otrdiena, 2013. gada 10. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/


6. decembris
Jūs priecājaties par it visām mazām dāvanām - turpretī lielās jūs ignorējat!
Tad nāk Nikolajs ar savu lielo maisu, un ko jūs paņemat? - Dažus riekstiņus!
Tik daudz spēka, tik daudz piepildījuma atrodas tavā sirdī, un ko dari tu? Tu skrien pēc kaut kādiem nevērtīgiem vizuļiem.
Redzi, cik bagātīgi apdāvināts tu esi. Tikai tad tu vari dot no sirds. Tikai tad tu vari atklāti ar citiem kontaktēties. Tikai tad tu pats vari vissmagākajās situācijās smaidīt. Tikai tad tava laime ir ilgstoša.
Ja tu sevi padari sīku, tu esi spiests iesaistīties varas spēlē un strīdos.
Tādējādi tu spaidu kārtā kļūsi par to, ko psihologi trāpīgi nosauc par "ieguvējiem no slimības".
Turpretī, ja tu sevi redzi dižu, tad tu izjūti pieredzē savu spēku un cieņu, tad tev nevajag cīnīties un ubagot atzinību un ietekmi pazemojošā veidā.
Vai citādi izsakoties: ja tu sevi padari sīku, tu nolem sevi lišķēšanai.
Turpretī, ja tu nolem pieņemt savu patieso būtību, tad tu redzi, ka pilnība, kuras dēļ tu citus apskaud, atrodas tevī, un tu atver sevi gaismai.
Un mirdzums kļūs tavs pats no sevis.


7. decembris
Ir adventes laiks. Kunga atnākšanas laiks.
Dievs apsolīja cilvēkiem, ka nekad viņus neatstās. Ka Viņš vienmēr būs šeit viņu dēļ. Ka Viņš viņus izglābs.
Tādēļ Dievs sūtīja daudzus svētos un praviešus un nāca Pats vairākas reizes, lai cilvēkus, respektīvi, visu pasauli izglābtu.
Adventes laikam jāatgādina par to, ka Dievs Savu solījumu ne lauž, ne aizmirst. Turpretī Dievs vienmēr tur vārdu.
Kā izskatās ar taviem solījumiem?
Vai tu tos dod ar stipru apņēmību izpildīt? Vai tev solījumi ir tik svēti, ka tu vienmēr par tiem domā un nevienu neaizmirsti?
Solījumi saista. Tie ir līgumi smalkajā plānā. Vienmēr pienāk diena, kad tos atprasa. Vai nu tas, kam tu to devi, vai Dievs, kas to kā liecinieks dzirdēja.
Tāpēc precīzi ievēro to, ko tu apsoli. Iepriekš apsver, vai tu to vari un gribi pildīt.
Ja tev ir šaubas, tad padodies tām un atzīsti tās - varbūt tās tev atklāj svarīgus norādījumus, kurus tu nekādā gadījumā nedrīksti nepamanīt.
Zvērestiem ir vēl plašāka dimensija nekā solījumiem. Ar zvērestiem tu piesauc Dievu par liecinieku. Solījumu tu vari atsaukt, vienojoties ar to, kam tu to devi. Turpretī zvērestu tu nevari pats no sevis atsaukt, jo Dievs Savas domas tik viegli nemaina.
Tāpēc pret zvērestiem izturies ļoti, ļoti, ļoti uzmanīgi, tie var kā bumerangs atgriezties uz tevi un tevi varbūt pat nosist.
Likumi pastāvīgi ir tie paši, ko ES vienmēr atkārtoju: Runā maz. Precīzi pārdomā, ko tu saki. Un, ja tu kaut ko saki, tad saki to tā, ka doma, vārds un darbs ir vienībā.
Tad tu vienmēr esi aizsargāts.