ceturtdiena, 2012. gada 8. marts

B.Kranāte "Gaismas joga"

Sestdien, 17. Martā plkst 11.00-14.30 Plūsmas prakses. Uruyoga jeb Gaismas joga. Joga –Nidra.
Baibas Kranātes meistarklase Uruyogā un  Plūsmas meditācijā.
Nodarbība trijās daļās, kas ļaus ne tikai iepazīties ar Baibas vadīto nodarbību
specifiku: dažādu klasiskajās un tradicionālajās
zināšanās balstītu prakšu savienojumu ar mūsdienu
psihofizioloģiskajām metodēm, kā arī spontāno – intuitīvo, tieši
nodarbības laikā radušos informāciju. Šādu nodarbību pasniegšanas veidu Baibas skolotāji jau pēc šīs tās rašanās atbalstīja, iedrošināja turpināt un nodēvēja par Uruyogu jeb Gaismas jogu....

Arī kontaktimprovizācija, Darbs ar skaņu un „savu iekšējo balsi”, tās
izskanēšanu ķermenī un telpā.
Nodarbības noslēguma daļā – sankalpas jeb nodoma prakse un relaksācija Joga –Nidrā:
atrodoties šavasānā – guļus pozā, apm. 45 minūšu garumā praktizējot dziļu relaksāciju –
meditāciju, kas katram dalībniekam iedarbojas viņa gatavības pakāpē – vai nu kā
fiziska relaksācija, koordinācija un „orientēšanās ķermenī” iesācējiem, vai kā jaudīga meditācija
un pašdziedināšana un „pats sev psihoterapeits” pieredzējušākiem praktizētājiem.

Nodarbība visiem sagatavotības līmeņiem Sevis - Radītāja atmodināšanai caur brīvo kustību, meditāciju, balsi, elpu un vizualizāciju.
 Dziļi un intensīvi, tajā pašā laikā rotaļīgi pavadīsim šo sestdienas rītu Laikā,
Kuram mācību grāmatas nav – tikai katrs pats, taču tādā savstarpējā Vienotībā, kāda, pēc
kopējām sajūtām – uz Zemes vēl nav bijusi!!!
                                                      
Iepriekšēja pieteikšanās vismaz līdz 15. III  tel.29429037 vai baiba@yogalifeart.lv,  vietu skaits ierobežots.
Notiek Baibas Kranātes centrā mūsdienu cilvēka dvēselei un ķermenim, Rīgā, Matīsa ielā 8., 5 stāvā ( pretim Vidzemes tirgum).
www.yogalifeart.lv
Dalība 12. – ls
Jaunajiem Laikiem pietiekami rezonējošs veids Apziņas atmodināšanai, turklāt brīnisķīgas sestdienas vēlās brokastis visiem ķermeņiem, tai skaitā arī tēja un vieglas uzkodas un sarunas pēc nodarbības!

 Baiba Kranāte: „Plūsma un kustēšanās plūsmā...No fiziskā aspekta- "locītavu un ķermeņa izklikšķināšanas" cauri elpošanai un '" būšanai plūsmā" savā dzīvē uz vietu, kur jūtams, ka Tas, ko Tu pats par sevi zini ir - plūsma, enerģija, Shakti....Šīs apjausmas var iegūt dažādos ceļos, praktizējot ne jau tikai "kustīgās" lietas- ci-gun, tai-či, vinjasu, protams, pat atrodoties statiskā jogas pozā tas iespējams ( kaut man rādās- stipri ilgāk un grūtāk). Savulaik daudz laika veltīju tam, lai saprastu "kādu pozu pēc kādas drīkst", kuros diennakts laikos, kuram konstitucionālajam tipam un daudz citu smalkumu, turpinājusi ar plūstošo aspektu pētīšanu un piemēram, apbrīnā domājot "tas jau tādiem kā viņai atnācis, kur nu citiem vai man" - par Kali Ji Ray unikālo Triyoga, kas radās, viņai atrodoties īpašā apziņas stāvoklī kā spontānas kustības - tomēr zināmā secībā, līmeņos utt ( sure, wow, tas tiešām ir kaut kas!!!! joprojām uzskatu).....Šīs metodes ir iedarbīgas, gudri pielietotas dziedina dziļos līmeņos. Tās ir nodevušas Meistari. Bet arī tas vēl nav viss........
Ir spontānā kustība. Bez šaubām- cigun praktizētāji zina, kas notiek "Koka pozā". Sākumā, pirmajās reizēs, visticamāk "nekas nenotiek", ar to domājot - nekur un nekas mani "nekruķī un nešūpina". Tad vienā skaistā dienā - OOOOO, beidzot, ķermenis kustas, virpuļo, viss notiek pats no sevis: turklāt ne jau transā, bet pie pilnas apziņas, savukārt PATS "virpuļotājs" ir pilnīgā ekstāzē: nu tad vienreiz arī es!..Bet tad vēl viens posms, pēc kāda krietna laika. Tu stāvi "kokā" un - nekas nenotiek. Precīzāk - ārēji nenotiek: iekšā jau VISS plūst. Starp pirmo posmu un šo, kas fiziski izskatās vienādi, ir milzum garš ceļš un liela atšķirība.
Pirms vairākiem gadiem biju pārsteigta, ko tik ķermenis spēj izpildīt krūšu zonā, kad slimoju ar ilgu plaušu karsoni! Vienīgais, kas toreiz atlika pēc tam, kad ne antibiotikas, ne zāļu tējas, ne homeopātija, ne pat izburšanās cauri visiem psihosomatiskajiem aspektiem nelīdzēja. Ko vairs citu kā nosēsties lotosa pozā vai nostāties Tadasanā – kājās ar iztaisnotu mugurkaulu – un..aiziet!, uzticēties tam, ko ķermenis pats ar sevi dara. Ne velti ir arī zinātniskais piegājiens šim, saukts "ideomotorā kustība".
Kāds "sausais atlikums" no rakstiņa: man ir info, ka pašlaik labi jaunās enerģijas uzņemt palīdz tāda purināšanās, kratīšanās, īsiem, bet ļoti ātriem piegājieniem. Ja esat praktizējuši tamlīdzīgas dinamiskās meditācijas, tad ziniet -ŠOBRĪD tas palīdz fiziskajam ķermenim pāriet uz jaudīgām frekvencēm.”