trešdiena, 2014. gada 17. septembris

Rudens saulgriežu rituāls Pokaiņos

Tuvojas rudens saulgriežu laiks. Spēka laiks. Rudens vienādību laiks. Kad diena un nakts kļūst vienāda garuma un mēs ieejam laikā, kad izpaustajā pasaulē tumsa gūst pārsvaru. Kad mums jāstiprina sava iekšējā gaisma līdzsvara noturēšanai.

Šajā gaismas un tumsas mijas laikā mūsu senči svinēja Miķeļa dienu jeb ražas svētkus, visur notika gadatirgi. Pokaiņos, kā senai zināšanu gaismas vietai piedienas, šogad notiek zināšanu gadatirgus.

21.septembrī no plkst.11:00 visi mīļi aicināti uz Pokaiņu mežu "Zināšanu gadatirgu 2014".

Pokaiņu mežs izsenis bijusi vieta, kur cilvēki no visām pasaules malām nākuši pēc zināšanām, iespējams, sanākuši kopā gadskārtās, lai svinētu un godinātu dažādus dzīves notikumus. Šajā dienā mēs aicinām Jūs doties nesteidzīgā pastaigā pa Pokaiņu meža "Zināšanu taku" un satikt dažādus zinātājus, kuri dalīsies ar savām zināšanām gan lekciju veidā, gan konsultējot, gan demonstrējot, gan iesaistot jūs praktiski.

Zināšanu gadatirgu noslēgsim ar Uguns rituālu Zikurātā, sākums plkst. 16:00
Šogad šajā pasākumā piedalās arī baltu saime "Saules ceļš". Visi, kuri jūtas piederīgi mūsu saimei, vai vēlas tai pievienoties, mīļi lūgti pievienoties un līdzdarboties mūsu saimes pasākumos. Mēs būsim Zikurātā. No plkst.12:30 vadīsim darbnīcu "Gaismas ceļš rudens vienādību laikā", kurā dziedāsim spēka dziesmas, kārtosim sevi enerģētiski, runāsim par šo vienādību laiku, par to, kā sadarbojoties ar senču veļiem, stiprinām savu iekšējo gaismu... 

Uz tikšanos Pokaiņos
Māra un Jānis