pirmdiena, 2013. gada 16. decembris

Ziemassvētku noskaņas Ieriķos


Šī gada 20.decembrī plkst. 17:00 visi laipni aicināti uz Ieriķu dzirnavu jaunā papildinājuma „Gaismas parka” atklāšanu! Ieriķu dabas parks tiks izgaismots visā tā garumā ar dažādu krāsu prožektoriem, lukturiem, svecēm un lāpām, paverot vēl nebijuši skatu uz Melderupi un tās ūdenskritumiem. Iedegsim vairākas krāšņas vitrāžas dzirnavu drupās, kas radīs pavisam sirreālu gaisotni! Šogad parks darbosies visas svētku brīvdienas no plkst. 12:00 – 20:00, nākamgad tikai nedēļas nogalēs.

Turpat, netālu no dabas parka, atrodas Amatas novada Tūrisma informācijas centrs, pie kura notiks Ziemassvētku tirdziņš. Šeit varēsiet iegādāties ne tikai gardumus savam svētku galdam, bet arī siltas un oriģinālas dāvanas saviem mīļajiem. Tūrisma informācijas centrā atradīsiet vietējo uzņēmēju produkciju, darbosies sveču liešanas radošā darbnīca. Liesim gan sveces, gan laimītes no bišu vaska. Ļausimies Ziemassvētku brīnumam un uz mirkli nokļūsim viduslaikos, ko arī iemūžināsim. Kafejnīcā „Dzirnakmeņi” būs iespēja sasildīties ar karstu tēju vai karstvīnu.

Arī nākamajā dienā, 21. decembrī, no plkst. 12:00 – 15:00, Ieriķi nesnaudīs. Tūrisma informācijas centrā notiks Ziemas Saulgriežu nodarbības kopā ar Zvārtes zāļu sievu, kur gatavosim rotājumus no dabas materiāliem un vilnas dzijas, klausīsimies stāstījumā par ārstniecības augiem, kurus var ievākt arī ziemā, par augu izmantošanu ārstniecībā ziemas sezonā, kad jāpacīnās ar iesnām un klepu, par augiem piedēvētajiem mītiem un brīnumainajām spējām, kā arī gatavosim tēju maisījumus. Notiks arī nākotnes zīlēšana. Zāļu sieva viesosies Tūrisma informācijas centrā arī 28. decembrī, arī tad tiek aicināti visi interesenti. Nodarbībām lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 28681083 vai e-pastu turisms@and.lv.

Tajā pašā laikā Drabešu muižas amatu mājā, pavisam netālu no Āraišu ezerpils, visi laipni aicināti uz Ziemassvētku rotājumu darbnīcu. Nodarbības notiks no plkst. 12:00 – 15:00.

Dalības maksa pasākumos:
Gaismas parka apmeklējums (Ieriķu dzirnavu dabas parks): pieaugušajiem - Ls 1.50 (2.13 EUR),skolniekiem - Ls 1.00 (1.42 EUR), pensionāriem - Ls 0.70 (1.00 EUR), ģimenes biļete - Ls 4.50  (6.40 EUR) (2 pieaugušie + 2 vai vairāki bērni)
Zvārtes zāļu sievas nodarbības (Amatas TIC telpās): 0.50 Ls (0.71 EUR), pirmskolas vecuma bērniem bez maksas
Ziemassvētku rotājumu darbnīca (Drabešu muižas amatu māja): 1.00 Ls (1.42 EUR)


Indra Paseka
Amatas novada Tūrisma informācijas centrs
www.amata.lv