pirmdiena, 2013. gada 4. marts

Dienas doma


http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

28. februāris
Tev ne par ko nav jāraizējas. Kas raizējas, dzīvo nepareizi.
Iekārto savu dzīvi tā, lai tev nav jāraizējas. Ja tu tomēr raizējies, tad zini, ka tu nepareizi domā.
Atsakies no pieņēmuma, ka tev kaut kas pieder tavā mūžā.
Viss, ko tu sauc par savu: tavs ķermenis, domas, ego, tavi paziņas, draugi, bērni, tavs partneris, tava manta - tas viss ir aizdevums.
Kā tu vari, piemēram, kādu gleznu, kas tev ir aizdota un tāpēc ir pakarināta pie tavas sienas, uzskatīt par savu īpašumu? Iedomājies, ja īpašnieks to dzirdētu - vai tev neliekas, ka viņš būtu vismaz nepatīkami pārsteigts? ES esmu pārsteigts - un neesmu tāds.
ES tāds neesmu, jo neesmu pieķēries pasaulei un tāpēc zinu, ka tu esi pakļauts maldiem un tālab par savu īpašumu uzskati to, kas patiesībā tev nepieder.
ES esmu pārsteigts, jo zinu, ka šī tava izturēšanās tev sagādās daudz rūpju, vilšanos, bēdu un ciešanu.
Tāpēc Mana vēlēšanās ir tāda, ka tu visu uzskati par aizdevumu un atzīsti, ka uz Zemes nekas nav ilgstošs - ka viss nāk un iet.
Ka turpretī paliek mīlestība, atbildība un pienākuma izpilde, kas saistīta ar nepieķērību - jo tās ir dievišķas.

1. marts
Nesēro pēc vakardienas. Vakardienas nav. Arī rītdienas nav. Vakardiena bija un tādēļ tās vairs nav. Rītdiena būs, un tādēļ tās vēl nav.
Vienīgais, kas IR, tā ir šodiena.
Dzīvo šodien. Piepildi to. Dari to par savējo. Tad tu varēsi no neizdevušās vakardienas izveidot veiksmīgu šodienu.
Nedomā pastāvīgi par visu to, ko tu varēji izdarīt savādāk. Kas tā domā, tas nododas bīstamām ilūzijām, it kā viņš būtu varējis kaut ko izdarīt savādāk. Tu nekā nevarēji izdarīt savādāk, jo tu nekā cita nezināji. Tāpēc tev vajadzēja iegūt pieredzi savā pagātnē, lai iemācītos to, kas tev bija jāiemācās.
Neraudi par "izlieto ūdeni". Tāda nav. Neviens piliens universā nepazūd.
Viss saglabājas, jo visam jēga ir tādēļ, ka tas radās no Manas Radītāja gribas.
Tavs uzdevums tādēļ ir šo jēgu atzīt un piepildīt tavā dzīvē.
Jo vairāk tu savā dzīvē šo jēgu piepildi, jo vairāk tu dzīvo pašreiz.
Jo vairāk ir spēkā analoģija: Tu = Es.

2. marts
Netikumi ir nopietnas problēmas cēlonis. Neskaitāmi cilvēki iet bojā netikumu dēļ.
Alkohols ir visļaunākā narkotika, jo tas ir visplašāk izplatīts. Sargā sevi no alkohola, jo tas ir īpaši viltīgs. Iesākumā ir tikai kāda glāzīte pieklājības dēļ. Bet pēkšņi alkohols ir kļuvis par neatņemamu tavas dzīves sastāvdaļu. Un tad pienāk diena, kad ir tikai alkohols. Tas tevi izšķīdina un izdzēš tavu identitāti. Vācu izteiciena "tu esi kļuvis par pudeli" divkāršā nozīme trāpīgi izsaka Šī gadījuma būtību.
Tāpēc sargā sevi no alkohola un uzskati to par savu bīstamu ienaidnieku.
ES zinu, cik daudzi briesmu darbi ir izdarīti tāpēc, ka alkohols atlaiž cilvēka iekšējās bremzes. ES zinu, cik daudz smagas karmas cilvēki sev uzkrauj, nokļuvuši alkohola atkarībā.
Un ES zinu arī, cik daudzi cilvēki šīs indes dēļ ir zaudējuši mājas un iedzīvi.
Ja tev pirmais atteikšanās solis būtu grūts, atceries Manu patiesību: alkohols un panākumi nav savienojami. Neko neizskaistini, nemelo sev, skaties šai patiesībai sejā un sper pirmo soli, sakot pats sev: "Šodien es nedzeršu neko." Apkārto to katru dienu.
Uzskati, ka esi saslimis ar alkoholismu, ja nespēj atteikties no alkohola. Lūdz Dievam palīdzību un tanī pašā laikā dodies pēc palīdzības pie speciālistiem.
Dari visu, lai atbrīvotos no šī šausmīgā netikuma.
Tikai tad, ja tu pats sev palīdzēsi, ES varēšu tev gādāt turpmāku palīdzību.