piektdiena, 2013. gada 18. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
10. oktobris
Ko ES vēlos, tas notiek. Nav tādas varas, kas varētu stāties pret Manu gribu. Neviens nevar pret Mani cīnīties un uzvarēt.
Ar vienu rokas kustību ES varu likt debesīm kļūst par Zemi un Zemei par debesīm. Manās rokās ir viss Universs.
Un tomēr jums ir brīva griba.
Taču patiešām brīva šī griba ir tikai tad, kad jūs gribat un darāt labu. Kas dara sliktu, tas nav brīvs, bet ir savu nepareizo vēlmju vergs.
Ja tu dari labu aiz bailēm no Mana vai cilvēku soda, tad tu neesi brīvs. Tomēr ar savām labajām darbībām tu sev veido pozitīvu karmu, kas tev ļauj augt.
Turpretī, ja tu dari labu tādēļ, ka tava sirds citādi nevar, tu esi brīvs un Man sevišķi tuvs. Tu esi brīvs vēlēties, izvēlēties un darīt labu. Tas tevi atbrīvos no važām, kas tevi sien pie nāves un atkalpiedzimšanas.


11. oktobris
Bija kāda sieviete, kurai - kā pie jums ir tik parasts - bija draugs. Viņa dzīvoja ar viņu kādu laiku un tad izšķīrās.
Drīz viņai bija jauns draugs. Arī ar to viņa dzīvoja kādu brīdi un tad šķīrās.
Tas atkārtojās vairākas reizes, kamēr viņa iepazinās ar kādu vīrieti, kas patiesībā viņu nemaz neinteresēja. Bet no daudzajiem sakariem un šķiršanās viņa jutās iekšēji tik ievainota, ka domāja - viņai vajadzīgs vīrietis, kas viņu mierinātu. Likās, ka šis cilvēks to dara. Citādi, kā teikts, viņš viņai ne visai patika.
Viņš viņu mierināja, un laiks gāja.
Joprojām viņa domāja par šķiršanos. Bet laiks bija pagājis: šķirties viņai vairs nebija tik viegli kā pirms dažiem gadiem.
Tad viņa kļuva grūta. Vispirms viņa jutās izmisusi. Tad rezignēta. Galu galā viņa padevās savam liktenim. "Šis vīrietis prot tik labi mierināt," viņa domāja, un viņai pietika ar to, ka viņa gribēja būt mierināma. It īpaši tagad, kad radās ģimene un viņa vēl joprojām bija neskaidrībā ar sevi un nelaimīga.
Šādi gadījumi notiek vienmēr. Vienreiz tā ir sieviete. Citreiz vīrietis. Bieži vien abi. Un ko šis gadījums tev māca?
Attiecības nav paredzētas izmēģinājumam. Pie vienām attiecībām pieder nedalāmi (!!) apņēmība un Dieva svētība.
Rūpīgi izvēlies savu pirmo partneri. Apsver to ilgi un pamatīgi. Lūdz Dieva palīdzību.
Ja tu labi apsvēri un lūdzi svētību savam lēmumam, tad apņemies ar zināšanu, ka grūtības pie attiecībām piederas tāpat kā slavenā sāls pie zupas.
Lūdz Dieva palīdzību, ja tu vairs nezini, ko tālāk darīt. Neatsakies vieglprātīgi no sava reiz pieņemtā lēmuma. Tu redzēsi, tev tas nāks par svētību - pretstatā iepriekš aprakstītajai sievietei.


12. oktobris
Tikums ir dzīves patiesais kodols. Sokrāts, kas bija gudrs, ES teiktu, svēts vīrs, mācīja: "Kas labo zina, tas to arī dara."
Viņš bija sapratis dzīves būtību. Jūs darāt sliktu nezināšanas dēļ. Jūs domājat, ka ir iespējams iegūt kaut ko labu, neievērojot dievišķos likumus vai pat darbojoties pret tiem. Tie ir maldi, kas noved grūtībās.
ES pasauli tā esmu iekārtojis, ka tas, kas darbojas pret Maniem likumiem, vienmēr iegūst iespēju mācīties. Tā ir karmas jēga.
Karma darbojas tā, it kā tu rakstītu darīšanu vēstuli un pasniegtu to savam šefam korektūrai. Ja viņš ir labs šefs, viņš tev uzmanīgi aizrādīs uz kļūdām, kuras tev tad jāizlabo.
Karmas likums nedarbojas citādi. Tu pielaid kļūdu un šinī vai kādā vēlākā dzīvē saņem norādījumu par savu kļūdu, ka tu no tās vari mācīties.
Karma nav "šausmīgs iestādījums", kā daži domā.
Karma ir precizitātes brīnums, kam visa jēga un mērķis ir likt tev pārdomāt.
Un kas tev jāmācās? Ka tev labi jādarbojas, jo viss Universs kā augstvērtīgs tepiķis ir caurausts ar labo un no sirds dziļumiem ir domāts tev.


13. oktobris
Laulība ir liels labums, kas jums jāciena un jāsargā.
Laulība veido rāmjus, kuros vīrs un sieva var uzplaukt un attīstīties. Laulībai jābūt piepildītai ar mīlestību un drošību.
Laulība bez mīlestības un drošības ir kā augs bez zemes. Ar saknēm gaisā tā drīz nokaltīs.
Laulības alternatīva, kas pašreiz Rietumu zemēs ir ļoti izplatīta, proti, kopdzīve bez laulības apliecības, ir ļoti slikta.
Vīram un sievai nekad nevajadzētu dzīvot kopā bez skaidri un gaiši formulēta solījuma un saistībām.
Dzīvot kopā bez laulības ir līdzīgi jāšanai uz mežonīga zirga. Viss var būt labi. Bet iespēja ir liela, ka nebūs labi. Un ievainojumi pēc tam vairumā gadījumu būs dziļi, dažkārt ļoti dziļi.
Attiecības uz izmēģinājumu ir liela kļūda. Sirds nezina nekādu izmēģinājumu. Tā mīl vai nemīl.
Ja nemīl, arī izmēģinājums nepalīdz. Ja mīl, tad vārdi, ka tas viss ir tikai izmēģinājums, jau paši par sevi ir liels ievainojums.
Mīlestība vienmēr ir saistīta ar drošību, pienākumu, gatavību upurēties.
Viss pārējais ir tikai mētelis, kas apmests mīlestībai ap pleciem.
Ir jāatzīst, ka šis mētelis ir uzlikts tikai maskēšanās dēļ, ja to otru arī neapsedz - ja nerūpējas arī par viņu.