trešdiena, 2013. gada 9. oktobris

Dienas doma

http://www.urantija.lv/lv/dienasd/

14. septembris
Tā saukto "Jūdasa kazu" gani izmanto par ganāmpulka vadoni ceļā uz kautuvi. Ganāmpulks paliek tur, turpretī Jūdasa kazu atbrīvo, apbalvo un izmanto, lai tā nākamo ganāmpulku ievestu nāvē. Bet kādu dienu viņa kļūst veca. Kas notiek tad? Viņu atalgos ar to, ka arī viņu nokaus, un kāda jaunāka kaza ieņems viņas vietu.
Kas tev jāņem vērā no šī piemēra? Sargies no sliktas sabiedrības. Viņi var tev daudz ko apsolīt. Tu vari iegūt daudz redzamu labumu. Bet tu vari būt drošs, ka kādu dienu arī tevi piekrāps. Kas citus krāpj, kaut kad apkrāps arī tevi.
Blēdīšanās tāpat kā meli visai ātri kļūst par paradumu, kuru nemaz vairs neņem vērā. Tāpēc neuzticies nevienam, kas citiem kaitē - vai upuris būtu cilvēki vai dzīvnieki. Pieliec visas savas pūles, lai būtu kopā ar labiem cilvēkiem. Labāk paliec viens nekā ar sliktu sabiedrību. Sākumā tas varētu būt grūti. Bet beigās vienmēr sabiedrība tev atmaksās ar labu. Jo tavs mērķis ir absolūtais labums.


15. septembris
Reiz kādai sievai bija šausmīgs vīrs, kas nerūpējās par ģimeni, sita sievu un bērnus, nodzēra lielāko daļu no saviem ienākumiem un brīvo laiku pavadīja sliktā sabiedrībā.
Turpretī sieva bija ļoti ticīga. Viņa daudz lūdza Dievu un pie tam darīja visu, ko varēja, lai savus bērnus uzaudzinātu tik kārtīgās un drošās mājās, cik vien iespējams.
Bet šīs sievas draugi viņai deva padomu šķirties no sava vīra.
Viņi domāja, ka beigas ar šausmām aizvien ir labākas nekā šausmas bez beigām.
"Nē", atbildēja sieva, "viņš ir mans vīrs. Dievs viņu ir man uzticējis. Viņš zinās, kādēļ. Varbūt es iepriekšējā mūžā biju vīrietis un ar viņu apgājos tā, kā viņš tagad ar mani.
Es savu dzīvi uzskatu par mācību procesu. Ja Dievs pieļauj, ka mans vīrs mani sit, tad jau Dievs zinās, kādēļ. Es arī turpmāk pildīšu savu uzdevumu, lūgšu Dievu un pacietīgi gaidīšu."
Tā arī notika, un viņa nesvārstījās savā ticībā, ka Dievs viņai palīdzēs, kad laiks būs pienācis.
Kādu dienu vīrs atkal nāca piedzēries no restorāna, apgūlās uz ielas, kur viņu sabrauca auto.
Smagi ievainots viņš nokļuva slimnīcā, kur viņam nedēļām vajadzēja gulēt ieģipsētam un cieši nosaitētam. Sieva katru dienu nāca viņu apciemot, izjautāja, ko viņš vēlas, un palīdzēja, kur vien varēja.
Vīrs cieta ļoti. Ar to realizējās Dieva žēlastība, jo vīrs no dienas dienā arvien vairāk ieraudzīja, cik brīnišķīga sieva viņam ir un ar kādu mīlestību viņa pret viņu attiecas.
Viņa sirds atvērās un ar mīlestības un aizkustinājuma asarām viņš lūdza viņai piedošanu un apsolīja pārmainīt savu dzīvi pašos pamatos.
Viņš izveseļojās un turēja savu solījumu.
Vēl kaut kas nobeigumam: tu domā, ka tā ir pasaka. Tu maldies. Tā ir Manis radīta, ievērota, gribēta un diktēta realitāte.
Paļaujies uz Manu žēlastību, pacieties, lūdz to, ko tu gribētu sasniegt, un ES darīšu visu, lai to īstenotu. Tā nav pasaka, bet tava realitāte.


16. septembris
Domā pastāvīgi, ka viss, ko tu redzi, dzirdi un uztver, ir kā barība.
Tas ieiet tevī un ietekmē tevi.
Tāpēc uz visrūpīgāko seko visam, kas tevī nokļūst.
Neuzklausi nevienu, kas slikti runā par citiem. Ja tu to dari, tu kļūsti līdzdalīgs viņa sliktajā karmā.
Izvairies no tādu sabiedrības, kas zaimo Dievu vai kuriem nav nekādas cieņas pret svētajiem, resp., garīgajiem skolotājiem.
Ja tu esi vai paliec ar viņiem kopā, tavs liktenis sasaistīsies ar viņējiem un tev tas nāks par ļaunu.
Pasargā sevi no sliktām filmām un it īpaši no tādām, kuras izplata agresiju, brutalitāti, bezatbildīgu seksualitāti un amoralitāti.
Ko tu redzi un dzirdi, tas gadiem var palikt tevī un tevi ietekmēt.
Tādēļ: skaties labo, klausies labo, ēd labu, nodarbini savu prātu ar labām domām un tava dzīve uzplauks tādā formā, ko tu nekad nevarētu uzskatīt par iespējamu.

in-bY � m 0 hސ � -left:0cm;margin-bottom:.0001pt;text-align:right; line-height:normal'>