svētdiena, 2011. gada 9. oktobris

Ego reaģē un ego rada. Kā?



The Fundamentals of Jungian Psychology: Chapter 1: The Ego & the Self
6 min
 
Neliels tulkojums šim video.
Ego kā apziņas centrs ir tikai tās neredzamās daļas pati virstone. Pati apziņa ir pilnīga gan kā eksistences avots, gan kā nebeidzams visumu organizējošais arhetips un dievs. Katra cilvēka personīgās dzīves drāmu pa lielam var raksturot kā konfliktu starp ego un apziņu tās plašākaja izpratnē (Es, dvēseli, sirdi, sirdsapziņu, augstāko saprātu, utt.). 
Pat tad, kad cilvēks ir smagi cietis no otra cilvēka rīcības, tieši ego notikumu interpretācija ir tā, kas definē un definējot rada tieši šo realitāti. Tā, mēs katrs veidojam savu realitāti. Apziņa vienmēr palīdz izlīdzināt ego definīciju radīto disbalansu caur sapņiem. Kad arī tas nepalīdz atmodināt ego, apziņa neapzināti rada saikni ar tiem cilvēkiem un tām vietām, kas var vērst ego fokusu uz to, ka problēmas sakne atrodas tieši pašā cilvēkā nevis ārpusē, tāpēc neieklausīties savos sapņos ir kā staigāt apkārt neredzīgam.
Apziņa vēlas, lai ego saprastu, ka patiess realitātes atspoguļojums ir iespējams vienīgi ņemot vērā zemapziņas vēstījumus, jo tieši tad, kad zemapziņā esošais ienāk apziņas apzinātajā daļā, mēs izjūtam dzīves nozīmīgākos pavērsienus. Zemapziņa ir tā, kas mums dod šo otru, trūkstošo dzīves nozīmi caur sapņiem, sinhroniem notikumiem, un spontānām atklāsmēm. Neatkarīgi no tā vai ego to visu pieņem vai nē sapņi vienmēr turpina to izpaust. Sapņi var jums pastāstīt par to reālitātes daļu, ko ego vienmēr cenšas noslēpt un apspiest no sava zemapziņas satura. Tieši tāpēc ir teiciens - izzini sevi, domāts nevis tā, kā ego to saprot, bet gan, tā, lai apziņas pavērtos jaunām atklāsmēm. Tad, kad tas notiek, cilvēks patiešām sāk izprast ne tikai to, ka viņš ir realitātes daļa un novērotājs, bet vienlaicīgi arī tas, ka novērodams realitāti, viņš tieši piedalās tās radīšanas aktā. Ego uztvere ir ierobežota laikā un telpā, kurpretī, apziņa ir bezgalīga. Šajā sakarā katrs sapnis ir būtībā četru dimensiju objekta mēģinājums iekļūt ego trīs dimensiju uztverē, kur ego ir piesiets laikam un telpai, bet apziņa brīva; kā augšā tā apakšā kā iekšā tā ārpusē.
would like everyone to check out Dimitri's channel:
http://www.youtube.com/user/daniela1771