pirmdiena, 2011. gada 15. augusts

Ješua: Gaismas darbinieka ceļš

Sērija „Gaismas Darbinieki Jaunajā Laikmetā”
Gaismas Darbinieka Ceļš.
Ješua caur Pamelu Kribbe
No krievu valodas tulkoja Sandra Šņoriņa
 
Dārgie draugi,
 
Es Esmu Ješua. Es sveicu jūs šodien un sirdī es esmu jums ļoti tuvs. Mēs esam ļoti dziļi saistīti un pastāv līmenis, kurā mēs veidojam vienu veselu. Vienota, nesadalīta apziņa, kura mūs apvieno, ir sajūtama kā brīvības, radošuma, labestības un prieka enerģija. Šeit ir jūsu patiesā izcelsme un mājas. Jūs tagad esiet izpausti ķermeniskā formā, ko nosaka telpa un laiks, taču jūs sevī nesat daudz vairāk. Es lūdzu jūs sajust tagad apziņas, kuras daļa jūs esiet, varenību un plašumu/neierobežotību. Sajūtiet Dievu sevī un izjūtiet, cik tā ir vienkārša enerģija. Dievs neatrodas kaut kur hierarhijas augšgalā, raugoties uz jums no augšas. Dievs – tā ir visam cauri plūstoša enerģijas straume. Straume, kas plūst caur jums, caur visu dzīvo uz Zemes un pat caur to, kas jums materiālajā pasaulē šķiet nedzīvs. Dievs – ir visur.
 
Dievs nav ierobežots formās. Tā ir tīra, radoša apziņa, kas vēršas pie materiālajām formām laikā un telpā, lai izjustu dzīvi miriādēm dažādos veidos. Tagad sajūtiet sevi šajā Dievišķajā plūsmā – gaismas dzirksts dzīvas apzinātības okeānā, taču nesagraujama dzirksts, kas sniedz savu unikālo ieguldījumu Vienotajā. Sajūtiet sevī neuzvaramu spēku, kāds tur ir vienmēr. Jūs – esiet daļa no Dieva.
 
Jūsu apziņai piemīt dievišķs radošs spēks. Jūs izvēlaties savu dzīves ceļu un savas pieredzes. Lai gan jums, kā cilvēkam, bieži tā nešķiet, dziļi jūsos ir radošais spēks, kas izstrādā noteiktus izšķirošus jūsu dzīves notikumus un piesaista pieredzes, caur kurām jūs vēlaties iziet, lai saprastu, augtu un paplašinātos. Būtībā – jūs nekad neesat šīs pasaules upuris. Pašā savas būtības kodolā jūs nekad neesiet bezspēcīgi jeb iztukšoti. Jo šajā kodolā klātesoša ir Dievišķā dzirksts, kura saka „jā” visām pieredzēm, kādām jūs izejat cauri būdami ķermeniskā formā, un kura zina, ka tas var jums kaut ko iemācīt tā, ka jūsu apziņa kļūs pat vēl plašāka un līdzcietīgāka.
 
Pieņemiet šo radošo spēku jūsos, kas jums piesaista to dzīvi, kuru jūs tagad izdzīvojat. Pieņemiet savu dzīvi ar visiem tās pacēlumiem un kritumiem. Jūsu rīcībā ir spēks, lai nodzīvotu to labi. Vislielāko gandarījumu jūs variet gūt, atceroties, kas jūs esiet, tai laikā, kad atrodieties cilvēciskā formā, būdami dzīves uz Zemes prasību un izaicinājumu gūstā. Atmiņu par jūsu patieso būtību atjaunošanās ļaus dievišķās gaismas dzirkstij pilnībā pieslēgties jūsu cilvēciskajai personībai. Samierināšanās ar šo bezgalīgās, radošās gaismas dzirksti jūsos mainīs jūsu dzīvi un citu cilvēku dzīves.
 
