pirmdiena, 2011. gada 3. oktobris

Kāpēc visur trūkst nauda?



Stāstījums par to kur naudai aug kājas, no kurienes tā parādījās un kas ar to notiek īstenība. "Kāpēc visur trūkst nauda" ir mēģinājums paradīt kā darbojas pasaules naudas sistēma, kāpēc no parādiem nav izejas un kas jādara lai izrauties no šī apburta loka.
 
57 min
 
 
Neatklātais banku un finansu sistēmas noslēpums – kāpēc visur trūkst nauda?
Priekšvārds
“Ļoti cienījamās lasītājas, ļoti cienījamie lasītāji, šeit Jums tiek piedāvāts stāsts par naudas un banku sistēmas vēsturi, kas, starp citu, satur vairākus labi glabātos noslēpumus.
Mēs sirsnīgi aicinām Jūs izplatīt šo tekstu starp saviem draugiem, paziņām un kolēģiem. Pēc iespējas vairākiem cilvēkiem būtu jāiepazīstas ar šo rakstu. Šīs akcijas mērķis ir rosināt Zemes iedzīvotājos apziņas pamošanos, kas ļaus ne tikai saprast mūsu pašreizējo nodevās balstīto saimniecības sistēmu kā nedaudzu „izredzēto” kontroles instrumentu pār pārējiem cilvēkiem, bet arī iezīmēt ceļus pie cilvēciskas, taisnīgas naudas sistēmas.
Tā kā lielākā daļa cilvēku vienkārši akceptē mūsu pašreizējo sistēmu un labākā gadījumā mēģina paši tikt pie iespējami lielākas peļņas, tad arī šajā jomā ir steidzīgi nepieciešams mainīt domāšanas veidu.
Mūsu skatījumā nodevu saimniecības saknes ir jāmeklē nevis sistēmā, bet gan cilvēciskā mantkārībā, kas piemīt ne tikai šīs pasaules top-baņķieriem, bet diemžēl arī plašām iedzīvotāju kārtām. Tādēļ katram atsevišķam cilvēkam neizbēgami jāpiestrādā pie šīs saknes sevī.
Arvien biežāk tiek ieviestas reģionālās valūtas kā alternatīva globālai naudas sistēmai. Turklāt būs nepieciešams daudzu atsevišķu cilvēku cilvēciskums, drosme un angažements, lai paveiktu pavērsienu pie ekoloģiskas saimniekošanas un esošās sistēmas atveseļošanās. Mēs esam pārliecināti, ka arī Jūs varat ne vienā vien vietā pielikt savu vērtīgo roku pie šī darba.
Vēlot Jums patīkamu lasīšanu un vērtīgus atklājumus, 
Michael Kent
Uz latviešu valodu tulkojusi Jūlija Dobrovoļska.