otrdiena, 2013. gada 15. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

24. septembris           
Jebkura cilvēka dzīvē ir fāzes, kad liekas, ka esi nelaimes apsēsts: lai ko tu sāc, liekas, ka viss iet šķībi.
Tici Man, tiem, kas atrodas uz garīgā ceļa, gala rezultātā nevar būt nekāda zaudējuma.
Ko ES šeit saku, izklausās pārspīlēti un neticami, bet tā ir tīra patiesība.
ES tev visu iekārtoju tā, ka tavā ceļā nav kavēkļu.
Taču šeit pareizi jāsaprot, ko ES ar to domāju. ES runāju par tavu garīgo attīstību, turpretī tu domā savus pasaulīgos panākumus.
Tavs pasaulīgais ceļš var nebūt taisns. Vienmēr ir kaut kādi iebrukumi, pārsteigumi, kaut kas neparedzēts.
Un tā ir labi, jo kāpumi un kritumi tevi arvien no jauna ved kontaktā ar savu iekšieni.
Taču tavs garīgais ceļš var virzīties taisnā līnijā.
Tu jautā, kā to sasniegt?
Ar to, ka tu atzīsti, kas tev pasaulē notiek: mācības, kuras tev šeit pasniedz, tu saproti, īsteno un tās pašas kļūdas vairs neatkārto.
Ja tu tā izturēsies, tava dzīve kļūs svētki, kad katrs notikums būs jauna virsotne.
Tu to netici? Tā ir tava tiesība, bet nav arguments pret to, ka to pārbaudītu!

25. septembris           
Daudzi cilvēki no Eiropas vai ASV, kas nokļuvuši Indijā, saķer galvu, saskaroties ar indiešu satiksmi: visi taurē, visi nevaldāmi traucas cits citam garām. Ja pretī brauc auto, tad tam aizsteidzas priekšā vai vienkārši iegriežas krustojumā, nerūpējoties par otra tiesībām to izdarīt pirmajam, resp., ignorējot citu braucēju satiksmes noteikumos paredzētās tiesības. Brauciens ar taksometru pa Bombeju, piemēram, ir līdzīgs braucienam pa elli.
Bet jābrīnās, ka notiek maz nelaimes gadījumu proporcionāli tam, cik liels juceklis valda satiksmes līdzekļu kustībā. Tāpat nedaudzi gūst ievainojumus. Un ļoti reti gadās, ka braucēji viens otru nolamā.
Kāpēc tā ir? Tāpēc, ka visi domā līdzi un jūt līdzi.
Kad autobraucējs Indijā grib aizsteigties otram priekšā, viņš taurē. Ja pa priekšu braucējs var pārskatīt ceļa posmu un redz, ka tas ir brīvs, tad viņš māj ar roku no loga. Ja garāmbraukšana ieilgst, bremzē tiklab viņš, kā arī pretimbraucošais satiksmes līdzeklis. Visi darbojas kopā, visi palīdz cits citam šķietamajā juceklī. Rietumos viss ir reglamentēts. Vācijā visu kontrolē. Un kas notiek? Katrs ievēro tikai savas tiesības.
Ja viņam ir taisnība un citam nav taisnība, tad šis pēdējais grib "kost". Kāda bezsirdība, kāda brutalitāte! Tūkstošiem cilvēku tas maksā dzīvību un vēl un vēl tūkstošiem veselību! Stiprāko tiesība, to tiesība, kuru pusē ir likums, ir arhaiska tiesība.
Tāpēc Manī nerada izbrīnu tas, ka uz ceļiem Rietumos autobraucēji draud pat ar šaujamieročiem - vēl sliktāk - viens uz otru pat šauj.
Turies cik iespējams tālu no šādām domām. Drīzāk katrā satiksmes dalībniekā redzi savu brāli, savu māsu, tēvu, māti. Satiec viņus ar mīlestību.
Tas ir vislabākais tavai un citu drošībai un ievērojami samazinās nelaimes gadījumu skaitu. Bez tam tā ir vislabākā metode izbeigt šausmīgo lamāšanos, kas ir izplatīta uz daudziem pasaules ceļiem.
Pasniedz Dievam katru braucienu (27.II). Lūdz Viņu vadīt tavu mašīnu. Brauc uzmanīgi. Izbrauc savlaicīgi. Brauc lēnām, un tu sveiks un vesels nonāksi pie mērķa.

26. septembris
Pie jums daudz runā par veselības aizsardzību, respektīvi, par veselības apdrošināšanu.
Godīgi sakot, ES tur neredzu daudz veselības. Pati jūsu veselības aizsardzība un filosofija, uz ko tā balstās, ir slima. Sevišķi skaidri tas ir redzams ārstos.
Daudzi ārsti izturas tā, it kā viņi būtu bankas direktora un slaktera sajaukums. Pirmajā vietā daudziem no viņiem ir nauda, prestižs un pietiekami daudz laika savam vaļaspriekam vai karjeras taisīšanai. Šīs rindas pēdējā vietā ir pacienti.
Par uzupurēšanās garu, kalpošanu tuvākajiem, nemaz nepieminot mīlestību, attiecībā uz šiem ārstiem gandrīz nevar runāt. Cik šausmīgi, ka tādiem cilvēkiem ir teikšana!
Un nav brīnums, ka viņi darbojas nevis "dziednīcās" ("Gesundheits - Hāusern"), bet "slimnīcās" ("Kranken - Hāusern").
Kas daudzās Rietumu valstīs trūkst, tā ir mīlestība.
It īpaši Vācijā ir izplatīts priekšstats, ka mīlestību var aizvietot ar veikto darbu.
Tas ir tikpat maldīgi, kā mēģināt atdzīvināt mirušo, viņu laipni uzrunājot!
Tā vietā, lai mīlestību gribētu aizvietot ar slimnieka izmeklēšanu, ārstiem vajadzētu daudz vairāk mācīties, ka slimība ir mīlestības trūkums. Slimiem cilvēkiem vajadzīga mīlestība, saprašana un atbalsts.
Tikai tad, kad viņi to saņem, ārsti saviem pacientiem patiešām var palīdzēt! Turklāt viņiem jāsaprot, ka aizvietot mīlestību ar tehniskām zināšanām ir tas pats, kas būvēt auto ar fantāzijā radītu dzinēju, aizmirstot motoru.
Bez mīlestības un bez saistības ar Dievu nevar būt dziedināšana. Lai cik gudri būtu tehniskie līdzekļi. Tā nav dziedināšana, tā ir tikai novilcināšana.
Ārstiem to vajadzētu zināt. Jo agrāk - jo labāk, jo viņiem vajadzēs mācīties.