sestdiena, 2012. gada 24. marts

M.G.Voizenas semināru cikls


Aicinām Jūs uz MARIJAS GABRIELAS VOIZENAS semināru ciklu.

31. marts plkst. 10.00 un 15.00. "SŪFISMS UN LŪGŠANA KUSTĪBĀ "
Mevlevi dervišu ordeņa lēnās griešanās tradīcija balstās uz “lūgšanu kustībā”.
Šo mantojumu atstājis tā dibinātājs, persiešu dzejnieks-mistiķis un filozofs Džalaledins Rumi (1207-1273), kuru dēvēja par Mevlana – meistaru. Viņš uzskatīja, ka viss esošais riņķo ap kādu neredzamu centru.
Šādi dejojot, izzūd ego un attīrās ceļš pie Dieva.
NODARBĪBU VIETA Lāčplēša iela 125 (ieeja no pagalma)
DALĪBAS MAKSA 15 Ls par 2 nodarbībām; par vienu nodarbību – 10 Ls; nestrādājošiem pensionāriem – 3 Ls.
Ievērībai! Uz nodarbību līdzi jāņem zeķītes vai baleta čībiņas, lai panāktu maksimālu slīdāmību pa grīdas virsmu.
1. aprīlis, plkst. 10.00 un 15.00. "SAKRĀLĀ DEJA – SIMBOLI KUSTĪBĀ"
Simboli kā ģeometriskas zīmes ir vecākā “valoda”, kurā mūsu senči ar mums spēj sarunāties. Simboli vēsta, kā cauri gadsimtiem cilvēka uztvere apvienojusi dažādus realitātes līmeņus. Kad simbolus pārliek mūzikā un ritmā, tie spēj “izgaisināt” visas problēmas, kas uzkrājušās dvēselē laika gaitā. Apļa dejās, kas ir tradicionālais visuma modelis, “pasaules griešanās nekustīgumā” (T.S. Eliots), norisinās pārtapšana – caur mieru kustībā, mēs piedzīvojam savas ierobežotās biogrāfiskās un vēsturiskās identitātes relativitāti lielākā simboliskā ietvarā. Kad pats pieredzes centrs ir saplūdis ar dejas apļa centru – varam to dēvēt par Dievu – iespējams atpazīt jauna garīga visuma apveidu.
NODARBĪBU VIETA Lāčplēša iela 125 (ieeja no pagalma)
DALĪBAS MAKSA 15 Ls par 2 nodarbībām; par vienu nodarbību – 10 Ls; nestrādājošiem pensionāriem – 3 Ls.
Tulkojums krievu valodā
Voisena Maria Gabriele ir sakrālās dejas pasniedzēja, horeogrāfe, rakstniece.
Gabrielei ir doktora grāds Krievu folklorā (Londonas universitāte) un Krievu valodas un Literatūras goda bakalaurs.
Balstoties uz saviem Rietumu un Austrumu garīgo tradīciju pētījumiem, Gabriele ir izveidojusi savu personīgo pieeju un tematiskos deju ciklus, īpašu uzmanību pievēršot Eiropiešu tautisko deju reliģiskajai un rituālai izcelsmei, ko var vērot viņas horeogrāfijā.
Savā darbā viņa īpaši uzsver apzinātu mitoloģisku simbolu un tēlu pieredzi, lai izzinātu to dziedinošo potenciālu.
Savas horeogrāfijas pamatā Gabriele liek tradicionālus kustību arhetipus, kuriem viņa izmanto garīgo, klasisko un tautas mūziku.
Viņa ir ieguvusi starptautisku reputāciju caur saviem skolotāju apmācību kursiem, runām un semināriem, kā arī publikācijām vairākās valodās.
1976. gadā Bernhards Voisens iepazīstināja Findhorn (garīgo kopienu Skotijā) ar savu „ Dejas meditāciju”, kā arī ar tradicionālajām Eiropiešu tautiskajām dejām. Tāpat kā kopienā dzīvojošie cilvēki viņš bija uzticīgs tādiem ideāliem kā „Vienota Zeme” un ‘Vienota Cilvēce”. Turpmākajos gados, angliski runājošajās valstīs, viņa un Gabrieles darbs kļuva pazīstams kā „Sakrālā deja”, šis nosaukums bija ņemts no kādas Gabrielas grāmatas ar tādu pašu nosaukumu: „Sakrālā deja. Sastapšanās ar Dieviem”, kura bija publicēta 1974. gadā Londonā un Ņujorkā.
 
Plašāku informāciju Jūs atradīsiet mājas lapā
www.raduga2005.lv
Mēs vēlam visiem laimi.
Ar cieņu un pateicību
‘Garīgās attīstības cents RADUGA 2005’.