otrdiena, 2013. gada 8. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

8. septembris
Ir pareizi, ka tā sauktās industriālās zemes izmanto savu varu un sev iegūst bagātību, bet vājās zemes - nabadzību un postu.
Ja diviem cilvēkiem ir problēma, gandrīz nekad visa vaina nav tikai vienam no viņiem, kamēr otrs ir pilnīgi nevainīgs.
Indija pieder tā sauktām trešās pasaules zemēm. Daudzējādā ziņā Indija ir jaunattīstības zeme, respektīvi, vēl koloniālvalsts. Arī angļi ir līdzatbildīgi par šodienas grūtībām. Bet debets un kredīts viņiem ir labi izlīdzināts: viņi ir daudz ņēmuši, bet arī daudz devuši. Galvenā atbildība indiešiem ir pašiem un viņu vadoņiem. Tauta, respektīvi, tās garīgie, baznīcas un politiskie vadītāji ir gandrīz pilnīgi pazaudējuši vai sagrozījuši seno zināšanu. Tikai druskas ir palikušas pāri no indiešu teoloģijas un filosofijas brīnumainās dārgumu krātuves. Tas ir Indijas vājuma pamats - un ir pamats jebkuras zemes vājumam.
Vara ir pārejoša. Gadu simtus vai pat gadu tūkstošus kā Indijas gadījumā izdzīvo tikai gars, caur kuru plūst Dieva elpa.
Šī elpa sastāv no prēmas (mīlestības), dharmas (godīguma), satjas (patiesības), šānti (miera), ahimsas (nevardarbības) kopā. Viss pārējais ir tukša šķietamība, kas nekad nepastāv ilgi.

9. septembris 
Kad ES radīju pasauli, ES tanī pat laikā nostiprināju tās attīstības plānu.
Cilvēkam ir brīva griba. Tādēļ zināmos rāmjos viņš var rīkoties, kā grib.
Cilvēka brīvās gribas dēļ Man arvien no jauna jāmaina Mana plāna realizācija. Man jāpiemērojas apstākļiem, kādus viņi rada.
Taču mērķis paliek nemainīgs: neviena dvēsele nepazudīs.
Cieši tici, ka tevi izglābs. Mana mīlestība uz tevi ir nesagraujama. Nekāda pasaules vara nevar Mani aizkavēt stāvēt tev blakus.
Tu esi svētīts.
No paša sākuma.


10. septembris           
Nekad nestrādā tikai naudas dēļ. Kas strādā tikai naudas dēļ, zaudē šānti (savu iekšējo mieru), satju (patiesību), dharmu (godīgumu), prēmu (mīlestību) un uz ilgu laiku arī ahimsu (nevardarbību).
Pat ja tu esi vislielākajās grūtībās un tev ir nepieciešams pieņemt kaut kādu darbu, lai nodrošinātu savu dzīves iztiku, neuzsāc nekādu amorālu darbību un nestrādā vienīgi naudas dēļ. Vienmēr centies savā darbā saskatīt jēgu. Meklē iespēju to labprāt izpildīt, jo citādi tu sevi pazaudēsi.
Ja vari izvēlēties, meklē sev nodarbošanos, kur tu vari paveikt ko labu sabiedrībai, kurā un no kuras tu dzīvo.
Taču strādā ne tikai savā profesijā, bet arī pie sevis, lai to, kas tev jādara, tu darītu arvien priecīgāk.
Neskaties uz sava darba augļiem. Drīzāk iztēlojies, ka Dievs darbojas caur tevi, ka tu izpildi Viņa darbu ar to, ka kalpo Viņam un sabiedrībai, kurā dzīvo.
Pasniedz Viņam visu savu darbu (7.I) un lūdz Viņu tevi vadīt un uzņemties tavas darbošanās rezultātus un augļus.
Darba beigās pateicies Dievam par Viņa vadību un Viņa žēlastību.
Esi drošs: ja tu savu darbu pasniegsi Dievam, Viņš to svētīs un apdāvinās tevi ar prieku un piepildījumu.