svētdiena, 2013. gada 24. marts

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/


15. marts
Slimības, no kā jūs tik ļoti vairāties, sniedz svarīgas attīstības iespējas.
Slimība cilvēkam ir tas, kas ādas nomainīšana čūskai.
Tev jāprogresē, tāpēc tava dvēsele izšķiras uzņemties slimību. Slimība ir motors, kas tev palīdz tikt tālāk.
Uz tāda pamata nostājoties, jurns jābūt ļoti piesardzīgiem, slimību apspiežot. Ar to jūs varat kļūt sevišķi slims. Ne tādēļ, kā daudzi pieņem, ka tagad vecā slimība izlaužas vēl spēcīgāk, bet tāpēc, ka tagad dvēsele vēl kārāk tiecas pēc attīstības.
Tu jautā: "Un kas notiek ar attīstību, ja šī sekojošā slimība beidzas ar nāvi?"
Tev jāzina, ka tevī ir viena dvēseles daļa, kas stipri ilgojas pēc viņpasaules. Tā precīzi atceras tur pārdzīvoto laimi. Tādēļ arī bērns piedzimstot raud, jo viņš zina, ka dzīve uz Zemes ir saistīta ar ciešanām. Tāpēc šī dvēseles daļa, proti, ES, pieņemas spēkā, kad tavs ķermenis un līdz ar to arī tavs ego iet bojā.
Visvienkāršākā metode saskaņot "abas dvēseles savās krūtīs" ir darīt labu, praktizēt džapu (atkārtot Dieva vārdu - 27.II) un visu veltīt Man (7.I). Tad ES parūpēšos par visu pārējo.

16. marts
Vai tu zini, kas ir gudrība?
Gudrība ir zināt, vai, kad un kā jārīkojas. Tā skatoties kļūst skaidrs, kāpēc gudrību jau izsenis uzskata par vienu no lielākajiem tikumiem.
Kurš tad ir jau gudrs? Gandrīz neviens. Taču vai daudzi ir izslāpuši pēc gudrības? Senajiem grieķiem bija liels skaits gudrības (sophia) draugu (philoi), kas paši sevi iecēla zināmā kārtā - lai gan nevienam nebija ne vismazākās intereses izpētīt, cik filozofu patiešām sasnieguši gudrību.
Tātad: gudrība ir augsta vērtība, bet ne viegli sasniedzama. Ko darīt? Vienkārši uzdot? Tas būtu gļēvi - tātad atkrīt. Ko tad?
Ir daudz vienkāršāk, nekā tu domā! Vispirms konstatē, vai tu gudrību vispār gribi atrast. Ja gribi, ko tu esi gatavs tādēļ ziedot.
Tad dzīvo saskaņā ar piecām cilvēciskajām vērtībām, ko ES mācu: prēmu, satju, dharmu, šānti un ahimsu (mīlestību, patiesību, krietnumu, mieru un nevardarbību). Pie tam atkārto Dieva vārdu (27.II), un tu noteikti tiksi tālu savā ceļā uz gudrību. Jo tad ar virsskaņas ātrumu virzās uz priekšu jebkurā ceļa posmā.