Jūs, tie, kuri lasāt šo un kuri jūtat Kristus enerģijas pievilkšanos, - esiet tie, kuri ilgojas izliet savu iekšējo gaismu apkārtējā pasaulē. Jūs alkstiet izpaust sevi, kā Gaismas Darbiniekus, kas nozīmē, ka jūs vēlaties izplatīt gaismu un paaugstināt apzinātību uz Zemes. Jūsu kaislība ir tīra un reāla, tā nāk no pašas jūsu būtības dziļumiem, no jūsu Dvēseles. Tieši Dievišķā Dzirksts jūsos vada jūs šajā vēlmē – tāpēc, ka Dievam ir dabiska vēlme dalīties priekā, gaismā un līdzcietībā. Lai arī kad jūs justos laimīgi, izpaužot savu patieso būtību, jūs sajūtiet tāpat arī Dieva laimi, jo sirdī jūs ar Dievu esiet vienoti!
 
Jūs bieži vien interesē, ko patiesībā nozīmē gaismas darbs. Ko nozīmē izplatīt savu gaismu jeb piedāvāt cilvēkiem dziedināšanu? Šo jautājumu es gribētu šodien izskaidrot. Pirmkārt, es gribētu daudz rūpīgāk apskatīt savstarpējās attiecības starp cilvēkiem, kad viņi palīdz cits citam. Es gribu pievērst jūsu uzmanību tam, ka kaut kas savāds notiek ar atšķirībām starp veselo un slimo, vienoto un sašķelto, tam, kā šīs atšķirības tiek izmantotas jūsu sabiedrībā.
 
Kad jūs ejat pie ārsta ar medicīnisku problēmu, jūs skaitāties „slimais, kuram nepieciešama ārstēšana”. Tiek pieņemts, ka ārsts zina kaut ko tādu, ko nezināt jūs. Viņš – ir eksperts un jūs viegli sākat sajust, ka jūsu veselība atrodas viņa rokās. Gadījumi, kad jūs ciešat no mentālām vai emocionālām problēmām, pārāk neatšķiras no tā. Kad cilvēki redz terapeitu, psihologu vai dziednieku, viņi klusēdami pieņem, ka šo speciālistu rīcībā ir kādas augstākas zināšanas vai prasmes, kas viņiem [cilvēkiem] palīdzēs atrisināt viņu problēmu. Pats veids savstarpējām attiecībām starp ārstu un pacientu vai starp klientu un dziednieku nosaka to, kas notiek ar abu pušu sevis uztveri.
 
Ja mēs uzskatām, ka šādās savstarpējās attiecībās vienai pusei ir vairāk zināšanu un iedvesmas, nekā otrai, tas paredz, ka klientam ir jāsaņem no dziednieka vai ārsta tas, ko viņš pats izjūt kā iztrūkstošu un pats sev sniegt nespēj. Tas paredz, ka ārsts, būdams vesels un viengabalains, piedāvā gaismu un dziedināšanu kādam, kurš ir slims un satriekts. No šī viedokļa raugoties, ārsts vai dziednieks atrodas klientam priekšā un viņa rīcībā ir kaut kas, ko var nodot tam, kuram nav šīs zināšanas vai spējas.
 
No garīgās perspektīvas raugoties, šāds viedoklis ir melīgs un izkropļots. Tas uzreiz aizved jūs pa melīgu ceļu. Tomēr tas ir dziļi iesakņojies jūsu sabiedrībā, kā attiecībā uz fizisko, tā arī attiecībā uz dvēselisko veselību. Pievērsiet uzmanību tam, cik viegli ir sajusties mazākam par cilvēku, pie kura jūs esiet atnākuši pēc medicīniska vai citāda padoma. Jūs – ar savu problēmu, viņš – ar savu risinājumu. Par ļoti izplatītu cilvēku, kuri regulāri palīdz citiem, kļūdu ir uzskatāms tas, ka viņi pārāk spēcīgi identificē sevi ar palīdzības sniedzēja lomu un nespēj to atlaist. Viņi ar to definē sevi un tas padara viņus atkarīgus no klientiem un pacientiem tikpat lielā mērā, kā tie [klienti un pacienti] ir atkarīgi no viņiem. Klients var just, ka viņam nepieciešams palīgs, kurš parūpētos par viņu vai izārstētu viņu, taču arī palīgam ir vajadzīgs klients, lai uzturētu savu palīdzības sniedzēja tēlu – zinoša, liela cilvēka, kurš vēlas padalīties ar saviem sasniegumiem ar tiem, kuriem tas ir nepieciešams. Šeit viegli rodas nelīdzsvarotas attiecības, kas grozās ap varu un atkarību.
 
