trešdiena, 2012. gada 28. marts

Pēteris Kļava - Lekcija - Joga Vasishtha ievads


Pēteris Kļava - Lekcija - Joga Vasishtha ievads
01.10.2010
2h 11min
 
Zemāk komentāri, piemēram
Nogrieznis (taisne) ir notikuma sievišķais aspekts. Tā ir iespēja visam notikt. Tā ir bezgalīga izkliede...
Punkts ir vīrišķais aspekts. Tā ir notikšanas dzirksts. Tā ir koncentrācija.
Lai kaut kas notiktu, jāsatiekas abiem.
Kā jau Guga teica (Siliņš to ir noformulējis tēzē par lielajām patiesībām un to preststatiem, kas arī ir lielas patiesības) - lielie pretmeti arī ir patiesi.
"Pats" un "Skolotājs" var atlikt uz nogriežņa galapunktiem, taču patiesība nebūs kaut kur pa vidu (nu, vienā variantā no bezgalības būs gan!), jo viss šis nogrieznis manifestējas vienlaicīgi (tēze, antitēze un sintēze!!!). Jebkurš punkts uz tā pieder pie Patiesības.
No tā var secināt, ka viennozīmīgi apgalvojumi vispār neeksistē. Taču - jaukais paradokss! - tas attiecas arī uz šo pašu apgalvojumu. Arī tam ir patiess pretmets - atkarībā no situācijas, iesaistītajiem cilvēkiem, utt vienmēr būs viens punkts, kurš konkrētos apstākļos ir "vispareizākais" (piemērotākais).
Tas ko mēs dzīvē nemitīgi darām - dažnedažādās situācijās meklējam šos punktus. Kur tie ir? Parasti ārpus mūsu prāta izveidotajiem priekšstatiem iedomātajiem "pareizs - nepareizs" rāmjiem. He, he, he, patiesība ir "tur, ārā!" Jo Esamība, aicinot augt, mūs nemitīgi provocē, liekot apziņas rāmjiem paplašināties.
"Nekas nesaki nekad" ir tieši par to pašu. Iedomājoties "nekad", mēs sevi ievietojam vienā punktā. Un tajā brīdī Esamība sāk smieties. Un sabīda situācijas, lai mūs no šī punkta dabūtu laukā.
Tas viss ir fantastiski skaisti. Tas viss ir pelnījis atzinību un pateicību. Eze - jā! Tavs teksts ir super!
Ģirts