pirmdiena, 2013. gada 2. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/


27. novembris
Dzīve ir žēlastība. Jebkura dzīve.
Jūsu rīcībā ir pārāk maz zināšanu par pagājušajām lietām, tāpēc dažs liktenis jums liekas šausmīgs un Dievs nežēlīgs.
Protams, tev jāatver sava sirds un jāpalīdz tiem, kam palīdzība vajadzīga. Bet nabagajiem un slimiem palīdzēt no sirds nenozīmē, ka tev vajadzētu strīdēties ar Dievu un pasauli.
Pavēro Pāndavu pretinieku Kauravu likteni.
Krišna inkarnējās, un katrs Viņa darbības solis kā Avatāram bija stingri noteikts no paša  iesākuma. Viņa misijā ietilpa arī Kauravu iznīcināšana.
Tā apskatot, Kauraviem nebija "nekādu izredžu".
No šāda redzes viedokļa jāaplūko arī sarunas, ko ar viņiem veda Pats Krišna.
Viņam bija skaidrs, ka sarunām nevarēja būt nekāda rezultāta, jo vajadzēja būt kaujai un Pāndavu uzvarai.
Kauravi nebija gatavi uz kompromisu. Krišnas gājiens pie viņiem likās nesekmīgs.
Likās - jo, uzmanīgāk aplūkojot, bija noticis pavisam kaut kas cits: Krišna ne tikai izpildīja dharmu, pareizo rīcību, kas liek izvairīties no kara tik ilgi, cik vien iespējams.
Krišna Kauraviem dāvāja arī Savu daršanu (svēta cilvēka svētību).
Viņi redzēja Dievu vistuvākajā tuvumā. Viņi varēja ar Viņu uzrunāt, klausīties Viņa maigo balsi, izjust Viņa dievišķo enerģiju.
Tā bija lielā žēlastība, ko Krišna Kauraviem piešķīra.
Lai gan kaujā viņus sakāva un nogalināja. Bet Krišnas tuvuma pārdzīvojums viņiem palika. Un darbojās tālāk.
Tāpēc viņi no jauna piedzima pilnīgi citādos apstākļos, un daudzi no viņiem pēc diviem – trijiem mūžiem sasniedza mokšu (pilnīgo atbrīvošanos).
Centies aiz visa arvien redzēt Dievu. Ja tu ar vislabāko gribu to nevari, vai nu pieliec lielākas pūles, vai vienkārši pieņem labo, to neredzot.
Nebaidies, tu nekļūdīsies, jo Dieva žēlastība ir visur.
Bet it sevišķi pie tiem, kas izmanto savu drosmi, lai atrastu, resp., īstenotu labo.


28. novembris
Reiz bija kāds precēts pāris, kas labi sapratās un pielika pūles, lai izveidotu nelielu uzņēmumu.
Taču tas viņiem negribēja izdoties. Ilgu laiku daudz netrūka, ka no nodoma vajadzēs atteikties.
Tā kā viņi bija ļoti ticīgi, tad aizgāja pie kāda gudra vīra lūgt padomu. Tas uzklausīja viņu rūpes un ieteica divreiz dienā un visādā ziņā vienmēr vienā un tanī pašā laikā meditēt (25.VII) un katru dienu ēst precīzi vienā un tanī pašā laikā. Bez tam reizi nedēļā viņiem vajadzēja gavēt. Pēc trijiem mēnešiem lai viņi atnāk atkal.
Galīgi pārsteigti vīrs un sieva atgriezās mājās. Viņi bija cerējuši uz kaut kādu "interesantu" padomu, uz kaut kādu atklājumu. Bet tagad viņiem vajadzēja meditēt un punktīgi ēst.
Kāds dīvains padoms!
Tāpēc viņi izpildīja ieteikumus un ... lūk, viņu veikalā bija jūtami zināmi panākumi, kas pastāvīgi palielinājās!
Pēc trim mēnešiem viņi atkal aizgāja pie gudrā. Viņš viņiem lika turpināt iesākto praksi un pēc trim mēnešiem aicināja atnākt atkal.
Tā turpinājās daudzus mēnešus. Un viņu veikals plauka vairāk un vairāk.
Abi atkal un atkal gāja pie gudrā, lai baudītu viņa izstarojumu, un tāpēc, ka beidzot gribēja uzzināt, kas bija viņa ieteikuma pamatā.
Pēc diviem gadiem gudrais viņiem teica: "Tagad jūs esat nostiprinājušies savos jaunajos paradumos, tāpēc es jums pateikšu, kādēļ devu padomu punktīgi ēst un meditēt.
Jūsu dzīvē jums nebija nekāda ritma un nekādas kārtības. Tas jūs padarīja vājus. Bez kārtības un bez ritma uz ilgu laiku neko nevar sasniegt.
Punktualitāte ir ārējā kārtība. Gavēšana ir gan iekšēja, gan ārējā kārtība."


29. novembris
Kāds sens ķīniešu zīmējums ir ozola un bambuka salīdzinājums.
Ozols tur stāv, stipri iesakņojies zemē, ar spēcīgu stumbru, lielu un kuplu zaru kroni. Tas izskatās kā cietoksnis. Nav brīnums, ka ozolkoks ir sevišķi ciets un pretoties spējīgs. Bambuks ir pavisam savādāks. Tā stumbrs ir daudz slaidāks. Tā lapas pastāvīgi čab vējā. Bez tam tas aug - it īpaši, salīdzinot ar ozolu - neticami ātri. Bet kas notiek, kad uzsnieg sniegs?
Ozols paliek stingri un nesatricināmi stāvam, kamēr nolūzt.
Turpretī bambuks lokās, līdz ar ko sniegs nokrīt, un tas laimīgi pārdzīvo visstiprāko sniegputeni. Ko tev saka šī līdzība?
Dzīve ir pilna pārmaiņām, kas reizēm uz tevi var izdarīt lielu spiedienu. Reizēm ir svarīgi būt kā ozolam un spītēt pretestībām.
Bet citreiz ozola noturīgais stīvums ir tieši nepareizais. Ārējais spiediens būtu pārāk liels un tas varētu nolūzt.
Tad ir svarīgi, ka tu esi kustīgs, ka tu elastīgi izvairies no spiediena, lai tas tevi nevarētu salauzt. Nozīmīgi ir tas, ka bambuks neatsakās no sava viedokļa. Tieši tāpēc tas paliek stāvam, ka var kustēties.
Daudziem vāciešiem šie zīmējumi ir ļoti nozīmīgi. Pēc savas būtības vācietis ir krietns un nemainīgs. Bet viņam pietrūkst mainīguma un viegluma.
Nevis ozolam, bet bambukam vajadzētu būt vāciešu simbolam. Ar bambuku viņi varētu mācīties, ka savu viedokli godīgi var aizstāvēt arī tad, ja katru spiedienu nesaņem ar pretspiedienu, ja katru smagumu negrib nokratīt ar spēku.
Turpretī tipiskais vācietis domā, ka tad, ja viņš nelokāmi nestājas pretī smagumam, tas jau ir gļēvums, resp., vājums.
Ej kopā ar Dievu. Pieliec pūles savā sādhanā, savā garīgajā attīstībā, tad tu no savas sirds uzzināsi, kad tev jāstāv kā ozolam, un kad tev jākustas kā bambukam. Vienreiz pilnīgi nekustīgi. Citreiz pavisam kustīgi. Bet abas reizes stingri tavā vidū.


30. novembris
Sava Širdi Babas, tāpat kā Savā tagadējā inakrnācijā ES esmu daudz darījis, lai psiholoģijai Rietumos liktu izveidoties un attīstīties.
Galvenokārt ES esmu palīdzējis Zigmundam Freidam un K.G.Jungam ar mērķtiecīgiem "gadījumiem" nonākt pie atziņām, kas veido viņu mācību pamatslāni.
Apziņai Rietumos vajadzēja mainīties. Prūšu audzināšanas metode bija jāpārvar.
Tā kā visas tradicionālās zinātnes nebija spējīgas dot kaut ko fundamentāli jaunu, vajadzēja psiholoģiju ar psihoanalīzi ja ne no jauna radīt, tad tomēr spēcīgi veicināt un nostādīt uz pilnīgi jauniem pamatiem.
Taču it īpaši Freida psihoanalīze ir ateistiska. Freids bija liels skeptiķis. Tie bija ideāli priekšnosacījumi, lai viņš darbotos kā pētnieks, jo tie viņam lika arvien no jauna pārbaudīt savus paša pieņēmumus.
Viņa filozofiskajiem uzskatiem tas tomēr bija ļoti neizdevīgi.
Freids varēja dziedināt, jo viņam bija plaša sirds un arī skaidrs prāts.
Turpretī daudziem analītiķiem un citiem psihologiem, resp., terapeitiem, bija vai nu viens, vai otrs.
Tādēļ ES šinī inkarnācijā psiholoģiju vēlreiz pārmainīšu. Tai jārada savienojums starp labām, iespējami veiksmīgām tehnikām un skaidru garīgu izlīdzinājumu.
Jebkura ārstēšanas metode bez saistības ar Dievu ir bīstama.
Jebkura psihoterapija bez Dieva palīdzības ir bezatbildīga.
Ko tad jūs ārstēsiet, ja jūs nezināt ne to, ka Dievs ir, kas Dievs ir, kur Dievs ir, ne arī, kā Viņu sasniegt?
Tā sauktā zinātne izšķiež milzīgi daudz laika un naudas, lai visu "matemātiski ekzakti" ierādītu.
Tas viss ir rotaļas smilšu kastē.
Vienīgi garīgā dimensija var jums atklāt to, ko jūs meklējat: zināšanu par visu.


1. decembris
Šodien sākas svētais mēnesis decembris, kurā jūs varat svinēt Kristus dzimšanu.
Šinī laikā uz Zemes nāk sevišķa gaisma. Spirituālā pasaule gatavo Pestītāja dzimšanu. Katru gadu no jauna par prieku visai radībai.
Kristus atnāca un tumsai vajadzēja mazināties milzīgā apjomā. Viņa fiziskā uzturēšanās uz Zemes bija īsa, bet tās iespaids paliks mūžīgi.
Viņa spēks ir Dieva spēks. To nekad nevar izdzēst.
Tev vissvarīgākais ir tas, ka tu atveries šai mūžīgajai enerģijai, ka tu ļauj tai ieplūst sevī un ar to atbrīvo savu mīlestību.
Kristus ir mīlestība. Kristus ir dzīvība, jo dzīvība ir mīlestība.
Ja tu gribi dzīvot kā Kristus, tev sevi jāatdod Viņam, jo tikai padevības pilna mīlestība var pārmainīt.
Neļauj krustam sevi sabaidīt. Kam ir ķermenis, tam agrāk vai vēlāk no tā jāšķiras.
Bet, ja tu ļauj Kristum savā sirdī ņemt sevi pie rokas, tad nāve nav nekas cits kā pārmaiņa no gaismas Gaismā, no mīlestības Mīlestībā, no zināšanas Zināšanā.
Jo tas viss jau ir tevī. Tas tev tikai jāatklāj.