pirmdiena, 2014. gada 29. septembris

no 29.septembra līdz 5.oktobrim

 

 
29.septembrī vēlu naktī Venēra ieiet Svaru zīmē – kur tā jūtas pat ļoti komfortabli. Mīlēsim ievērot etiķeti, necietīsim nekādas vaļības no citu puses. Labāk spēsim izprast citu cilvēku noskaņojumu, tomēr lēmumus pieņemt būs bezgala sarežģīti. Tāpat būs tieksme izvairīties no problēmām un netīkamiem cilvēkiem. Toties šajā laikā spēsim sevi parādīt visā savā krāšņumā apmeklējot kultūras pasākumus, jo gaumes sajūta šajā laikā ir lieliska.

4.oktobrī līdz ar retrogrado Merkuru debesīs būs spriedze starp Sauli un Plutonu – tas radīs kaut kādas pārmaiņas šajā dienā.

Retrogrādā (atpakaļejošs skatoties no Zemes) Merkura kustības laikā no 4.oktobra 2014.gada līdz 25.oktobrim 2014.gadam  ierastais informācijas uztveršanas-nodošanas veids nestrādā un līdz ar to rodas jautājums – kā šajā aptuveni 21 dienu periodā mēs varētu efektīvāk darboties tajās savas dzīves jomās, kur mums parasti nepieciešams loģiskais prāts un spēcīgs intelekts?

Retrogrādā Merkura periodā mums tiek dota iespēja vairāk izmantot savas sajūtas un intuīciju. Ikdienā mūsu racionālais prāts parasti dominē un mēs nepietiekami ņemam vērā iracionālo faktoru lomu. “Veselais saprāts”, kas parasti dominē lēmumu pieņemšanā un saziņā ar citiem, mums jāaizvieto ar “sirdsbalsi”. Šī fokusa maiņa atpakaļejošā Merkura periodā mums ļauj saskatīt nianses un “sadzirdēt” skaļi nepateikto. Mums kļūst daudz vieglāk sadzirdēt savu iekšējo “gudrības balsi”, kuru parasti apslāpē pārlieka racionalizēšana. Galvenais, kas mums jāpanāk – jāļauj prātam “atpūsties” un daudz apzinātāk jāizmanto savas sajūtas un intuīcija.

Intuīcijas un emociju izmantošana lēmumu pieņemšanā, sāņus atbīdot faktus un loģiku, ir dabisks un efektīvs veids, lai piekļūtu mūsu “iekšējām zināšanām”. Lai arī cik labas nebūtu mūsu prāta spējas, bieži vien pēc racionālā ceļā pieņemtiem lēmumiem konstatējam, ka ne visu iepriekš esam pamanījuši. Ar sajūtām mēs varam iegūt to informāciju, ko prāts mēdz palaist garām.
Tiem kuri ikdienā paraduši balstīties galvenokārt uz prātu, aicinājums “pieslēgt” sajūtas un intuīciju var likt justies apjukušiem un nepārliecinātiem.

Loģiskais prāts un dzīve pēc tā likumiem ir jau “iemīta taciņa”, savukārt lielāka paļaušanās uz intuīciju šķiet kaut kas jauns un “ieniršana nezināmajā”.

Retrogrādā Merkura periodā mums jāpievērš vairāk apzināta uzmanība tām darbībām, uzdevumiem un saziņas veidiem, kuri ikdienā pārvērtušies par rutīnu vai kurus uztveram kā pašsaprotamus. Līdz ar to mums tiek dota iespēja daudz apzinātāk veikt savas darbības, paraudzīties uz notiekošo no citas puses un ar svaigu skatienu novērtēt metodes un paņēmienus, ko izmantojam.

Faktiski šo periodu mēs vislabāk varam izmantot savu uzskatu, priekšstatu un attieksmju pārvērtēšanai. Tas ir piemērotākais laiks “mēģināt vēlreiz”, pārorientēties, novērtēt jau paveikto, apsvērt alternatīvas, pārstrādāt jau izdarīto. Šīs un līdzīgas aktivitātes varam veikt bez bažām, jo iepriekš – Merkura direktās kustības laikā – mēs jau esam visus šos jautājumus risinājuši ar racionālā prāta palīdzību. Tagad mums iespēja uz to visu paraudzīties caur nojautu, emociju perspektīvu un ieklausīties “sirdsbalsī”.

To, ko esam atklājuši un sapratuši retrogrādā Merkura periodā, veiksmīgi pielietot mēs varam tikai tad, kad Merkurs atkal sācis direktu kustību. Šis faktors vienmēr jāņem vērā. Lai arī varbūt daudz kas ir kļuvis skaidrs un “acīmredzams” – no tūlītējas rīcības jāatturas. Ja cilvēks spēs atturēties no lēmumu pieņemšanas un nākotnē vērstām darbībām līdz brīdim, kad Merkurs uzsāks direktu kustību, viņš sapratīs, kāpēc bija vērts pagaidīt. Nākamreiz, kad Merkurs virzīsies atpakaļgaitā, viņam jau būs vieglāk atturēties no impulsīvu lēmumu pieņemšanas.

Lai labāk saprastu retrogrādā Merkura enerģijas optimālāko pielietojumu, varam ņemt vērā elementu (uguns, ūdens, zeme, gaiss), kurā šī planēta sākusi savu atpakaļejošo kustību. Tas mums norādīs uz plašāku dzīves sfēru, kurai mums jāpievērš uzmanība un kura mums jāpārskata un “jāizrevidē”. Aspekti, ko retrogrādais Merkurs savā ceļā veido ar natālajām planētām un kartes punktiem, arī jāņem vērā. Tie vēl vairāk konkretizēs “vēstījumus”, ko Merkurs vēlas mums nodot.

            Merkurs savu retrogrādo kustību uzsāks Skorpiona zīmē 4.okrobrī , kur tas liks akcentu uz emocijām, intuīciju un arī tieksmi atšķetināt pagātnes rēbusus, attiecībās un finansēs. Tomēr 10.oktobrī Merkurs ieripos atpakaļ Svaru zīmē – kur tas atgriezīsies pie neatrisinātiem pārpratumiem personiskajās attiecībās un ar sadarbības partneriem.

Būs laiki, kuri nosaukti par DIŽČIKA laikiem, kad Mēness arī neveidos nevienu mažoro aspektu ar planētām, līdz ar to Visums signalizē, ka pielietotā enerģija un spēks tiks izlietots pa tukšo un beigu galā čiks vien sanāks.
Un tie šonedēļ būs:
4.oktobrī no plkst.21:32 – 24:00 un 5.oktobrī no plkst.00:00-12:24!

Debesīs vēl aizvien ir pozitīvais Jupitera un Urāna aspekts līdz oktobra vidum, kur jau iepriekš rakstīju, ka tiks prezentēts kāds jauns tehnoloģiskais brīnums, arī šoreiz pasaule to ieraudzīja un PASMAIDĪJA – jo jaunāko viedtālruņu kopusi «iPhone 6» un «iPhone 6 Plus» it kā liecoties kabatās.
Lai jums izdodas viss ko esat iecerējuši!