pirmdiena, 2011. gada 24. oktobris

Kāpēc kaņepe ir nelegāla?

http://www.tribine.lv/zinas/Patiesajam-iemeslam-kapec-kanepe-ir/10830



"Patiesajam iemeslam, kāpēc kaņepe ir nelegāla, nav nekāda sakara ar tās iespaidu uz ķermeni un prātu.

MARIHUĀNA ir BĪSTAMA. Kaņepe NAV kaitīga cilvēka ķermenim vai prātam.

Kaņepe nenostāda sabiedrību draudu stāvoklī. Kaņepe ir kaitīga naftas, alkohola un tabakas industrijām, kā arī lielākajām ķīmijas koorporācijām. Dažādi lielie uzņēmumi, ar lielu varu un naudu, ir noklusējuši patiesos faktus no sabiedrības.

Patiesībā, ja kaņepi izmantotu priekš tā daudzveidīgā komerciālo produktu masīva, tā radītu rūpniecisko ātombumbu. Uzņēmēji nav izglītoti par kaņepes potenciālu. Bagātie ir sadarbojušies, lai izplatītu maldinošu informāciju par ļoti daudzpusīgu augu, ja kaņepi izmantotu pienācīgi, tā izpostītu viņu kompānijas.

No kurienes ir radies vārds 'marihuāna'? 1930 gadu vidū M-vāds tika radīts, lai aptraipītu labo prestižu un fenomenālo kaņepes auga vēsturi. Šie citētie fakti, ar atsauksmēm, ir pārbaudāmi Britannica Enciklopēdijā, kas 150 gadus tika drukāta uz kaņepes papīra:

* Visas skolas grāmatas tika taisītas no kaņepes vai lina papīra līdz 1880 gadiem; Hemp Paper Reconsidered, Jack Frazier, 1974.

* Amerikā, no 1631 līdz agrajiem 1800, bija atļauts maksāt nodokļus ar kaņepes augiem. LA Times, Aug. 12, 1981.

* 17. un 18.gs. Amerikā atteikties audzēt kaņepes bija pret likumu! No 1763 līdz 1769 gadam Virdžīnijas štatā draudēja pat cietumsods par atteikšanos audzēt kaņepes. Hemp in Colonial Virginia, G. M. Herdon.

* Džordžs Vašingtons, Tomas Džefersons audzēja kaņepes; Washington and Jefferson Diaries. Džefersons slepus ieveda kaņepju sēklas Francijā no Ķīnas un tad uz Ameriku.

* Bendžaminam Franklinam piederēja viena no pirmajām papīra fabrikām un tā apstrādāja kaņepes. Kā arī, 1812. gada karš norisinājās dēļ kaņepēm. Napoleons gribēja bloķēt Maskavas eksporta ceļu uz Angliju; Emperor Wears No Clothes, Jack Herer.

* Tūkstošiem gadu ilgumā 90% kuģu buras un tauvas tika veidotas no kaņepes; Webster's New World Dictionary.

* Līdz 1820 gadiem, kad tika ieviesta kokvilnas apstrāde, 80% no visiem audumiem, apģērbiem, audekla, priekškariem, gultas veļām utt, tika ražotas no kaņepes.

* Pirmās Bībeles, kartes, ASV Neatkarības Deklerācijas skices tika drukātas uz kaņepes papīra; U.S. Government Archives.

* Pirmie labības lauki ASV bija kaņepju lauki. 1850 gadā Kentukī štatā tika saražotas 40,000 tonas kaņepju. Līdz 20.gs. kaņepes bija ienesīgkā raža ASV; State Archives.

* ASV Valdība 1916. gadā paredzēja, ka līdz 1940 gadiem viss papīrs tiktu taisīts no kaņepes, kā arī vairs nebūtu vajadzības cirst kokus. Valdības pētījumi liecina, ka 1 akrs kaņepju ir vienāds ar 4.1 akru koku; Department of Agriculture.

* Krāsas un lakas tika taisītas no kaņepju sēklu eļļas līdz 1937 gadam. 1935 gadā krāsu ražošanai tika izmantotas 58,000 tonnas kaņepju sēklu; Sherman Williams Paint Co. testimony before Congress against the 1937 Marijuana Tax Act.

* Henrija Forda pirmā Model-T automašīna darbojās uz kaņepju benzīna un pati mašīna tika izveidota no kaņepēm! Mašīnai bija plastikāta paneļi, kuri bija 10 reizes triecienizturīgāki par tēraudu; Popular Mechanics, 1941.

