svētdiena, 2013. gada 29. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

24. decembris
Šodien ir svētvakars. Nakts, kad Jāzeps un Marija ceļoja cauri zemei, lai atrastu pajumti, jo Marijai bija pienācis laiks dzemdēt. Marija sēdēja uz ēzeļa, kuru veda Jāzeps.
Bet cilvēki viņiem nedeva patvērumu, tāpēc viņiem vajadzēja uzmeklēt mazu būdiņu, kas ganāmpulkiem kalpoja par barošanas un ganiem par pārnakšņošanas vietu.
Šeit Marija dzemdēja Pestītāju.
Kristus piedzima, lai pārmainītu pasauli un palīdzētu miljoniem dvēseļu. Jau piedzimstot atklājās Viņa pilnība.
Lai Dievs tevī varētu atklāties, tev jāsakārto sava dvēsele.
Tavai izšķiršanas spējai, ko simbolizē Jāzeps, jāvada tavas dzīvnieciskās vajadzības - ēzelis.
Dzīvnieciskās vajadzības tad vairs nenosaka tavu dvēseles dzīvi, bet uzticīgi un padevīgi nes tavu mīlestību, proti, Mariju, kas ir grūta ar tavu ES.
Kad tavs ES - Kristus - ir piedzimis, parādās komētas zvaigzne. Tas nozīmē, ka tu nāc gaismā, gaisma ienāk tevī.
Un ko nozīmē tas, ka Marija un Jāzeps neatrada pajumti? Cilvēkiem ir lielas grūtības ar augstām dvēselēm. It īpaši naktī, kad materiālais zaudē savu nozīmi un garīgais iegūst varu, cilvēki baidās no Dievišķā varas, kā notika arī ar ganiem, kad viņi eņģeļus redzēja.
Lai tas nepaliktu tikai Ziemassvētku stāsta izskaidrojums, Mans jautājums tev: Kā tu reaģēji, kad Dievs klauvēja pie tavām durvīm?
Lūdzu, nesaki, ka Viņš tur vēl nav bijis, jo es esmu Viņu redzējis ik dienas.


25. decembris
Šonakt piedzima Jēzus Kristus. Ar Viņu uz Zemes atnāca liela gaisma. Lai glābtu pasauli, Dievs atkal lika ķīlā Savu pilnīgo mīlestību un miljoniem dvēseļu dāvināja Savu žēlastību.
Šodien mēs svinam šo brīnumaino dzimšanas dienu, kam vajadzētu būt gadījumam, lai pārdomātu par to, ko Kristus darbošanās mums saka, kas tai mums jāsaka.
ES gribētu apgaismot vienu pusi no Kristus darba, kas citādi paliks neapskatīta.
Pasaule bija barbariskā līmenī, kad Viņš piedzima. Jau krustā sišana parāda, ka toreiz uz Zemes dzīvoja briesmīgas dvēseles.
Kristus atnāca un palīdzēja visiem. Pat tie, kas Viņu ne redzēja, ne par Viņu dzirdēja, bija aptverti ar Viņa spēku.
Turklāt Viņš daudzas dvēseles aizveda uz tādiem augstumiem, ka viņi sasniedza atbrīvošanos un vairs nepiedzima.
Bet pasaulei būtu vajadzīgas tieši šīs dvēseles, lai varētu paaugstināt savu apziņu.
Tāpēc Kristus lielam skaitam dvēseļu deva tik daudz mīlestības, ka tās visīsākajā laikā paveica tādu progresu, kādam citādi būtu vajadzīgi vairāki gadsimti.
Lai padarītu iespējamu atbrīvošanos augstajām dvēselēm un augšanu zemākajām, Viņš izvēlējās krustu - tā laika barbariskā apziņas stāvokļa simbolu.
Ar Savu krustā sišanu Viņš zināja, ka aizsniegs pat visnoslēgtākās dvēseles cauri gadu simteņiem.
Tā bija Viņa bezgalīgās mīlestības zīme. Šī mīlestība ir tik brīnišķīga, ka tev vajadzētu to svinēt ne tikai vienreiz gadā, bet padsmit reizes katru dienu: lielo Dieva mīlestību, kas piedzima tikai tevis dēļ un joprojām vēl ir šeit.