otrdiena, 2013. gada 31. decembris

Tu esi atbildīgs par visu savā dzīvē - vienkārši tāpēc, ka tas pastāv tavā dzīvē

No Ligitas Vecrumbas dienasgramatas

"Doktors Hjū Lens paskaidroja: pilnīga atbildība par savu dzīvi, nozīmē, ka tu esi atbildīgs par visu savā dzīvē - vienkārši tāpēc, ka tas pastāv tavā dzīvē. Burtiski sakot, tu esi radījis visu pasauli.
Oho. To ir grūti aptvert. Būt atbildīgam par to, ko runāju vai daru, ir viens. Būt atbildīgam par to, ko runā vai dara ikviens manā dzīvē, ir pavisam kas cits.


Tomēr patiesība ir šāda: ja tu uzņemies pilnu atbildību par savu dzīvi, tad tu esi atbildīgs par visu, ko redzi, dzirdi, sajūti, aizskar vai jebkādā veidā piedzīvo, jo tas pastāv tavā dzīvē.

Tas nozīmē, ka tavā ziņā ir izdziedināt visu - teroristus, prezidentu, ekonomiku - visu, ko tu piedzīvo un kas tev nepatīk. Var teikt, ka viss netīkamais pastāv tikai kā projekcijas no tavas būtības.
Problēma nav ārpusē; tā slēpjas tevī.


Un, lai pārveidotu pasauli, tev ir jāpārveido sevi.

Es zinu, ka to ir ļoti grūti aptvert, kur nu vēl pieņemt vai patiesi izdzīvot. Vainot ir daudz vieglāk nekā uzņemties pilnu atbildību. Taču, runādams ar doktoru Hjū Lenu, es sāku saprast, ka dziedināšana ar ho'oponopono viņam vispār nozīmē mīlēt sevi. Ja vēlies uzlabot savu dzīvi, tev tā ir jāizdziedina. Ja gribi kādu izārstēt - pat garīgi slimu noziedznieku -, tu to dari, izdziedinot sevi."