pirmdiena, 2012. gada 5. marts

Kāpēc es jūtos tik vientuļi?


Senžermēna vēstījums saņemts caur Aleksandru Mahlimai un Danu Bennaku (Alexandra Mahlimay & Dan Bennack)
 
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
Šis vēstījums ir uzskatāms par daļu no „Dvēseles mērķa lasījumiem”. Tas tiek atkārtots ar klienta atļauju.
„Dārgais Senžermēn! Es nezinu, kāpēc jūtos tik vientuļi. Tā, it kā man apkārt būtu siena un es aiz tās slēptos. Es alkstu pēc īstām savstarpējām attiecībām, taču nezinu, kā to panākt. Es neuzticos cilvēkiem sarežģīto attiecību dēļ ar maniem vecākiem. Es esmu turējusies no viņiem pa gabalu, izturoties atsvešināti un izjūtot savu pārākumu pār viņiem. Tagad es tāpat izturos arī attiecībā pret visiem pārējiem.
Tagad es dzīvoju kopā ar vīrieti un nevis tāpēc, ka mīlu viņu, bet tāpēc, ka baidos no vientulības. Es turos pie viņa aiz bailēm, ka nespēšu emocionāli vai finansiāli bez izdzīvot, taču es viņu atgrūžu ar savu pašaizsardzību. Es gribētu mainīt šo stāvokli, taču nezinu, kā. Vai tu varētu man palīdzēt?”
 
Mans draugs! Es Esmu Senžermēns.
 
Jūsu Dvēsele aicina jūs kļūt patstāvīgākiem un tai pat laikā radīt nozīmīgas savstarpējās attiecības. Tas ir jūsu Dvēseles mērķis šajā iemiesojumā un jūs to darāt labi, pat tad, ja dažkārt jums tā nešķiet. Tā ir patiesība, ka jūs metaties no galējības galējībā un jūsu uzvedība to atspoguļo. Dažkārt jūs jūtat nepieciešamību pēc cilvēkiem un atkarību no viņiem un tas liek jums atsacīties no savas brīvības. Taču vēlāk, kad sajūtat neērtības, jūs sākat aizsargāties, pretojoties cilvēkiem, attālinoties no viņiem un noliekot sevi augstāk par viņiem. Un arī tam ir savi iemesli.
 
Jūsu iepriekšējās dzīvēs un daudz agrākā šīs dzīves periodā jūs atradāties spēcīgā sarežģītu ģimenes attiecību emocionālās pieredzes ietekmē. Tā rezultātā, pašlaik jūs izjūtat grūtības tad, kad no jums prasa izpaust patstāvību vai atrisināt kādas praktiskas problēmas. Tas arī liek jums šaubīties par sevi un par to, ka jūs finansiālajā ziņā spēsiet patstāvīgi izdzīvot pasaulē.
 
Taču tagad jūs esiet uzzinājuši, ka vēlaties kaut ko vairāk, kā tikai šādu pieredzi. Jūs gribat kļūt par savas paša dzīves autoru. Jūs mācāties novērtēt priekšrocības un apmierinājumu (kā arī saistības un atbildību), ko sniedz lielāka patstāvība personīgajā dzīvē, un vienlaicīgi lielāku tuvību savstarpējās attiecībās.
 
Neatzīšanas un atkarības šabloni
 
Ģimenē iepazītie/pierastie neatzīšanas šabloni jums jau ir palikuši aiz muguras un tagad jūs mācāties novērtēt to, kas jums ir būtiskākais. Jūs mācāties to, ka, izvirzot pozitīvus un sasniedzamus mērķus, jūs varat atbrīvoties no senajām atkarības bailēm un pārliecinoši darboties patstāvīgi.
 
Jūsu Dvēsele jūs tajā atbalsta. Viņa aicina jūs attīstīt sevī vietas un mērķa izjūtu, kurus nenosaka jūsu iepriekšējā pieredze, kas izveidojusies, dzīvojot ģimenē. Jūs mācāties atzīt jūsu pašu sasniegto gudrību un briedumu un to, ka jūs to esiet pelnījuši, jo veiksmīgi ejat pa savu dzīvi.
 
Jā! Jums ir ļoti svarīgi to atzīt.
 
Atcerieties, ka tagad jūs ejat savas Dvēseles ceļu. Un runa šeit ir ne tik daudz par ceļojuma galamērķi, kuru jums garantē Dievs, kā par pašu ceļojumu. Runa ir par jūsu izvēlēm un dzīves pieredzi, kas ved pie pilnīgas atmiņas atjaunošanu par jūsu pašu Dievišķību.
 
Kas tad jums var palīdzēt šajā brīnišķīgajā ceļā? Vispirms jau sevis, kā vienota veseluma sajušana un rīkošanās, vadoties no tā. Sevis kā vienota veseluma izjušana sniegs jums iekšējo spēku pārraut atkarības aplamo loku un izbeigt pretošanos, kura rada vientulības un izolētības sajūtu attiecībās vai ārpus tām.
 
Šajā ceļā jūs sastapsieties ar daudzām problēmām - tā, ka esiet gatavi izskatīt tās kā orientierus, kādas tās patiesi arī ir. Savstarpējās attiecībās jums ir ļoti svarīgi precīzi noteikt savas robežas, noteikt skaidri saprotamas savas atbildības robežas attiecībā uz sevi pašu un uz pārējiem. Jums ir ļoti svarīgi iemācīties godīgi paust savas jūtas, neapspiežot tās baidoties, ka tās var tikt noraidītas.
 
Tikai atcerieties, ka ir jāvairās no nevajadzīga perfekcionisma, pārliecīgas paškritikas vai pilnīgi nereālām prasībām attiecībā uz šādām attiecībām. Jums tāpat arī ir jāatlaiž sava tieksme visu pārlieku dramatizēt vai pārāk nopietni uztvert sevi un savas problēmas, jo tas var tikai pastiprināt jūsu izolētības no citiem sajūtu. Tā vietā meklējiet visvieglāko iespēju izpaust sevi pasaulei un atcerieties, ka jūs tiekat mīlēti un cienīti vairāk, nekā jūs spējat iztēloties.
 
Raugoties uz citiem pāri mūrim
 
Es gribētu palīdzēt jums gūt priekšstatu par jūsu iespējām, atvērties pārējiem un justies daudz pārliecinātākiem par sevi.
 
Patiešām, jūsu bērnības pieredze ir atstājusi jūsos ļoti dziļas pēdas. Tā ietekmē jūsu attiecības ar cilvēkiem, jūsu uzticēšanos pašiem sev un citiem, to, cik viegli jums ir sajust sevi mīlētu un atzītu. To visu es ar jums gribētu tagad apspriest.
 
Savas dzīves gaitā jūs esiet iemācījušies aizsargāt sevi pret emocionālām traumām. Jūs tik ilgi esiet dzīvojuši ģimenēs, kurās jutāties nevēlami, ka esiet iemācījušies slēpties. Īpaši, jūs esiet iemācījušies slēpt zem viltotas bravurības savu individualitāti un bailes godīgi un atklāti paust savas jūtas.
 
Jūs esiet uzcēluši mūri apkārt savai sirdij, uzskatot, ka tas jūs aizsargās. Bet pēc tam, kā jūs jau paši norādījāt, esiet apsēdušies uz šī mūra, vēršoties pie pārējiem ar atsvešinātību un augstprātīgu laipnību.
 
Pēc būtības, jūs lūdzāt savu prātu aizsargāt sirdi no ievainojumiem, aizsargāt jūsu daudz maigāko, pret mīlestību daudz jūtīgāko daļu, kura mijiedarbojas ar citiem caur jūtām. Tieši tā jūsu daļa tagad baidās izpaust sevi vai paust atklātības, ievainojamības un uzticēšanās citiem pazīmes.
 
Neļaujiet savu iepriekšējo dzīvju pieredzei vai saviem bērnības iespaidiem bremzēt jūs. Šie uzstādījumi jums tagad vairs nepalīdz. Tie izpaužas atkārtojušamies atkarības, pretošanās un nemieru ciklos, kuri vairs nedarbojas jūsu labā.
 
Pirms jūs spēsiet izveidot īstas savstarpējās attiecības, kādas vēlaties un kādas jums šķiet sasniedzamas, jums vajag vienkārši izveidot pozitīvas attiecības pašiem ar sevi, attiecības, kas balstās uz daudz lielāku ticību sev.
 
Jums ir jāpārvar bailes, ka jūs nespēsiet nodrošināt sev finansiālo izdzīvošanu, ja jums nebūs kāda, no kura jūs esiet atkarīgi, un uzņemties šo atbildību un privilēģiju.
 
Es neaicinu jūs nedz izbeigt, nedz turpināt jūsu pašreizējās savstarpējās attiecības. Drīzāk es jūs lūdzu pirmkārt koncentrēties daudz ciešākām attiecībām pašiem ar sevi. Es lūdzu jūs uzņemties saistības attiecībā pašiem uz sevi un drosmīgi paust savu pārliecību, sperot soli uz priekšu.
 
Es šeit nerunāju par „Holivudas varonību”. Drīzāk par atbildības uzņemšanos par to savas dzīves daļu, kuru jūs tagad gribētu pārvaldīt, neļaujot citiem pieņemt lēmumus jūsu vietā.
 
Jūs šeit esiet tāpēc, lai kļūtu par savas pašu dzīves autoru, radītāju un vadošo spēku. Un, lai to sasniegtu, jums ir jāatbrīvojas no seniem ievainojumiem, ieradumiem, šaubām un bailēm.
 
Es aicinu jūs būt godīgiem pašiem pret sevi, kad jūs to darīsiet. Ja jūs jūtat apdraudējumu iespējamās savstarpējās attiecībās ar citu cilvēku, es aicinu jūs nolekt no šī mūra, kurš aizsargā jūsu sirdi. Nav nepieciešamības šādā veidā sevi paaugstināt un no augšas raudzīties uz citiem, ieturot šādu emocionālo distanci. Tieši otrādi, es aicinu jūs atvērt durvis savām jūtām, esot gataviem dalīties tajās ar citiem. Dariet to, protams, sperot vienu soli, vienā reizē, taču apņemieties izbeigt dzīvot bailēs un noticēt, ka katrā solī šajā ceļā jums tiek nodrošināta vadība un atbalsts.
 
Atbrīvojiet sevi, lai spējat kļūt Paši.
 
Ja jūs sevi atbrīvosiet un kļūsiet paši, jūs atbrīvosiet vietu savām jūtām, pat, ja jums būs jāstājas pretim jūsu bailēm. Jūs nokāpsiet no mūra un atvērsiet vārtus. Jūs noticēsiet savai spējai atšķirt, kurš ir pelnījis uzticēšanos un, kurš - nav. Tādejādi jūs atverat savas sirds vārtus un no jauna atbrīvojiet sevi mīlestībai.
 
Jūs – esiet savas dzīves autori, mani draugi, un jūsu Dvēsele visu laiku jūs tajā atbalsta. Jūs ejat kopā, sadevušies roku rokā. Un es esmu laimīgs ceļot kopā ar jums.
 
Patiesi jūsu,
Es Esmu Senžermēns

http://www.draugiem.lv/group/16019359/gaismasberni/?f_tid=3895874