sestdiena, 2014. gada 13. septembris

Sodas pielietojums


Soda

Jau mūsu māmiņas un vecmāmiņas ar šā brīnumlīdzekļa palīdzību cepa kūkas, tīrīja izlietnes utt. Soda ir lēts produkts, nav toksisks un noder ne tikai dažādu priekšmetu spodrināšanai. Kur vēl iespējams izmantod sodu?

1. Dzeramā soda lieliski noder dažādu nepatīkamu smaku likvidēšanai, piemēram ledusskapī, automašīnā, atkritumu spainī, kaķa groziņā, apavu skapī un jebkur, kur iespēja parādīties nepatīkamai smakai.

2. Soda palīdzēs novērst arī kuņģa dedzināšanu, mazinot skābes daudzumu kuņģī. Vienu sodas tējkaroti ieber ūdens glāzē un izdzer!

3. Pēc saspringtas darba dienas vari baudīt relaksējošu vannu, ieberot pāris ēdamkarotes sodas un sev tīkamu aromātisko eļļu. Pēc šādas peldes tava āda kļūs maiga un gluda.

4. Ar sodu var tīrīt praktiski visu – izlietnes, flīzes, krānus. Arī zobus, jo īpaši, lai pabalinātu tos pēc intensīvas kafijas vai melnās tējas dzeršanas.
5. Sodu sajaucot ar etiķi, iegūsi efektīvu kanalizācijas cauruļu tīrīšanas līdzekli.
6. Izmanto sodu arī veļas mazgāšanā, pievienojot pulverim – tā pastiprinās pulvera darbību, abģērba krāsas saglabāsies košas, baltā veļa kļūs baltāka, kā arī soda labi ietekmē veļasmašīnas kopšanu – tā lieliski darbojas pret apkaļķošanos.

7. Soda palīdz atbrīvoties arī no tabakas vai ķīmiskās paklāja smakas. Uzkaisi sodu uz paklāja, pēc pusstundas izsūc ar putekļsūcēju.

8. Ja tavs baseins ātri "sazied", soda palīdzēs uzturēt pareizo PH līmeni, turklāt mierīgi vari turpināt gan peldēties, gan nirt.

9. Soda palīdz arī remdēt apdeguma sāpes.
10.Soda remdē bišu un citu kokaiņu kodumu izraisīto niezi. Samitriniet pirkstu ūdenī, pamērcējiet sodā un ierīvējiet koduma vietu. Soda neitralizē kukaiņu indi un noņem niezi.