otrdiena, 2013. gada 31. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

28. decembris
Dievam nav vēlmju. Viņš peld mūžīgā svētlaimē.
Ja Viņam tomēr būtu kāda vēlēšanās, tad tāda, lai tu kļūtu bez vēlmēm.
Ja Viņa svētlaime vispār vēl varētu palielināties, tad ar to, ka tu beidzot redzētu, ar kādu aizgādību Dievs par tevi rūpējas, kā Viņš visu saplāno tavā labā, cik ļoti Viņš domā par tavu attīstību, labklājību un drošību.
Dievs zina par visām savstarpējām sakarībām, Dievs mīt tavā sirdī un tāpēc zina visas tavas jūtas un domas. Tāpēc ir dabiski, ka Viņš ir tavs vadonis.
Vienreiz padomā arī par šo: kopš daudziem, daudziem mūžiem Dievs ir tev blakus. Viņš vienmēr ir šeit tavā labā. Tu klaiņo pa Viņa mīlestības izklāto tepiķi un Viņu ne redzi, ne dzirdi. Bet tikko kaut kas - tici Man, tev par laimi! - ne tā notiek, kā tu biji iedomājies, tu lamā Dievu, par kuru tu nekā nezini, kuru tu nepazīsti.
Kristus piedzima pirms trim dienām. ES priecātos, ja tu varētu atļaut Viņam tavā sirdī tā atdzīvoties, ka tu pamanītu, kā ES nepārtraukti tavu roku turu un Mans skatiens tevi iegulda Manā sirdī.

29. decembris
Mēs tuvojamies šī gada beigām. Tāda gada beigām, kurā ES dienu pēc dienas tev rādīju ceļu uz atbrīvošanos.
Ej pa šo ceļu un tu atradīsi visu to, ko tu vienmēr meklēji. Tavs ES precīzi zina, ko meklē. Tu to neatrodi tikai tāpēc, ka tavs ego bija tur starpā.
Mērķis, ko ES tev rādu, ir Mõkša (galīga atbrīvošanās no važām), kas tevi saista pie atkalpiedzimšanas un nāves.
Neapgāžamais likums skan: kas ir dzimis, tam arī jāmirst. Bet arī: kas savu dzīvi kā cilvēks dzīvo saskaņā ar Manām mācībām un Maniem likumiem, mirs gan tikai tādējādi, ka zaudēs savu ķermeni. Bet viņa dvēsele sasniegs mūžīgu kopību ar Mani.
Tādēļ atbrīvojies no visām saistībām. Atbrīvo sevi visos līmeņos.
Tas nozīmē, atbrīvojies no saitēm ar savu pagātni, ja toreiz pārdzīvotais tevi vēl joprojām nodarbina.
Tagadnē atbrīvojies no strīda meklēšanas un matu skaldīšanas, no dusmām, naida, skaudības, greizsirdības, lepnības un visām tām čūskām, kas tavu dvēseli saindē. Pamatīgi pārbaudi Manas mācības un tad izpildi tās nestrīdoties. Asini savu prātu un paliec patiesībā.
Sargies no uzpūtības, kas tev liek ticēt, ka tev vienmēr ir taisnība un tu drīksti uz citiem skatīties no augšas.
Atbrīvojies arī no piesaistīšanās nākotnei un neraizējies par notikumiem, kas varētu nākt.
Visu uztici Man. Dari savu pienākumu. Veltī savu dzīvi Dievam un esi laimīgs. Pēc tā, cik laimīgs tu esi, tu vari izmērīt, cik lielā mērā tu esi uz pareizā ceļa.
ES svētīju tevi.


30. decembris
Izšķirīga nozīme tev ir tam, ka tu arvien no jauna jautā, kur tu stāvi.
Kā ir veikusies tava attīstība? Kā tu esi izmantojis šo gadu?
Vai tu zini, ar ko tu vislabāk savu attīstību vari izmērīt? Ar savu pateicību.
Esi pateicīgs saviem vecākiem, jo viņi tev deva ķermeni.
Esi pateicīgs savam partnerim, ka viņš savu dzīvi savienojis ar tavējo. Esi pateicīgs saviem bērniem par mīlestību un pieredzi, ko tu vari iegūt no viņiem. Esi pateicīgs saviem skolotājiem, ka tu no viņiem tik daudz iemācījies. Esi pateicīgs saviem draugiem par to, ka viņi pavada savu dzīvi kopā ar tevi. Esi pateicīgs saviem kaimiņiem, ka tev nav vienam pašam jādzīvo lielā tukšumā un ka viņi vienmēr tā vai citādi tev izdara kādu pakalpojumu.
Esi pateicīgs savam ciematam, savai pilsētai, savam novadam un savai tēvzemei par izrādītajām daudzveidīgajām rūpēm.
Esi pateicīgs saviem ienaidniekiem, ka viņi tavā priekšā nolika svarīgu spoguli, kurā tu vari ieraudzīt, kur tu stāvi.
Un esi pateicīgs Zemei, Saulei, Mēnesim, zvaigznēm., visām universam, ka viņi visi nesavtīgi kalpo un ar to vispār padara iespējamu tavu eksistenci.
Un esi pateicīgs Dievam, jo Viņš ir viss tas. Viņš to radīja tavai labklājībai. Viņš vienmēr ir tev klāt un ir tevi vadījis, sargājis un pavadījis cauri daudziem, daudziem mūžiem tāpat kā šajā pagājušajā gadā. Kā tik skaisti pateikts dziesmā "Slavē Dievu": "Vai tu to nesajuti?"
Jūti savu pateicību un tu jutīsi Dievu - tavu daudzo mūžu jēgu.