ceturtdiena, 2013. gada 24. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
21. oktobris    
Vēl nesen pastāvēja divas pasaules varas, kuras sadalīja pasauli divās daļās: kapitālistiskajā un komunistiskajā blokā. Abas bija tik ļoti pārliecinātas par sava pasaules uzskata, resp., savas ideoloģijas pareizību, ka it nemaz nevilcinājās realizēt savas intereses ar jebkuriem, pat vissliktākajiem līdzekļiem.
Kāda bija starpība starp abām sistēmām? Būtībā nekāda. Abas bija uzbūvētas uz cilvēku izmantošanu. Abas ar visšausmīgākajiem līdzekļiem centās iegūt totālu varu.
Drīza komunistu sagrāve tādēļ bija iepriekš ieprogrammēta, jo viņi gribēja uzbūvēt sabiedrību bez Dieva. Tas ir līdzīgi absurdam, it kā gribētu uzplānot auto bez motora, velosipēdu bez riteņiem, jūru bez ūdens.
Komunistiskie valdoņi bija sevišķi nežēlīgi. Kas nebīstas Dieva, nemaz nerunājot par to, ka Viņu nemīl, tas ir spējīgs uz visu.
Kapitālistiem savas mācības vēl jāapgūst. Viņi tic, ka nauda ir Dievs, kas beidzot kļuvis aptverams.
Viņiem jāaptver, ka nauda ir enerģija, un tādēļ tā ir labs pamats, lai novērtētu panākumus, izmantotos spēkus un spējas.
Taču sabiedrība, kas uzbūvēta vienīgi uz naudas, sabruks, jo tai trūkst mīlestības.
Nāk jaunā kārtība. Tā ir Sirds kārtība.
Vadmotīvi nākošajai pasaules kārtībai būs mīlestība, gatavība ziedoties, izpratne, laime un apmierinātība.
Pasaules apziņa paaugstināsies. Apziņa par vienību apvienos visus.
Vispārdrošākie sapņi kļūs realitāte. Dievs ir sapnis, kas kļūs realitāte. Tāpēc priecājies apjēdzot, ka tu mainies pašos pamatos, jo tā būs tava biļete uz Zelta laikmetu.


22. oktobris
Šo mēnešu laikā, kopš ES tevi dienu no dienas vadu ar šīs grāmatas palīdzību, ES atkārtoti uzsveru, ka tava garīgā attīstība ir visa jēga tavā Zemes dzīvē.
Jo tavs garīgums nosaka to, vai tavai dzīvei ir jēga, vai tās nav. Ja tu dzīvo vienīgi tādēļ, lai apmierinātu savas pasaulīgās vajadzības, ja viss tavs mērķis un uzdevums pastāv vienīgi tavās darbībās ar pasaulīgām lietām, tad tu savu dzīvi esi vairāk vai mazāk izšķiedis.
Tu esi sapinies maijā (ārējā pasaulē, šķitumā) un viņa ir tevi aprijusi. Diez vai tu vari teikt, ka tā tev padodas, jo tu tik tikko, ja vispār, spēj izskaidrot, kas tu esi un kas ir tavs liktenis.
Turpretī, ja tu ej garīgu ceļu, ar to tu vēl neesi izrāvies no maijas nagiem. Viņa uzglūn tev visās sfērās un uz katra soļa tavā attīstībā, un krišanas briesmas ir lielas.
Tāpēc meklē sev stipru un pieredzējušu vadoni, kas tevi droši vada, jo viņš šo ceļu pats ir gājis un pārbaudījis.
Ja tu nevienu neatrod, griezies pie paša Dieva un lūdz Viņam vadību. Viņš noteikti tevi vadīs -Viņš taču arvien no jauna ir apsolījis to šīs pasaules visās svētajās grāmatās. Ja tu esi atradis vadoni, tad pārbaudi viņu. Izpēti viņu. Dari to tā, kā Vivēkānanda to darīja ar savu skolotāju Rāmakrišnu Paramahansu. Viņš gribēja zināt, vai ir patiesība, ka Rāmakrišna alerģiski reaģē uz naudu, un tādēļ palika viņam zem matrača monētu. Rāmakrišna nevarēja gulēt un bija pavisam salauzts. Kad noskaidrojās, ka Vivēkānanda gribēja viņu pārbaudīt, Rāmakrišna bija nevis dusmīgs, bet iepriecināts. Labam skolniekam savs skolotājs vispirms jāpārbauda. Bet, ja viņš ir izlēmis, tad viņam jāpaklausa sava skolotāja norādījumiem un viņš nedrīkst nostāties pāri skolotājam ar to, ka pats izlemj, kam sekot un kam nesekot. Kam viņam skolotājs, ja pats visu zina labāk?
Un kā tādos apstākļos skolotājs varētu aizsargāties pret sava skolnieka ego blēdībām? Padevības pilna paklausība ir pieticība, t.i. vislabākā aizsardzība garīgajā ceļā.


23. oktobris    
Vai tu zini, kāpēc tev ir kājas? Lai uz Dieva templi varētu doties svētceļojumā.
Vai tu zini, kādēļ tev ir rokas? Lai tu Dievu varētu lūgt.
Un acis? Lai Dievu varētu redzēt.
Un lūpas? Lai uz Viņu varētu runāt.
Un ausis? Lai Viņu varētu dzirdēt.
Vai tu jau kādreiz esi sevi aplūkojis šādā aspektā - pilnīgi tiecoties uz Dievu?
Skatīšanās no šāda redzes viedokļa nenozīmē neko citu, kā tikai to, ka tu esi iemiesotā mīlestība, kas norāda uz šīs mīlestības Avotu.
"Ko tas nozīmē praktiski?" tu gribi zināt.
Mīlestība izpaužas bezgalīgi daudzos veidos ar neskaitāmi dažādām formām.
ES tev šoreiz minēšu vienu redzespunktu, kas iepriekšējos paskaidrojumus tev darīs pieejamus arī praktiski.
Garīgajā līmenī mīlestība plūst, aptverot visu, un jebkuras dvēseles būtību saista ar Dievu. Tādēļ tā ir sevišķi mierīga un aplaimojoša.
Materiālajā līmenī mīlestība izpaužas it īpaši palīdzībā, atbildībā un pienākuma apziņā.
Mīlestība tādēļ ir nešķirami saistīta ar kalpošanu tuvākajam.
Vai tu saproti? Šeit loks noslēdzas. Kalpošana tuvākajam ved tevi taisni pie Dieva, jo tad viss tavs ķermenis ir iesaistīts vienīgi kalpošanā Dievam: tu ej pie Dieva, tu redzi Dievu, tu runā ar Dievu, tu dzirdi Dievu, tu pieskaries Dievam.
Viss esi tu. Viss ir viens. Viss ir Dievs.