svētdiena, 2013. gada 20. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/
14. oktobris    
Ja cilvēkiem ir kāds posts, tad tā ir nezināšana. Tai piemīt spēja ar vienu rokas kustību pārvērst katastrofā vislabākās idejas, visskaistākos vārdus, visveiksmīgākos darbus.
Nezināšana ir vissliktākais ienaidnieks no visiem, kādi cilvēkam var būt. Tā ir cēlonis visām pārējām sodībām - augstprātībai, naidam, skaudībai, lepnībai, uzpūtībai, negodīgumam u.t.jpr.
Nezināšana uzpūš tavu nepareizo priekšstatu par sevi. Tā tev dod pārliecību, ka tu esi sevišķi viltīgs, rafinēts, pārāks par visiem.
Nezināšana par nevajadzīgiem uzskata tikumus: pieticību, atturību, pacietību, apdomību, gudrību viņi uzskata par īpašībām, kas varbūt citiem var noderēt, bet viņus pašus tās tikai kavētu.
No tā tu vari to pazīt - nezināšanu. Jo tā tevi pierunā pamest ceļu, kas tev šos svarīgos tikumus rāda. Tā tev iestāsta, ka tu esi pārāks par visiem un tev nav jāvadās ne no kā un ne no viena.
Iegravē stipri savā prātā, ka katru reizi, kad tu esi pavedināts tā domāt, pie darba ir tava vislielākā ienaidniece.
Saki: "Nē!" nezināšanai. Stipri turies uz zināšanas ceļa, tad uzvara katrā ziņā būs tava. Jo, kur ir zināšana, resp., ilgas pēc zināšanas, ES pastāvīgi varu tev tieši palīdzēt.