Gaismas darbs – tas ir kaut kas pilnīgi cits. Lai saprastu, kas patiesībā ir gaismas darbs vai garīgā dziedniecība, jums ir jāatlaiž tradicionālais „klientam palīdzošā dziednieka” vai „slimnieku ārstējošā ārsta” tēls. Jums ir jāatlaiž pati ideja par to, ka palīdzat – jo tas nozīmē dot kaut ko kādam citam. Pats jēdziens, ka citam cilvēkam var nepietikt/trūkt kaut kas, rada kaitējumu dziedināšanas procesam. Patiesība ir tajā, ka vienīgais veids, kā kādam palīdzēt, ir parādīt viņam viņa paša spēku un spēju sevi dziedināt. Laba skolotāja pazīme ir tāda, ka viņš sevi liek zemāk, nevis augstāk par skolniekiem. Īsts skolotājs aicinās jūs atgriezt sev atpakaļ savu iekšējo spēku un neuzķersies uz pieņēmumu, ka jūs esiet mazi, ka jums ir nepieciešams būt atkarīgiem no vēl kāda cita. Īsts skolotājs nekad neizpauž sevi kā autoritāte. Tā ir muļķīga rīcība. Patiesa dziednieka dāvanas ir tajā, lai ļautu cilvēkam apzināties savu paša iekšējo spēku/varu, to, ka viņš ir Dievišķa dzirksts un, ka viņa rīcībā jau ir visas viņam vajadzīgās zināšanas.
 
Patiesā dziedniecība ir ļoti vienkārša. Tā neprasa sarežģītas metodes un zināšanas. Es šeit runāju par Dvēseles dziedināšanu. Protams, fizisko problēmu risināšanai var būt nepieciešama medicīnisko ekspertu, kuriem ir ļoti specifiskas zināšanas un prasmes, līdzdalība. Dziedniecība, kas skar Dvēseli, tomēr ir ļoti vienkārša. Ja jūs nonāksiet līdz cilvēku mentālo, kā arī fizisko problēmu saknei, tad tādā vai citādā veidā saskarsieties ar pārliecību par viņu pašu bezspēcību, necienību, mīlestības trūkumu, vientulību un nolemtību.
 
Par galveno iemeslu ir uzskatāms tas, ka cilvēki nejūt savu saikni ar savu patieso būtību, ar Dievišķās gaismas dzirksti, kas viņi ir. Dziedināt cilvēku – tas nozīmē atvērt viņa atmiņas par Mājām, atgādināt viņam par viņa pilnīgo skaistumu, spēku un nevainību.
 
Kā jums to izdarīt? Pirmkārt, šeit nav nekādu fiksētu metožu vai zāļu. Tā nav mehāniska procedūra. Tā ir enerģijas nodošana, kura var notikt dažādos veidos. Es pie tā vēl atgriezīšos. Otrkārt, neviens nevar tapt dziedināts, pirms nav atvēries dziedināšanai. Jūs nekad nevarat kādu piespiest izdziedināties. Tam ir jābūt paša cilvēka lēmumam. Patiesībā – dziedināšanā ir kaut kas no brīnuma. Tā ir jaunas apziņas piedzimšana Dvēselē. Tas ir viņas radītais un to nav iespējams iepriekš paredzēt. Ikviena dzīvē pienāk brīži, kad ir jāizdara izvēle starp gaismu un tumsu. Tumsa nozīmē, ka jūs esiet padevušies pašnosodījumam, naidam pret sevi, negatīvai domāšanai un bailēm.
 
