svētdiena, 2011. gada 16. oktobris

Latvija tiek gatavota lielai izlaupīšanai un etniskai konfrontācijai


Cilvēkam tik saimnieku, cik viņam grēku.”
/Sv. Augustīns/
Pieņemoties spēkā globālās krīzes otrajam vilnim, vērojami vairāki procesi. Globālajai finanšu oligarhijai kalpojošās valdības sākušas neierobežoti drukāt (vai digitāli uzburt) naudu, glābt banku institūcijas un pieņemt aizvien radikālākas finanšu bardzības programmas, kuru mērķis ir krasi samazināt nabadzīgo un vidēji turīgo sabiedrības slāņu ieņēmumus, palielināt nodokļus, likvidēt darbavietas, noārdīt sociālās drošības tīklus, atņemt līdzekļus veselības aprūpei, izglītībai un pārējai infrastruktūrai, iedzīt bankrotā ražojošos uzņēmumus, lai visi šie un citi resursi lēti nonāktu kriminālo baņķieru, spekulantu un citu laupītāju īpašumā. Par paraugu šai reakcionārajai genocīda politikai ņemts “Latvijas modelis”, kāds tas izklāstīts A. Aslunga un V. Dombrovska propagandas grāmatā “Kā Latvija pārvarēja krīzi”. Resursu sagrābšana izpaužas arī kā aizvien jaunas ASV un NATO militārās agresijas gandrīz visos pasaules reģionos.
Taču katra agresīva darbība agrāk vai vēlāk izraisa pretdarbību. Nu jau gandrīz visu Rietumu pasauli pārņēmušas protesta akcijas un masveida streiki, kuros visdažādāko kārtu ļaudis noraida kriminālo banku diktātu. Jauns protestu vilnis pārņēmis Grieķiju, kuru Papandreu sociālistiskā (pareizāk būtu to saukt par fašistisko) valdība nolēmusi aplaupīt un izpārdot banku haizivīm, pašus grieķus pārvēršot par parādu vergiem un ekonomiskajiem bēgļiem. Protesta vilnis pārņem arī spekulantu, laupītāju un kara noziedznieku citadeli ASV. Vienu ASV pilsētu pēc otras ieņem “Occupy Wall Street!” akcijas dalībnieki. Lai arī šai protesta kustībai vēl nav skaidru mērķu un to cenšas kontrolēt Sorosa struktūras, lai paildzinātu Obamas marionešu režīma mūžu, process ir sācies un attīstās.
Vienīgi Latvija arvien palikusi to valstu vidū, kuru iedzīvotāji paši atbalsta savus aplaupītājus un iznīcinātājus – finanšu oligarhu uzpirktās politiskās marionetes. Un kad režīmam nav citu argumentu, tiek aktivizēta nacionālā kārts. Šādu attīstību es prognozēju jau šā gada marta sākumā, kad vairākās vietnēs tika publicēts mans raksts “VL! ir latviešiem naidīga organizācija”. Etniskās konfrontācijas aizdedzinātāja lomu uzņēmies varas apsēstais politiskais klauns Valdis Zatlers.
 
