svētdiena, 2011. gada 16. oktobris

Par raidījumu "Kas te? Es te!"


Sveiki!

Man ir jautājums, vai es esmu vienīgā, kurai ir iekritis acīs un liekas dīvaini tas, ka LTV1 programmas bērnu raidījuma "Kas te? Es te!" noformējumā lielā daudzumā tiek izmantots tāds elements kā acs.

Es piezvanīju Dainai Markovai, kas atbild par bērnu un jauniešu raidījumiem un viņa man atbildēja, ka šī esot pirmā tāda veida sūdzība. Pirms tam biju viņai aizrakstījusi vēstuli lūdzot paskaidrot, kas ir šīs idejas autors un kāda motvācija ir pamatā šī elementa tik uzmācīgai izmantošanai. Uz vēstuli atbildi nesaņēmu, bet pa telefonu saņēmu atbildi, ka zīmējuši esot kaut kādas mākslas skoliņas bērni. Taču tāds nebija mans jautājums - jautājums bija par idejas autoru un kāda motivācija tam pamatā. Uz šo jautājumu es saņēmu pretjautājumu - vai esmu kompetenta spriest par to, vai tas ir pieņemami vai ne bērnu raidījumā un, ka līdz šim nevienam pret to neesot bijušas pretenzijas. It kā tas būtu arguments arī man atteikties no pretenzijām. Lūdzu, lai viņi vismaz šo vienu pretenziju piefiksē, lai nevar teikt, ka tādu vispār nav bijis. Viņa atbildēja, ka vēstule esot pārsūtīta raidījuma vadītājiem un pretenzija esot piefiksēta. Taču... man radās sajūta, ka netieku uztverta nopietni :).
Tā arī nekļuva skaidrs, kāpēc tas ir nepieciešams un kurš ir šīs domas... iniciators.

Vai nevienam citam tas nešķiet dīvaini? Man tas rada neomulīgu sajūtu un vispār šķiet bērnu raidījumā nevajadzīgi.
Varūt ir kāds, kas ir "kompetents spriest" par to vai tas ir pieņemani un nepieciešami? Cik tas ir "nevainīgi"? Vai tiešām tas ir tas pats, kas izmantot zīmētus ziedus, putnus, kokus u.c. pierastas lietas?

Vai arī atstāt to neievērotu, lai mūsu bērni tiek pieradināti pie novērošanas sajūtas?...
Nevienu citu tas neuztrauc? Visi jau pie tā ir pieraduši? Guļam tālāk?

Ja ir vēl kāds, kas domā līdzīgi kā es varbūt arī varētu gan piezvanīt, gan aizrakstīt (uz vēstuli atbilde diez vai pienāks, taču tā būs pierādījums, ka kāda pretenzija ir bijusi) un izteikt savas domas.

Ilva 
i_l_v_a@inbox.lv