Gaisma nozīmē atvērtību labestībai, piedošanai, priekam un pārpilnībai, kuras ir uzskatāmas par patiesu Dievišķības pazīmi. Izvēle ir jūsu rokās. Pat, ja visbrīnišķīgākais eņģelis piedāvās jums atlaist pagātni un ieiet Dieva valstībā, kas nozīmē saplūšanu ar Gaismas dzirksti, kas jūs arī esiet, lēmums ir jāpieņem jums. Ja jūs vēl joprojām esiet dziļi iegremdējušies negatīvā sevis un citu cilvēku redzējumā, ja jūs vēl joprojām atrodieties baiļu un dusmu verdzībā, jūs variet pat nepamanīt šādu eņģeli.
 
Taisnību sakot, dziedināšanas eņģelis vienmēr ir kopā ar jums. Tas ir jūsu Augstākais jeb Patiesais „Es”, jūsu Dievišķība, kas cenšas jums atgādināt par jūsu patieso būtību. Dažkārt, dzīves gaitā, jūs satiekat cilvēkus, kas uz laiku spēlē jūsu eņģeļu dziedinātāju lomas. Viņi var to pat neapzināties, taču viņi jums atgādina to, kas jūs esiet patiesībā. Viņi runā ar jums vai klausās jūsos tā, ka jūsu patiesās būtības dzirksts iekļūst jūsu apziņā un jūs izjūtat prieku un iedvesmu pēc saskarsmes ar viņiem. Tas var iedvesmot jūs izdarīt izvēli par labu gaismai, pieņemt lēmumu, kas kalpo jūsu Augstākajam „Es”, jūsu patiesajai kaislībai un mīlestībai uz dzīvi. Eņģeļa klātbūtne var kalpot par atgādinājumu jeb atslēgu pārmaiņām jūsu dzīvē, taču pat šajā gadījumā lēmumu par noticēšanu tam ir jāpieņem jums pašiem. Tikai jūs paši variet radīt brīnumu!
 
Jūs jau droši vien dzīvē esiet sastapuši dziedināšanas eņģeļus vai dažos gadījumos kalpojuši par tādiem priekš citiem cilvēkiem, pat neapzinoties to. Manuprāt, tieši tas arī nozīmē gaismas darbu. Runa nav par citu cilvēku dziedināšanu un atbalstīšanu. Runa nav par to, lai piedāvātu cilvēkiem viņu problēmu risinājumus. Runa nav par noteiktu prasmju, zināšanu vai ētisko noteikumu iemācīšanu. Visas šīs darbības paredz, ka citiem kaut kas trūkst, ka viņi ir mazāki par jums un ir bezpalīdzīgi.
 
Garīgā dziedināšana pilnībā apgriež šo bildi ar kājām gaisā. Ja jūs piedāvājat cilvēkiem garīgo dziedināšanu, tad patiesībā jūs viņiem piedāvājat mainīt uztveri. Tā vietā, lai fokusētos uz viņu problēmām, jautājumiem un bezspēcības sajūtu, jūs koncentrējaties uz viņu būtību, vienotību veselumā un mirdzošo skaistumu. Ja garīgais dziedinātājs arī spēj kaut ko dot, tad tikai patiesā redzējuma velti/dāvanu. Ja jūs esiet spējīgi ieskatīties kāda sāpēs, niknumā, bailēs un pašiznīcinošā uzvedībā un ieraudzīt to sejā gaismas eņģeli, jūs tādam cilvēkam piedāvājat kaut ko ļoti vērtīgu. Redzot viņa patieso būtību, jūs maigi aicināt viņu un vilināt virzīties uz priekšu. Kāda [cilvēka] patiesā spēka un iekšējās gaismas uztvere, pat, ja šis cilvēks neizrāda tos uz āru, ir līdzvērtīga viņa nosaukšanai viņa īstajā vārdā. Nav nekā varenāka par to, lai nosauktu cilvēku viņa īstajā/patiesajā vārdā.
 