* Kaņepe tika nosaukta par "Miljards Dollāru labību". Pirmo reizi kādai no industrijām bija reālas iespējas pārsniegt miljards ASV dolāru peļņu; Popular Mechanics, Feb., 1938.

* Mechanical Engineering Magazine 1938.gada Februāri publicēja rakstu ar nosaukumu "Pati ienesīgāka un iekārojamākā labība kas var tikt audzēta". Tika rakstīts, ja kaņepes apstrādātu ar 20 gadsimta tehnoloģiju, tad kaņepju lauki būtu lielākie lauksaimniecības lauki ASV un visā pasaulē.

* 1942.gadā ASV Lauksaimniecības departaments, aicināja un apmācīja 'patriotiskos amerikāņu fermerus' audzēt 350,000 akrus kaņepju katru gadu kara vajadzībām.

* Kaņepju apstrāde un ražošana nekaitē dabai. ASV Lauksaimniecības Departamenta 404 ziņojuma var secināt, ka kaņepe veido 4 reiz vairāk pulpas, tajā pašā laikā ar 4-7 reizes mazāku piesārņotību.

1930 gadu inovācijas lauksaimniecības mašīnu tehnikā radītu lielu revolūciju, ja tās tiktu pielietotas kaņepju apstrādei. Viens vienīgs resurss radītu miljoniem jaunu darba vietu un radītu daudzus kvalitatīvus produktus. Ja kaņepi nepadarītu nelegālu ASV viegli tiktu cauri Lielajai Depresijai.

Wiliam Randolph Hearst(Citizen Kane) piederēja milzīgas meža platības. Hearsta kompānija piedāvāja vairums papīra izstrādājumus. Patty Hearsta vectēvs varēja zaudēt miljardus dēļ kaņepes augiem.

1937.gadā Duponts patentēja plastikāta ieguvi no naftas un oglēm. Duponta gada bilance mudināja akciju īpašniekus investēt viņa petroķīmiskajā divīzijā. Sintētiskie materiāli, piemēram, plastikāts, celofāns, celuloīds, metanols, neilons utt., tagad varēja tikt taisīti no naftas. Kaņepju industrializācija iznīcinātu vairāk kā 80% Duptona industrijas.

Mēdiju sazvērestība

Straujie dzeltenās preses mēdiju uzbrukumi sākās vēlajos 1920 - tajos un 1930 - tajos gados. Heartsa laikraksti publicēja rakstus uzsverot marihuānas briesmas. Lasītāji uzzināja, ka marihuāna bija atbildīga par visu, sākot no autoavārijām līdz morāles pazušanai.

Tika izveidotas filmas: "Marihuāna: Jaunības slepkava"1935) un "Marihuāna: Velna zāle". Šās filmas veidoja lielās industrijas, lai radītu ienadnieku. Viņu mērķis bija gūt tautas atbalstu, lai tiktu ieviesti marihuānas ierobežošanas likumi.

šādas frāzes bieži izskanēja tajā laikā:

* varmācīga narkotika;

* neārstējams trakums;

* dvēseles iznīcinošs efekts;

* zem šīs narkotikas efekta viņš nogalināja visu savu ģimeni ar cirvi;

* vēl ļaunāka, un daudz nāvējošāka par heroīnu un kokaīnu;

* šokējoši vardarbīgi notikumi.

1930.gados cilvēki bija ļoti naivi, viņi bija kā aitu bars, kuri gaidīja brīdi, kad kāds ietekmīgais vadīs viņus. Cilvēki ticēja visam ko dzirdēja ziņās, presē. Vecāki to visu stāstīja saviem bērniem un viņu bērni izaugot izplatīja tās ziņas tālāk.

1937. gada 14.aprīlī tika ierosināts marihuānu pakļaut ar likumu. Tajā brīdī tikai daži cilvēki saprata, ka marihuāna, par ko Heartsa avīzēs stāstīja, bija kaņepe. Amerikas Medicīnas Asociācija saprata, ka kaņepes sastāvdaļas tika izmantotas vairākās zālēs.

1937.gada Septembrī kaņepe kļuva nelegāla. Pati noderīgākā labība kļuva par narkotiku un kopš tā laika cieš visa pasaule.