Ja gribi kādu manipulēt, izmanto viņa vājības un apmātības
Ja kādi ārēji spēki savu savtīgo mērķu sasniegšanai grib izmantot pašus iezemiešus, viņi starp iezemiešiem sameklē Kangaru. Cilvēkus manipulē caur viņu vājībām, iekārēm un apmātībām. Tā var būt pārlieka godkāre, iedomība, lepnība, seksuāla apmātība, alkatība, varas, naudas vai slavas kāre. Tātad īpašības, kuras katoļu vai jebkurā citā garīgā mācībā apzīmē par nāves grēkiem (katoļu mācībā septiņi nāves grēki ir negausība, slinkums, miesaskāre, lepnība, dusmas, skaudība, alkatība; sastopamas arī nedaudz atšķirīgas tulkojuma redakcijas).
. Ja cilvēks ir savas apmātības varā, viņam nekas cits nav svēts, viņam nav nekādu citu ideālu, vērtību vai principu. Ja viņš iedomāsies atradis ceļu savas iegribas vai apmātības apmierināšanai, viņš ies pār līķiem.
Izpētījuši Latvijas politisko anti-eliti, ārvalstu manipulatori par piemērotāko Kangara lomai šoreiz atrada Valdi Zatleru – absolūtu, bet pretenziozu pelēcību, kas četrus gadus tēlojis Valsts prezidentu, apaudzis ar “augstākās sabiedrības” prestiža atribūtiem un laidis muļķi.
Tieši ar to izskaidrojama pēdējās nedēļās vērojamā Zatlera raustīšanās un vairākkārtējās pozīciju maiņas. Zatleru rausta visi: starptautiskie oligarhi, sorosisti, Ventspils oligarhi (šoreiz tie, kuri pieteikuši karu Lembergam), “Vienotības” intriganti, sieva, sabiedrībā pazīstamas ekrānu slavenības, citu iesaistīto partiju funkcionāri un pašas ZRP biroja darbinieki.
Ja Zatlers būtu turējies pie sava sākotnējā lēmuma veidot valdību kopā ar SC, tas vēl nebūtu sliktākais variants. Protams, ja neskaita personīgi A. Rubiku, SC ir tāda pati neoliberāļu komanda kā visas pārējās. Par to spilgti liecina SC vadības lēmums no partijas izslēgt “Antiliberālās koalīcijas” veidošanas iniciatoru Armandu Strazdu (skat. materiālu “Antineoliberālās koalīcijas veidotāju Strazdu izslēdz no 'Saskaņas”).
Pirms vēlēšanām SC gan bija izvirzījusi vairākus principus, kuri, ja tos īstenotu, nāktu Latvijai par labu un būtu labs sākums, bet tas, cik viegli un pat ar entuziasmu SC vadība no savām saprātīgajām iniciatīvām atteicās, liecina, ka tās nemaz nebija nopietni domātas.
Tā vai citādi, bet ZRP/SC koalīcija, iespējams, mīkstinātu dažas ekstrēmākās ZRP iniciatīvas. Tādas kā nodokļu palielināšana medikamentiem, bērnu barībai, izdevniecību produkcijai u.c. Varbūt šāda koalīcija atturētos arī no ZRP nodoma vēlreiz izvarot izglītības sistēmu un tik lielā mērā nesteigtos ar Latvijas uzņēmumu un resursu izpārdošanu ārzemniekiem. Droši vien tiktu nobremzēts arī ar SC saistīto personu ierosinātais referendums par otro Valsts valodu, vai arī šis referendums noritētu bez īpaša entuziasma un rezultātiem.
Taču galvenais sasniegums būtu tas, ka mainītos 20 gadus praktizētā paradigma, pēc kuras valdību drīkst veidot tikai t.s. latviskās partijas. Iznākums būtu tāds, ka arī krievi viltos savos deputātos un SC zaudētu savu politiskās nevainības nimbu. Līdz ar to zustu arī mīts, ka Latviju 20 gadus grāvušas tikai t.s. latviskās partijas, nevis neoliberālā politika. Tas savukārt vājinātu tās barjeras, kas līdz šim traucējušas rīkot kopīgas akcijas pret režīma politiku, kurās apvienotos gan latvieši, gan krievi. Manuprāt, tieši šī barjera ir galvenais iemesls, kāpēc Latvijā tā arī nav izveidojusies rīcības spējīga antineoliberāla tautas kustība. Tā vietā, lai analizētu valdošo ideoloģiju un atrastu Latvijas katastrofas cēloņus, daudzi latvieši savu enerģiju izšķiež etniskos vārdu karos, un otrādi.
Taču tagad ar raustāmās marionetes Zatlera palīdzību ir radīti reāli priekšnoteikumi etniskās spriedzes straujai kāpināšanai un viegli izprovocējamai etniskai konfrontācijai, kura viegli var pāraugt arī tīri fiziskās sadursmēs ar nekontrolējamām sekām.
Jo krievi patiešām jūtas piekrāpti un atstumti. Tagad T. Ždanokas un citu PCTVL funkcionāru 1990. gadu propaganda par krievu diskrimināciju iegūst ticamus un taustāmus apveidus. Tas nozīmē, ka krievi radikalizēsies, viņu prasības un spars strauji pieaugs. SC nelaišana valdībā tagad kalpos par cīņas karogu aktīvai masveida mobilizācijai referendumam par otru Valsts valodu. Radīsies arī citas līdzīgas iniciatīvas. Tas savukārt radikalizēs arī zināmas latviešu aprindas, jo krievu aktivizēšanās piešķirs ticamību arī latvisko partiju propagandai par “krievu nelojalitāti”, “piekto kolonnu”, “Maskavas roku” u.tml. Tieši tā tiek organizētas etniskās konfrontācijas, no kurām līdz šim Latvija, paldies Dievam, bijusi pasargāta.
 
Ko nozīmē “reformas un tiesiskums”?
Etniskās kaislības varbūt ir vislabākais fons, lai novērstu uzmanību no koloniālās administrācijas nodoma izpārdot Rietumu baņķieriem Latvijas uzņēmumus un resursus, kāpināt genocīdu pret Latvijas tautu, izspiest no Latvijas vēl simtus tūkstošus Latvijas iedzīvotāju, Latvijas teritoriju nodot pilnīgā starptautisko oligarhu, laupītāju un kara noziedznieku rīcībā, iesaistīt Latviju jaunos karos, piemēram, pret starptautiskās oligarhijas neieredzēto Baltkrievijas republiku.
Jau vairākas nedēļas masu mēdijos tiek skandinātas vienveidīgi tukšas frāzes, kurās ietilpst vārdi “reformas” un “tiesiskums”. Nu ir panākta vienošanās arī par “Reformu un tiesiskuma koalīcijas” izveidi. Taču neviens nav papūlējies šīs frāzes iztulkot cilvēciskā valodā. Vēl trakāk – neviens arī neprasa, kas konkrēti domāts ar “reformām” un “tiesiskumu”? Vai tiešām esam tik apātiski vai degradējušies, ka mums pat neinteresē, ko ar mums pašiem kāds nolēmis darīt, kādi jauni eksperimenti ar Latvijas iedzīvotājiem ieplānoti?
Protams, reformas un tiesiskums ir tikai neoliberāļu žargons, aiz kura slēpjas tie paši vecie globālistu-neoliberāļu nodomi: izpārdot visu ārzemniekiem, pēc iespējas izspiest pēdējo sulu no Latvijas iedzīvotājiem un padevīgi pildīt visas komandas, kādas vien pienāks no SVF, PB, Eiropas komisijas, Eiropas Centrālās bankas vai NATO ģenerālštāba. Latvijas iedzīvotājiem tas nozīmē tikai genocīda turpināšanos, kuru nu var papildināt arī etniska konfrontācija.
Jautājums vairs nav “Ko darīt?”, bet vai vispār esam gatavi kaut pirkstiņu pakustināt savas apsmietās un aplaupītās Latvijas labā?
Ja jau mums tas viss ir vienalga, varbūt to arī esam pelnījuši?
Jānis Kučinskis