Savas dzīves laikā uz Zemes, būdams Jēzus, īstenojot savu tā saucamo brīnumaino dziedināšanu, es pieskāros cilvēka dievišķajai būtībai. Cilvēka dievišķās dzirksts ieraudzīšana un izjušana to atmodināja, un tieši viņa [cilvēka] dievišķā būtība, nevis es, veica šīs dziedināšanas. Tieši viņu atmiņu atjaunošana pašiem par sevi atjaunoja viņu mentālo un pat fizisko veselību. Ne vienmēr šāda tikšanās beidzās ar dziedināšanu, jo tas vienmēr bija atkarīgs no otra cilvēka lēmuma atvērties dziedināšanai. Brīnums bija viņu priekšā, un to ir svarīgi vienmēr atcerēties, kad jūs strādājat ar cilvēkiem garīgās dziedināšanas nolūkā.
 
Jebkura garīga dziedināšana nāk no iekšienes. Kā gaismas darbinieks jūs nekad nedziediniet. Jūs radāt telpu atvērtībai, pastāvēšanai bez spriedumiem, kas aicina otru cilvēku paskatīties uz sevi atklāti un ar līdzcietību. Tā vietā, lai censtos atrisināt jebkādu problēmu no malas, jūs saistāties ar otra cilvēka dvēseli un noturiet viņam uzticēšanās un skaidrības redzējumu. Tas ir Gaismas Darbinieka ceļš. Tā vietā, lai fokusētos uz kāda mazumu, jūs cenšaties atgriezt cilvēkam viņa lielumu/varenību. Strādāt ar kādu Dvēseles līmenī, nozīmē parādīt viņam viņa atbildību par paša dzīvi. Tā kā jūs to dariet ar mīlestību un bez nosodījuma, šī atbildība netiek izjusta kā smagums. Šāda atbildības uzņemšanās tiek izjusta kā spēcināšanas un atbrīvošanas akts. Pa-īstam ticot cita radošajam spēkam, jūs ar savām acīm un saviem vārdiem viņam atspoguļojat viņa paša spēku. Fokusējoties uz to, kas cilvēkā ir tīrs un neaptraipīts, jūs stipriniet viņu.
 
Jūs variet to izdarīt tikai tad, ja pa-īstam tam ticat. Ja kaut kādā līmenī jūs šaubāties, ka viņi spēs to izdarīt, jūs pastipriniet viņu vājumu, nevis piesaucat viņu spēku. Jūs esiet visspēcīgākie dziednieka lomā, ja pilnībā ticiet cita cilvēka spējai atrisināt viņa problēmas un atlaižat jebkādu priekšstatu par viņa atkarību no jums. Daudzi no jums jūt, ka tādā veidā atbildības par sevi pašiem atgriešana cilvēkiem, ir līdzvērtīga tam, ka jūs atsakāties no viņiem jeb piedāvājat viņiem atrisināt savus jautājumus pilnībā pastāvīgi. Tomēr atbrīvošanās no jebkādām atkarības saiknēm nenozīmē, ka jūs neesiet vairs kopā ar viņiem jeb izvairieties/attālinieties no viņiem. Jūs joprojām esiet šeit, noturot savu ticību viņu patiesajam iekšējam spēkam, mudinot viņus iziet ārpus sev pašiem uzliktajiem ierobežojumiem un kļūt par tiem, kas viņi var/spēj būt. Ko iesākt ar šo dziedinošo telpu/izplatījumu, kuru jūs piedāvājat, tā jau būs viņu izvēle.
 
Es zinu, ka daudziem no jums ir ļoti smagi redzēt, kā cilvēki cieš, īpaši, ja tie ir jums tuvi cilvēki. Šķiet praktiski neiespējami izbeigt „palīdzēt viņiem”, atlaist un virzīt savu enerģiju uz citu vietu. Taču, lūdzu, apstājieties uz mirkli un padomājiet, vai patiešām jūs viņiem palīdzat, viņus noturot. Ja viņi savas labās pašsajūtas dēļ ir atkarīgi no jūsu labestības un atbalsta enerģijas, kā viņi jebkad spēs saskatīt sevis pašu labestības un atbalsta trūkumu attiecībā pašiem pret sevi? Iespējams, ka Dvēseles līmenī jūs pastipriniet viņu vājumu - tā vietā, lai atmodinātu viņu pašu iekšējo spēku. Tas negatīvi ietekmē jūs abus.
 