Šodien, mūsu planēta cieš no bezcerīgām problēmām: tiek izcirstas lielas lietus mežu platības; piesārņojums, indes un ķimikālijas nogalina cilvēkus. Šīs lielās problēmas varētu atrisināt, ja tiktu industrializēta kaņepe. Dabiskā biomasa(degviela) varētu nodrošināt planētu ar tai nepieciešamo enerģiju, ko šobrīd nodrošina nafta. Mēs esam patērējuši 80% no visiem naftas un gāzes krājumiem. Mums ir vajadzīgs atjaunojams resurss. Kaņepe varētu būt atrisinājums augstajām degvielas cenām.

BRĪNUMAUGS

Kaņepes škiedras ir augstākas kvalitātes nekā koka, kā arī tās apstrādei(papīra iegūšanai) nepieciešams daudz mazāk ķimikāliju kā kokam. Kaņepes papīrs nedzeltē un ir ļoti izturīgs. Kaņepe nogatavojas sezonas laikā, bet kokam vajadzīga vesela mūžība.

VISI PLASTIKĀTA PRODUKTI BŪTI JĀTAISA NO KAŅEPES.

IEDZĪVOTĀJI VAIRS NEBŪTU IZSALKUŠI. Dažādi pārtikas produkti var tikt taisīti no kaņepes. Kaņepju sēklās ir viens no augstākajiem proteīna līmeņiem, kas sastopams dabā. Kā arī, tām ir divas svarīgas taukskābes, kas attīra organismu no holesterīna. Šīs taukskābes nav nevienā citā augā. Kaņepju sēklu lietošana nāk tikai par labu tavam ķermenim.

APĢĒRBS BŪTU JĀTAISA NO KAŅEPĒM. Kaņepju audums ir ļoti izturīgs un tas nebojājas. Tu varētu nodot šo apģērbu saviem mazbērniem un tas vēl jo projām būtu labi saglabājies. Kaņepes produktus neatļauj reklamēt. Kentukī(Kentucky) štatā tagad ir aizliegts velkāt apģērbu, kas taisīts no kaņepes auduma. Iedomājies, tu vari tikt ieslodzīts velkājot augstas kvalitātes džinsus!

Pasaule ir traka…bet tas nenozīmē, ka tev vajadzētu pievienoties šim trakumam. Izplati ziņas. Stāsti cilvēkiem, ieskaitot savus bērnus, patiesību. Cīnies pretī propogandai(veidota priekš super bagātajiem) un visam šim stulbumam. Kaņepe ir jāizmanto nākotnē. Mums ir vajadzīgs tīrs enerģijas resurs, lai glābtu mūsu planētu.

Smadzeņu skalošana turpinas arī šodien. Alkohola, tabakas un naftas kompānijas iegulda vairāk kā miljons dolāru dienā, lai veidotu reklāmas. Tagad, tās saka: “Ja nopērc kāsi, tad tu palīdzi slepkavām un atbalsti terorismu.’’

Patiesībā ir tikai viens ienaidnieks; “draudzīgie” cilvēki, kuriem tu maksā nodokļus; kara veicinātāji un dabas iznīcinātāji. Ar tavu finansēšanu, viņi tavā acu priekšā iznīcina pasauli. KATRU GADU PUSMILJONAM CILVĒKU NĀVES CĒLONIS IR TABAKA. PUSMILJONS CILVĒKU IK GADU MIRST DĒĻ ALKOHOLA. NEVIENS NEKAD, NEKAD NAV MIRIS PĪPĒJOT MARIHUĀNU. Mūsu sabiedrība ir nosodījusi marihuānu, bet piedod tabakas un alkohola lietošanu. Artēriju sašaurināšanās(smēķējot tabaku) ir veselībai kaitīga, bet kaņepes tās īstenībā paplašina, kas palīdz organismam.

THC uzņemšanai ir pozitīvs efekts: tā atvieglo astmu un glaukomu; tā remdē nelabuma sajūtu pēc ķīmiskajām terepijām.


Stereotips par kaņepes pīpētājiem ir līdzīgs kā par dzērājiem. Kaut patiesībā, radošās spējas cilvēkam palielinās zem marihuānas efekta. Vairāk izjūt saskarsmi ar dabu, mākslu. Īstenībā, tas ir pretējs stāvoklis dzērumam.

Kaņepe NAV šīs planētas augs. Ir fiziski pierādījumi, ka kaņepe nelīdzinās nevienam augam, kas atrodams uz šīs planētas. Kaņepe ir vienīgais augs, kas parāda savu dzimumu, pārējiem augiem jāpēta DNS, lai uzzinātu vai augs ir vīrišķais vai sievišķais. Dārznieki zin, ka vajag iznīcināt vīriškos augus, lai tie neapaugļotu sievišķos.