trešdiena, 2012. gada 28. marts

Maiju astroloģiskā prognoze 2012.gadam


Mēs nevaram runāt par sociāli nosacītā lineārā kalendāra okulto nozīmi, jo tādas tam nav. Seno romiešu ieviestajam Saules gada dalījumam 12 nevienāda garuma mēnešos nav astronomiska un numeroloģiska pamatojuma. Ja mēnešu sākumpukti atbilstu 12 zodiaka zīmēm, mēs varētu katram no tiem piemērot attiecīgu raksturojumu. Taču mūsdienu kalendārs ir nobīdīts no Zemes cikla.
 
Eiropas sentautas vadījās no 13 mēnešu kalendāra (katrā mēnesī 28 dienas + 1 tukšā diena gada nogalē). Gads sākās Ziemas saulstāvjos (22. Decembrī). Arī maiju priesteri zināja šādu laika dalījumu. Indiāņu tradīcijā 364 dienu gads saucas Sok-tuns jeb Sikspārņa cikls. Tas bija savdabīgs pareģojumu kalendārs astronomiskajam gadam.

Kā redzam no izkārtojuma zodiaka aplī, 13 mēnešu kalendārā noteikta gada cikla diena vienmēr kritīs uz konkrētu nedēļas dienu (ķeltu tradīcijā pastāvēja arī 7 dienu nedēļa). Piemēram: pavasara saulgriežu punkts vienmēr kritīs uz piektdienu, vasaras un ziemas maksimums uz svētdienu. Kristīgā tradīcija vēsta, ka Kristus tika piesists krustā piektdien un trešajā dienā augšāmcēlies.
 
Un tiešām, mūsu ēras 33. gadā pavasara saulgriežu punktā notika Saules aptumsums, kurš bija novērojams Tuvajos Austrumos. Tā ir 13. pirmā gada ceturkšņa nedēļa. Ceturtā mēneša 6. diena. Trešā augšāmcelšanās diena ir svētdiena, mēneša 8. diena. No šīs dienas sākas jauns gada ceturksnis. Būtu tikai loģiski, ja mūsdienās mēs svinētu Lieldienas 21. – 23. martā. 13 skaitļu rinda ir unikāla pēc savas būtības. Ja 12 skaitļu rinda apzīmē statisku struktūru, tad 13 apzīmē - harmonijas vilni, nebeidzamo kustību un transformāciju, kas pastāv Visumā. Katrs Zemes gads arī ir cita mēroga laika vilnis. Tāds pats kā Colkinā. Tikai šeit pilnu ciklu veido 20 gadu periods. 2012.gads būs ceturtais ciklā, kurš aizsākās 2009.gadā. Maiju priesteru tradīcijā – dienvidu jeb rezultāta vilnis (Ahaw – Kimi – Eb).

Ņemot vērā, ka 13 laika viļņa vibrāciju un 13 gada mēnešu pareģojumu nesakrīt visās detaļās sniedzam lasītājam arī okulto gada aprakstu.
 
Maiju astroloģiskā prognoze 2012. gadam:
 
1.Ahaw (Dieviņš): 22.decembris - 18.janvāris.
Laiks, kad veidojas gada fundaments. Laiks, kad īpaša uzmanība jāveltī zīmēm, vēstnešiem, sapņiem. Tas ir sākums, kad viss ir iespējams. Īsā laikā iespējams realizēt projektus, kuru izstrādāšana paņēmusi daudz enerģijas un pūļu. Sociālajā plānā nostiprinās autoritāru struktūru vara. Priekšnieki patur savu taisnību. Par sevi liek runāt arī daudzi garīgo egregoru vadītāji.
 
2.Imix (Dzīvības koks): 19.janvāris - 15.febrāris.
Laiks, kad parādās gada pretrunas. Uzmanība jāpievērš ģimenes citu ģimenes locekļu vēlmēm. Ja kopdzīvē nav savstarpējas cieņas, var rasties konflikti. Labs laiks 2 partneru uzņēmuma dibināšanai, lauku zemes īpašuma pirkšanai privatā biznesa attīstīšanai. Politikā būs vērojamas nacionālistu aktivitātes. Daudzās partijās notiks šķelšanās.
 
3.Ik (Vējš): 16.februāris - 14.marts.
Kustības un radošās iedvesmas mēnesis. Labvēlīgs laiks māksliniekiem un avantūristiem. Sava amata meistariem darba būs vēl vairāk. Neatkarība – galvenais panākumu priekšnoteikums. Garīgās vērtības aug, naudas vērtība krītas. Pasaulē viesuļvētras un tautas protestu akcijas.
 
4.Akbal (Aka): 15.marts - 11.aprīlis.
Šeit indivīds sāk realizēt sevi, kā pašpietiekama struktūra. Šeit var nolikt uz stabiliem pamatiem arī jauna biznesa vai ģimenes projektu. Atrast attīstībai nepieciešamos resursus savā “ģimenes dārziņā”. Materiālā neatkarība balstās uz taustāmām vērtībām (pirmās nepieciešamības produkti, izejvielu ražošana, dārgmetāli un citi resursi). Politikā – nāks atklātībā rūpīgi sargāti noslēpumi.
 