Būt par Gaismas Darbiniekiem vai garīgajiem dziedniekiem nozīmē, ka jūs meklējiet kontaktu ar kādu – no Dvēseles uz Dvēseli. Dvēseles līmenī visas būtības ir vienlīdzīgas un neviens nav kādam citam priekšā. Jūs visi esiet dievišķās esības dzirkstis, kura jūs dēvējat par DIEVU. Cilvēciskā līmenī var šķist, ka vienam cilvēkam ir vairāk zināšanu, viņš ir attīstītāks un gudrāks, nekā otrs. Tomēr, ja jūs paraudzīsieties uz to no Dvēseles skatupunkta, tāds spriedums būs novecojis. Visas dvēseles ceļo caur bezgalīgu visumu, izejot dažādus pieredzes un augšanas ciklus. Iespējams, jūs palīdzat kādam, kas cieš no nopietnas emocionālas nelīdzsvarotības smago dzīves apstākļu dēļ. Šajā laika punktā jūs šādam cilvēkam piedāvājat savu palīdzību. Taču vēlāk, kaut kad cietušais un savus spēkus atjaunojušais cilvēks var kļūt par jūsu skolotāju un parādīt jums tādus gudrības un līdzcietības dziļumus, kas jūs vienkārši apžilbinās.
 
Piedāvājot garīgo dziedināšanu vai veicot gaismas darbu, ir būtiski atcerēties, ka garīgajā līmenī jūs esiet vienlīdzīgi ar citiem cilvēkiem. Ir ārkārtīgi svarīgi apzināties sevis pašu cilvēcību un sajust sevi esam vienā laivā ar pārējiem. Jūs variet noturēt priekš citiem cilvēkiem gaismas un līdzcietības telpu/izplatījumu, taču tas nepadara jūs atšķirīgus no viņiem tajā nozīmē, ka jūs esiet „augstāk” vai „zemāk” par viņiem. Nevajag sevi identificēt ar „nosaukumu” Gaismas Darbinieks. Ja jūs jūtiet aicinājumu palīdzēt cilvēkiem sameklēt viņu patieso iekšējo spēku, sekojiet savai kaislībai un dariet to, ko mīlat. Gaismas darbs var pieņemt jebkādas formas.
 
Tas noteikti nevar tik ierobežots ar terapiju. Parasti, ja jūs dariet to, ko mīlat, jūs iedvesmojat citus darīt to pašu. Vienotība ar Dievišķo dzirksti savā sirdī aizvedīs jūs uz īsto darbavietu vai attiecībām, vai dzīvesvietu. Dzīvot no sirds ir patiešām vienkārši. Tas nozīmē pieslēgties savas sirds vēlmei, savam patiesajam priekam un būt drosmīgam rīkoties saskaņā ar to. Tas, bet ne obligāti „palīdzēšana citiem cilvēkiem” padarīs jūs par Gaismas Darbiniekiem. Tieši atnesot pasaulei unikālo savas Dvēseles Dziesmu, jūs iedvesmojiet citus cilvēkus tāpat noticēt sev un atnest to, kas viņos ir tas vislabākais. Gaisma dabiski izstarojas uz āru. Jums nav vajadzības koncentrēties uz to, kā izplatīt gaismu pasaulē. Necentieties būt labi un noderīgi. Centieties dzīvot saskaņā ar savu unikālo Dievišķo dabu un pasaule kļūs no tā labāka.
 
 
©PamelaKribbe2011http://www.jeshua.net
 
Iepriekšējos Sērijas „Gaismas Darbinieki Jaunajā Laikmetā” vēstījumus lasiet šeit: