otrdiena, 2013. gada 17. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

13. decembris
Dievs ir cilvēku izvēlējies un nekad nelauzīs uzticību viņam.
Kristus atnākšana ir šīs nesalaužamās uzticības un mīlestības zīme.
Kristus atnāca, lai nestu mīlestības un uzticības gaismu pasaulē, kurai raksturīga bija vara, mantkārība un brutalitāte.
Tāda pati situācija ir mūsu dienās ar atšķirību, ka cilvēks ir attīstījis iznīcināšanas potenciālu, ar kuru draud visas pasaules eksistencei.
Dievs atnāca uz Zemes, lai aizkavētu pasaules iznīcināšanu, lai mācītu ceļu uz laimi un mieru un pierādītu Savu uzticību.
Šinī svētītajā laikā tev jājautā: kā ir ar tavu uzticību? Vai tu esi uzticīgs savam partnerim un cilvēkiem, kas ir ap tevi. Vai varbūt tu aizstāvi šodien plaši izplatīto maldīgo uzskatu, ka svarīgi ir tikai būt uzticīgam pašam sev, pretējā gadījumā to nevajadzētu pierādīt?
Kas notiktu ar tevi, ja arī Dievs tā domātu?
Tāpēc uzmanies ar tāda veida vieglprātīgiem apgalvojumiem.
Pie jebkuras partnerības sirds pieder uzticība. Jūsu attiecības ir tik sliktas tāpēc, ka jūs domājat, ka varat no uzticības atteikties.
Ko jūs ar to iegūstat, nav nekas cits kā problēmas, maldi un ciešanas.
Mīlestības liesma sirdī, kas saista divus cilvēkus, jāsargā ar vislielāko rūpību, citādi tā var pamazām izdzist vai izraisīt ugunsgrēku, kas tik tikko, ja vispār, ir kontrolējams.
Domā par savu attieksmi pret Dievu. Domā, ka tu esi Dievs, un izturies kā Viņš. Apsver kritiskās situācijās: "Ko tagad darītu Dievs?" un aizvien paturi sev acu priekšā Viņa nesalaužamo uzticību.
Tad nekas nepareizs tevi nespēj padarīt aklu.


14. decembris
Ārējā pasaule no vienas puses ir maija, ilūzija, bet no otras puses arī mērogs. Jo tai piemīt spēja tev precīzi parādīt, kur tu esi. Ja tev ir daudz problēmu, ar kurām tu netiec galā, ja tu maldies citos, respektīvi, tev bieži neizdodas realizēt savus nodomus, tad tas viss tev parāda, ka tu sevi nepazīsti, ka tev vēl ir maz kontakta ar tavu centru, tavu sirdi.
ES bieži atkārtoju: maija (ārējā pasaule, šķietamība) ir tikai atspoguļojums. Bet tas nenozīmē ne to, ka tā ir pilnīgi nereāla, ne to, ka tai nav nozīmes. Ārējā pasaule ir tava lielā skolotāja. Ne no kā cita tu nevari labāk mācīties kā no dzīves.
Pieredze ir vislabākā skolotāja, jo ar to tu jūti, kas tev dara labu un kas kaitē.
Bet uzmanību: lai varētu izdarīt pareizo pieredzi, tev jābūt īstajai vadībai.
Priekšstats, ka "par visu vienreiz jāiegūst pieredze", ir ļoti bīstams - vai tu gribētu, ka tevi varmācīgi apspiež, noliek pie moku staba vai zem giljotīnas?
Mācies no Dieva un esi pateicīgs pasaulei par visu pieredzi, ko iegūt tā tev dod iespēju.
Ar dievišķo mācību palīdzību pārbaudi visu, ko tu piedzīvo. Mācies no tā un tava dzīve būs svētības pilna.