tavas dzīves, kas no tevis būs.
Pieslēdzies dievišķajai gribai. Iepazīsti gaismu visur. Apjēdz gaismu. Kļūsti gaisma un dzīvo gaismā, t.i. realizē dzīvē piecas cilvēciskās vērtības - prēmu, satju, dharmu, šānti un ahimsu (mīlestību, patiesību, taisnīgumu, mieru un nevardarbību) - un arī tava griba būs kā Manējā.
Priekšstata un esības tieša vienība.

7. marts
ES esmu mūžīgā svētlaimē. Nekas Mani nenomāc. Nekas Man nerūp. ES daru, kas Man jādara, un peldu laimē.
Ja ES nebūtu noenkurojies mūžīgā svētlaimē, Man būtu sāpīgi redzot, cik niecīgu tu sevi padari.
ES devu tev visu. Tu zini visu. Tu esi visvarens. Tu esi svētlaimes pilns. Un kā tu dzīvo? It kā tu būtu nožēlojams tārps, kas izvilkts no savas alas.
Daudzos mūžos tu esi ieguvis paradumus, ko vairs nevēlies atmest. Pa lielākai daļai tie vispār tev nav devuši laimi. Bet tā kā tie ir paradumi, tie tev ir kļuvuši tuvi un dārgi.
Mans vissvarīgākais uzdevums ir, pirmkārt, sagraut vecos paradumus, kas tevi ieslēdz kā važās, jo nepielūdzami tie tevi sien pie neveiksmēm un atkalpiedzimšanas.
Otrkārt, ES gribu tevi darīt uzmanīgu uz neatrisināmo pretrunu, kurā tu esi sapinies: no viena puses - zemes dzīve tev sagādā ciešanas, bet - no otras puses - tu arvien vairāk sevi tai piesien.
Un jo vairāk tu piesaisties, jo vairāk ciet.
ES tev palīdzēšu tavas važas atraisīt. Bet tev jāapdomājas. Tev jānonāk pie tā, ka tu viegli kā putns lido caur dzīvi un kā kolibri ļauj sevi pievilkt tikai vissaldākajam nektāram.
Kolibri savus spārnus plivina ārkārtīgi ātri un tādēļ ir spējīgs gaisā noturēties uz vietas. Pie tam viņa uzmanība pastāvīgi ir vērsta uz vissaldāko nektāru.
Tas pats jādara tev: lai kādā virzienā tu dotos, vienmēr tavs skatiens lai ir vērsts uz Dievu, un dzīve arī tev būs sagatavojusi vissaldāko nektāru.

8. marts
Šodien daudzi svin sieviešu dienu. Tas ir vismaz kaut kas.
Bet patiesībā sievieti vajadzētu sumināt jebkurā gada dienā.
Tā ir sieviete, kas veido rītdienas sabiedrību. Viņa audzina bērnus, kam rīt būs teikšana. Līdz ar to sieviete iemanto nozīmi sabiedrībā, un šo nozīmi nevar vien pietiekami augstu novērtēt.
Ja sieviete nepilda augsto uzdevumu rūpēties par bērniem un ģimeni, tad sabiedrības bojāeja ir droša.
Cēlonis visā pasaulē izplatītajam mūsdienu sabiedrības bezcerīgajam stāvoklim ir tas, ka sievietes vairs nepilda savu uzdevumu.
Viņas cenšas līdzināties vīrietim. Viņas grib būt tādas pašas kā viņš - un pie tam pilnīgi aizmirst, kas viņas ir.
Viņas ir miera pols ģimenē un sabiedrībā. Viņām jābūt cieņas, cēluma un tikuma paraugam.
Viņām jāzina, ka viņas ir cilvēku sabiedrības sirds.
Man sevišķi tuvu.