otrdiena, 2013. gada 17. decembris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

15. decembris
Neviena nelaime, lai cik liela tā būtu, beigu beigās nepaliks nelaime, ja tā tev palīdzēs atbrīvoties no tavas briesmīgās ienaidnieces - nezināšanas. Katrs pieredzējums var tevi bagātināt un beidzot novest pie laimes, ja tu to izmanto, lai uzvarētu nezināšanu sevī.
Nezināšana ir kā briesmīga smaka. Lai cik daudz smaržu tu tai lietu virsū, tā smird joprojām - reizēm sajaukuma dēļ vēl sliktāk nekā iepriekš.
Nezināšanu tu nevari "aizgrimēt". Tā vienmēr izpaužas tāpat kā klepus vai liels vēders. Lai kā tu pūlētos, tos nevar apspiest.
Pirmām kārtām tev tādēļ jāatzīst, ka nezināšana ir tavas dzīves sodība. Visi pārējie soļi pēc tam nāks paši no sevis.
Diemžēl daudzi savu nezināšanu mīl tik ļoti, ka viņi dara visu, lai to noturētu. Zudības, ciešanas, katastrofas līdz ar to ir ieprogrammētas jau iepriekš, jo nezināšana un panākumi nesader kopā.
Tādēļ nekad netveries pie nezināšanas. Tā tev atnesīs vienīgi ciešanas un agrāk vai vēlāk noteikti aizvedīs pie izsaukšanās: "Ja es to būtu zinājis!"
Kad tu šo teikumu izrunā, tad jautā sev, vai tu patiešām gribēji zināt. Vai tiešām nebija nekādu pazīmju, kas tev parādīja, ka tā notiks?
Neuzskati sevi par kurmi tukšā istabā. Neuzskati sevi par pilnīgi bezpalīdzīgu. Drīzāk uzskati sevi par būtni, kas apbalvota ar prātu, kam visas iespējas ir ieliktas klēpī.
Uzskati sevi par radītāju un tu tas būsi.


16. decembris
Daba ir brīva, jo tā pilnīgi pakļaujas Dieva kārtībai. Tāpēc viss ir pareizi, ko tā dara vai atstāj nedarītu.
ES esmu uz visciešāko saistīts ar dabu un tā ar Mani.
Tāpēc šodien ES runāju par ziemu, lai gan pēc kalendāra tā sākas vēlāk.
Taču vienreiz pievērs uzmanību tam, cik bieži pie jums pirms ziemas sākuma snieg, kamēr Ziemassvētki bieži vien nav "balti".
Ziema ir pēdējais gadalaiks gadā - un pirmais jaunajā gadā! Ziema ir tiklab attīstības beigas, kā arī sākums.
Tāpat kā gadam ir jābūt uzbūvētai tavai dzīvei: pavasarim atbilst augšanas periods no dzimšanas līdz divdesmitajam mūža gadam. Vasara simbolizē uzplaukuma laiku no 20 - 40. Rudens norāda uz vitālo spēku samazināšanos no 40 - 60, un ziema uz ķermeņa saraukšanos no 60 gadiem līdz nāvei.
Saskaņā ar šo iedalījumu līdz savam divdesmitajam mūža gadam cilvēks dzīvo stiprs savā vitalitātē un savā es-apziņā. Sava mūža vasarā parasti mēdz būt partneris un bērni un attīstās TU.
Rudenī arvien lielākai jākļūst virzībai uz Dievu.
Ziemā vīrietim un sievietei jādzīvo kā brālim ar māsu un kopīgi jāiet garīgais ceļš.
Ziemā cilvēks siltumu atrod iekšienē un nevis ārpus sevis.
Lai cilvēks varētu ar cieņu un laimīgi novecot, viņam savā sirdī jāattīsta mīlestība, kas viņu piepilda un silda.
Bet šo siltumu tu nevari meklēt tikai ziemā. Var kļūt ļoti auksti, ja tu tikai tad, kad jau snieg, sāc rūpēties par malku un krāsni.
Var notikt tā, ka tu neatrod ne vienu, ne otru, un tev gauži jāsalst.
Tādēļ pieliec pūles no mazām dienām, no sava mūža pavasara, kontakta dēļ ar savu sirdi, respektīvi, lai iegūtu kontaktu ar Dievu. Ja tu par to savlaicīgi rūpēsies, vēlāk tev nebūs jāsalst, bet tu varēsi sēdēt patīkamā siltumā. Pilnīgi apgaismots pie Viņa sāniem.