otrdiena, 2013. gada 24. decembris

JAUTĀJUMI UN BENJAMINA KRĒMES ATBILDES

JAUTĀJUMI UN BENJAMINA KRĒMES ATBILDES
(no žurnāla Share International vācu versijas 2013. gada oktobra numura)

J.: Vai Maitreja turpina intervijas Krievijā? Ja tā ir, cik daudzas līdz šim ir notikušas? 2013. g. 5. augustā bija jau 18 intervijas Krievijā.
A.: Jā, līdz šim (2013. g. 7. septembrim) kopumā bija 23.

J.: Vai Maitrejas intervijas pašlaik vēl notiek Krievijā?
A.: Jā.

J.: (1) Vai Maitreja televīzijas intervijās vienmēr parādās tajā pašā izskatā? (2) Vai tas ir materializēts ķermenis? Materializēta domu forma? (3) Vai viņš šajās intervijās kādam pārklājas, kā viņš pārklājās Jēzum viņa inkarnācijā Palestīnā?
A.: (1) Jā. (2) Tas ir ķermenis, ko viņš dažu gadu laikā radīja savai manifestācijai pasaulē. (3) Nē.

J.: Balkānos ir radusies stipra civilās sabiedrības protesta kustība, kas izplešas aizvien vairāk. Vai to tieši vai netieši nav ietekmējis Maitreja?

A.: Tieši ne, bet kā mans Meistars teica, Maitrejas idejas "tagad izplatās visā pasaulē".

J.: Vai tā varētu būt, ka Maitreja, ņemot vērā pilsoņa kara Sīrijā izraisīto pieaugošo spriegumu pasaulē, domā savu plānoto uzstāšanos pasaulē "paātrināt"?
A.: Nē.

J.: Vai Maitreja jebkad ir uzstājies televīzijā Indijā vai Ķīnā, un vai tas ir arī kādā programmā? Šīm milzīgajām zemēm taču noteikti jātiek informētām par viņa klātbūtni?
A.: Līdz šim vēl ne.

J.: Kas izraisa dažādu Eiropas koku veidu acīmredzamo slimību pieaugumu?
A.: Apkārtējās vides piesārņojums.

J.: Kas izraisa bišu miršanu?
A.: Apkārtējās vides piesārņojums.

J.: Vai Meistari un izplatījuma brāļi strādā pie tā, lai aizdrīvētu nesen atklāto sūci Fukušimā?
A.: Zināmā mērā. Viņi patur acīs laika apstākļus.

J.: Jūsu grāmatā par Transmisijas meditāciju ir kāda cita tēma, par kuru es labprāt saņemtu skaidrojošu atbildi. tā attiecas uz atšķirību starp augstāko Pašu un dvēseli (angļu val.: "Higher Self" un "soul" ). Kādēļ pirmās jēdziens angļu valodā ir rakstīts ar lielo sākumburtu un otrs ne?
Abi jēdzieni, kā liekas, tiek lietoti pārmaiņus, bet tie taču, šķiet, nav identiski - citādi abi droši vien, kā es domāju, tiktu rakstīti ar lielajiem sākumburtiem.
Es šeit domāju galvenokārt izteicienu 121. lappusē (4. izdevums): "Meditācija ir... metode... lai novestu vīrieti vai sievieti kontaktā ar augstāko Pašu vai dvēseli un galu galā uz kļūšanu par vienu veselu ar to."
Ciktāl "augstākais Pats" un "dvēsele" saskan un ar ko tie atšķiras?
A.: Lielās līnijās tie ir viens un tas pats.


J.: Vai priesteru celibātam vai citām vīriešu un sieviešu seksuālās atturības formām ir kaut kāda jēga? Ja tā ir, vai tas ir "spirituālais" derīgums vārda īstajā nozīmē, un ja ne, vai tie, kas šai doktrīnai seko, galvenokārt katoļi, ar to nenodara sev tikai ļaunumu?
A.: Uz šo jautājumu nav vienkāršas atbildes. Tas ir atkarīgs no attīstības pakāpes un attiecīgā cilvēka dzīves uzdevuma.

J.: Vai tā ir patiesība, ka piramīda ar apmēram tādām pašām proporcijām kā Gizas piramīdai Ēģiptē (četras puses, katra ar apmēram 50 grādu leņķī pie pamata), var koncentrēt vitālo jeb ēterisko enerģiju, līdzīgi organona akumulatoram?
Un ja tā ir, vai būtu kāda jēga uzbūvēt organona akumulatoru šīs piramīdas formā? Ja tā ir pietiekami liela, lai tajā varētu sēdēt, vai tai tad varētu būt dziedinoša iedarbība un/vai tā būtu noderīga meditācijai? Vai enerģētiskā iedarbība, ciktāl tā patiešām pastāv, varētu būt arī bīstama? (Neņemot vērā to, ka ierīču pārdošana ar tā dēvēto veselību veicinošo iedarbību laikam būtu nelegāla, vismaz ASV.)
A.: Vērsta pret ziemeļ- un dienvidpolu, piramīda pievelk enerģiju. Šī enerģija tomēr nāk no astrālajiem līmeņiem, un Gizas piramīda tika toreiz, pirms gadu tūkstošiem, uzbūvēta tā laika cilvēkiem. Šodien šis stimuls nav derīgs.
Tomēr tam nav nekāda sakara ar (Vilhelma Reiha atklāto) organona akumulatoru, kas, skatoties pēc izgatavošanas veida, absorbē visdažādākās intensitātes ēterisko enerģiju un kam patiešām piemīt dziedinošas kvalitātes.


http://www.draugiem.lv/#/user/2871393/blog/?p=11222788