piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

1. oktobris        
Mūsu dienās daudzi cilvēki nepieņem apgalvojumu vai pat dusmojas par to, ka Dievs ir klātesošs visās viņu darbībās. Viņi to uztver vai nu kā iejaukšanos savā intīmajā sfērā, vai uzskata par vienu no aukles pasaciņām, lai viņus iebaidītu.
Viņi maldās. ES esmu visuresošs un redzu un dzirdu visu. Pat visniecīgākais visnomaļākajā šīs pasaules vietā nepaliek Manis nepamanīts.
Jums ir pilnīgi aplams priekšstats par Dievu. Viņa spēks ir tik liels, ka pat visi pašreiz uz Zemes esošie zinātnieki kopā nevar to aptvert.
ES esmu visu pasauļu visvarenais, neierobežotais valdnieks. Mans teiktais ir ne tikai pavēle, tas ir darbs, resp., radīšana.
Bet Mana pati galvenā īpašība ir Mana mīlestība. Šī mīlestība ir ar tevi vienmēr un visur.
Savas mīlestības dēļ ES esmu visur klātesošs. Mana mīlestība mani vienmēr aizved tur, kur tu esi.
Mana visvarenība nosaka to, ka ES tevi sargāju un vadu, kur vien tu Man to atļauj.
Un pārmetums par iejaukšanos tavā intīmajā sfērā arī Man nekā nevar nodarīt, jo viss, ko tu domā, saki un dari, ir Man pilnīgi zināms.
Jo tu nedrīksti aizmirst: kopš pasaules iesākuma tu un ES esam viens.

2. oktobris      
Seksualitāte ir šī laikmeta tēma.
Seksualitāte tādēļ ir tik liela problēma, ka jūsu priekšstats par to ir nepareizs.
Jūs galīgi neapjēdzat šīs dievišķās enerģijas vērtību. Tādēļ jūs to necienāt. Kas neciena seksualitāti, tas sevi pazudina uz ilgu laiku.
Tas var skanēt patētiski, bet tā ir vienkāršā patiesība, kuru jūs ne labprāt gribat dzirdēt.
Ļaujiet Man jums pateikt: attiecībā uz seksuālām lietām jūs esat iekšējos kompleksos, un jūsu pārmērīgais seksuālais izsalkums nav nekas cits kā kompensācija.
Jūs esat iekšējos kompleksos, tāpēc ka gadu simteņiem, arī jūsu karmas dēļ, daudzi slikti skolotāji un vadoņi ir jums iestāstījuši, ka seksualitāte ir kaut kas slikts.
Seksualitāte ir stipra dievišķa enerģija, kas jābauda. Kas baidās no seksuālām jūtām, tam kaut kas ir jāmācās.
Kas jāiemācās steidzīgi, tas ir - atvērt savu sirdi.
Partneru maiņa šeit ir meli.
Seksuālā dzīve jādzīvo ar vienu vienīgu partneri, ko identificē ar ES.
Pasniedz to Dievam (7.I) un tu būsi svētīts.
Savas tieksmes apmierināšana ir pilnīgi dabiska - pieņemot, ka šeit ir iesaistīta arī iztēle.
Tādēļ uzmanies ar savu iztēli, lai tā tevi nesasaista ar negatīvo. Jo no negatīvām domām viegli var rasties negatīva darbība.
Tas nozīmē: esi uzticīgs arī savā iztēlē.
Dzīvo ar aksiomu: viens partneris, viena sirds, viena seksualitāte.
Tad tava /jūsu seksualitāte tevi tā aplaimos, ka 60-65 gadu vecumā tu no tās pilnīgi varēsi atteikties, lai sevī dotu vietu citām enerģijām.
Tas skan paradoksāli, bet tā nav - ar to tev daudzkārt jāatgādina, ka seksualitāte nav mērķis, bet ir tikai ceļš.