5.Kan (Ķirzaciņa): 12.aprīlis - 9.maijs.
Dievi smejas. Daudz enerģētisko efektu, maz taustāmu rezultātu. Laiks tērēt naudu un priecāties par dzīvi. Reģenerācijas enerģija, kas valda visumā ļauj atbrīvoties no personīgā svarīguma kompleksa un citām hroniskām kaitēm. Dzīvespriecīgi slimnieki ātri kļūst veseli. Plašas sirds cilvēkiem resursi ātri atjaunojas.
 
6.Chikchan (Čūska): 10.maijs - 6.jūnijs.
Kļūst redzami patiesie draugi un ienaidnieki. Šis nav laiks bravūrai un neizsvērtiem lēmumiem. Mums objektīvi jāizvērtē savas un sadarbības partneru iespējas. Jāpadomā par fiziskās formas labsajūtu. Dzīve mums liks koncentrēt uzmanību uz realitāti. Neveiksmju putniem neviens nepalīdzēs, būs vien pašiem jāpadomā par savu izdzīvošanu.
 
7.Kimi (Galvaskauss): 7.jūnijs - 4.jūlijs.
Gada centrālais mēnesis, kurš koncentrē sevī mistisko spēku – šogad ir kā balta lapa, uz kuras tiks rakstīta jauna vesture. Notiek savu laiku nodzīvojušu formu nomaiņa ar jaunām. Var pašlikvidēties vecas un ilglaicīgi stabilas biznesa struktūras. Var aizvērties daudzas bankas. Šeit tekošie procesi pāriet jaunā līmenī. Jebkuras beigas ir tikai jauns sākums. Gada otrajā pusē ir grūtāk īstenot iecerēto, bet ja tas tomēr izdodas - rezultāti vienmēr pārspēj iecerēto.
 
8.Manik (Briedis): 5.jūlijs - 1.augusts.
Uz dzīves skatuves iziet dvēseļu mednieki. Tirgū parādās konceptuāli jauni produkti. Laiks arī mums iejusties jaunās lomā. Laiks aptvert, ka nav uzvarētāju un autsaideru, ir tikai lomas. Mēs visi kļūsim par atslēgām, kurām jāpiemērojas jaunam atslēgu riņķim. No mūsu spējas piemēroties situācijai un mainīties – atkarīgi mūsu panākumi. Labs laiks dziedniekiem un māksliniekiem.
 
9.Lamat (Zvaigzne): 2.augusts - 29.augusts.
Ražas laiks. Nauda nāk pie naudas un bēdas pie bēdām. Viss pavairojas. Cilvēki sāk atgādināt bites ap cukura graudiem. Ja spējat piedāvāt “garšīgu” preci, par reklāmu varat neraizēties. Sievietēm, kuras apzinās savu vērtību – reāla iespēja satikt daudzsološu precinieku. Pēdējais laiks lietderīgi izmantot internet. Mazvērtības kompleksa nomāktiem – slieksme uz aptaukošanos.
 
10.Muluk (Debesu rasa): 30.augusts - 26.septembris.
Gada informatīvā un enerģētiskā lauka maksimums. Var pārdegt drošinātāji, gan elektrotīklos, gan sociālajās sistēmās. Kāpj arī degvielas cenas. Daudzās pasaules vietās plūdi. Kļūst redzami arī bērnu talanti, jo īpaši “indigo”. Sāk apvienoties progresīvi domājoši cilvēki no dažādām pasaules valstīm. Ļoti viegli apgūt sarežģītu mācību vielu, svešvalodas ieskaitot.
 
11.Ok (Suns): 27.septembris - 24.oktobris.
Pazemes valdnieku mēnesis. Zemapziņas un seksuālās spriedzes izlādes laiks. Brīžiem var likties, ka hipiju laiki atkal atgriezušies. Iespējamas pārmaiņas garlaicības nomāktās personīgajās attiecībās. Tie, kuri slepus jau pārkāpuši laulības solījumus, var atklāti aiziet plašajā pasaulē. Vientuļi cilvēki var beidzot pārkāpt kautrības slieksni un aizsākt ar kaislību piepildītas partnerattiecības.
 
12.Chuwen (Pērtiķis): 25.oktobris - 21.novembris.
Iniciācijas mēnesis. Bērni sāk līdzināties pieaugušajiem, bet pieaugušie atgādināt bērnus. Var negaidīti realizēties sen izsapņoti sapņi. Nāk atklātībā klusu darbarūķu ilgstoša radošā procesa rezultāti. Vispār pasaulē var notikt fantastiskas lietas. Galvenais nesajaukt tos, kas kalpo cilvēciskajam garam, ar viltus praviešiem (kuri arī būs ļoti aktīvi. Pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas ieteicams ieklausīties bērnu intuīcijā.
 
13.Eb (Zāle): 22.novembris - 19.decembris.
Kopības mēnesis. Garīgā ceļa meklētāju svētki. Laba saskaņa, gan laika pārbaudītos darbabiedru kolektīvos, gan jaunos domubiedru pulciņos. Komfortabli jutīsies tie, kuriem nav sveša cilvēku vienlīdzības ideja. Pasaulē būs vērojama tautu staigāšana un sevī ierāvušies vientuļnieķi var tikt samīti. Kopumā šis laiks nosaucams par kolosāli lielisku, jo cilvēce atdzimst jaunam kopīgās pieredzes etapam.

Ivo Puriņš – Dienu Glabātājs
http://horoskopi.maiji.lv/lv/horoskopi-2012/