3. oktobris      
Dzīvo savu seksuālo dzīvi ar vienu partneri un saglabā uzticību viņam.
Laulības sabrukumam vienmēr ir katastrofālas sekas. Tieši tāpat kā tad, kad tu savu seksuālo dzīvi dzīvo bez laulības svētības un drošības.
Tā kā jūsu domāšana ir tik šausmīgi materiāla un jūs neticat garīgiem, resp., spirituāliem izskaidrojumiem, pasaulē radās AIDS.
Tas lai jums māca, ka seksualitātes ļaunprātīga izmantošana var būt - proti, ir - nāvējoša.
Domā vienmēr par to, ka visdziļāk cilvēkus aizvaino ar mēli, tas nozīmē - ar vārdiem, un ar seksualitāti. Tāpēc aizvien pievērs uzmanību tam, ka tu pret savu partneri izturies ar uzmanību, mīlestību un cieņu.
Ja tu to ievēro un savu seksuālo dzīvi dzīvo ar vienu cilvēku, tad tu varēsi lidināties prieka mākoņos.


4. oktobris
Mani daudzi pārprot un domā, ka ES pašos pamatos esmu pret psihoterapiju.
Manai būtībai pretrunā ir jau vispārinājums, ko ietver tāds teikums.
Tāpēc ES gribu skaidri norobežot: ES noraidu jebkuru terapijas formu, lai kādus panākumus tā solītu, ja tā nav saistīta ar ētiku un garīgumu.
Izmantot terapiju bez ētikas ir sliktāk nekā neizmantot nekādu terapiju. Terapija bez garīguma nedod ilgstošus panākumus un tādēļ padara pacientus atkarīgus no saviem terapeitiem.
Ar ētiku un garīgumu saistīto terapiju ES atbalstu, jo to Vēdas ir mācījušas jau kopš gadu tūkstošiem.
Ļoti materiālistiski ievirzītās dzīves uztveres dēļ Rietumu cilvēkiem neizdodas tik viegli kā Austrumu cilvēkiem pieņemt garīgo ceļu un līdz ar to iesaistīties psihiskajās problēmās.
Ne tādēļ, ka tas piespiedu kārtā ir saistīts ar kādu garīgu ceļu, bet tāpēc, ka grūtības jau ir radušās un tagad kā patiesība parādās priekšplānā.
Pievērs uzmanību savai garīgajai attīstībai. Uzmani savu fizisko un garīgo veselību. Uzmanies no ilūzijām. Tās neizbēgami noved pie cietsirdības un līdz ar to aizkavē tavu virzību uz priekšu.
Ja tu jūti, ka aizvien atduries pret robežām, meklē profesionālu palīdzību. Lūdz, lai ES tevi atbalstu, un tu satiksi cilvēkus, no kuriem tu mācīsies to, kas tev jāmācās.


5. oktobris
Atver savas acis attiecībā uz atkalpiedzimšanu.
Ja tu nepazīsti karmiskos likumus, kas tevi tieši skar, tu uz Zemes nekad nevari būt apmierināts.
Apmierinātību tev var dot pirmām kārtām mācība par atkalpiedzimšanu, jo tā atver tev acis uz bezgalīgo Dieva mīlestību, kurā tu esi ieguldīts.
Atkalpiedzimšanas mācība ļauj tev atzīt, ka Dieva plāns tev padara iespējamu cauri daudzām dzīvēm dažādās vietās vienmēr citādos nosacījumos nākt kopā ar cilvēkiem, ar kuriem tu piepildi savu karmu, tas nozīmē, vari kaut ko mācīties.
Apdomā arī to, ka tā ir ego lieta neticēt alkalpiedzimšanai. Ego pretojas šādai domai, jo tas ar pilnām tiesībām spriež, ka pašam ego nekādas atkalpiedzimšanas nav.
Ego rodas vienā mūžā un tā beigās iet bojā. Ego tādēļ nevar ticēt atkalpiedzimšanai.
Turpretī patiesajam ES nav ne nāves, ne rašanās. ES pastāv vienmēr, ES zina daudzos mūžus, kurus tu esi izdzīvojis.
Jo vairāk tu tuvojies savam ES, jo vairāk tu esi spiests kontaktēties ar savām agrākajām dzīvēm.
Tā ir vienkāršā patiesība par tavu eksistenci, kas tev jāizmanto, lai iegūtu lielāku skaidrību par sevi. Bet kuru tu nekad nedrīksti izmantot, lai citiem pārmestu viņu aklumu, resp., viņu ego.
Ja tu to darītu, tev automātiski nebūtu nekādu tiesību uz to, jo tādā gadījumā tieši tev tad būtu lielāks ego nekā viņiem.