ceturtdiena, 2011. gada 25. augusts

1/3- par obeliskiem

Lietas notiek !  -  visu augstākajam labumam !
Re kā ! Izjūk vecā sistēma, izbeidzas kontrole un manipulācija.
 
http://www.delfi.lv/news/world/other/vasingtona-ieplaisajis-monuments-un-baznica-zaudejusi-smailes.d?id=40265753
 
Labi, ka ir bilde, lai saprastu cik liels tas obelisks ir.

Vašingtonā ieplaisājis monuments un baznīca zaudējusi smailes

 (43)
www.DELFI.lv |
24. augusts 2011 10:44
 
Vašingtonā ieplaisājis monuments un baznīca zaudējusi smailes
 
 
PantherMedia/Scanpix
Otrdien ASV austrumu piekrasti skārušās 5,8 balles stiprās zemestrīces iesapidā ieplaisājis slavenais Džordža Vašingtona obelisks galvaspilsētā, bet viena no tās ievērojamākajām baznīcām zaudējusi torņu smailes, trešdien informē aģentūra "Associated Press".
Speciālisti, apsekojot 169 metrus augsto obelisku, atklājuši prāvu plaisu pie tā virsotnes. Piemineklis slēgts apmeklētājiem un sākusies padziļināta konstrukcijas izpēte, lai atklātu citus iespējamos bojājumus.
Obelisks, kas ir viens no Vašingtonas simboliem, tika atklāts 1884. gadā pēc 36 gadu celtniecības. Tas ir veidots no granīta un apšūts ar marmoru. Kopējais pieminekļa svars ir 91 000 tonnu.
 
 
Zemestrīce sagādājusi nepatikšanas arī vēsturiskās Vašingtonas katedrāles apsaimniekotājiem. Nolūzušas un nokritušas trīs no četrām baznīcas torņa smailēm. Arī citas smailes ir ieplaisājušas un var nogāzties.
Katedrāles preses sekretārs Ričards Vainbergs paziņojis, ka arī citviet ēkā atklāti bojājumi - plaisas un nokritis apmetums.
Katedrāle, ir viena no galvaspisleāts augstākajām celtnēm. Tās torņu augstums sasniedz 91 metru, taču kopējais augstums virs jūras līmeņa ir 206 metri, līdz ar to no torņiem var labi apskatīt pilsētu.
Kā ziņots, Vašingtonā otrdien notikusi spēcīga zemestrīce, pēc kuras evakuēti Pentagons un ASV kongress, bet ielās valdījis haoss un panika.
Vašingtonā fiksētās zemestrīces spēks bijis 5,8 balles. Zemestrīce notikusi neilgi pirms pulksten 14 pēc vietējā laika.
Uzreiz pēc notikušā Vašingtonas ielās bijusi panika, cilvēki centušies glābties uz māju jumtiem.
"Tā ir viena no lielākajām zemestrīcēm, kas šeit bijusi," norādīja seismoloģe Lūsija Džonsa. Pēc viņas teiktā, tuvākajās stundās pēc zemestrīces varētu būt vēl vairāki spēcīgi pēcgrūdieni.
Pagaidām netiek ziņots par zemestrīces nodarītajiem postījumiem, bet cietušas varētu senākās ēkas un būves.
Tāpat tiek ziņots, ka apmēram sešas balles spēcīga zemestrīce fiksēta ASV austrumu krastā. Grūdieni bijuši jūtami no Virdžīnijas līdz Bostonai.
Uz laiku lidojumi tika apturēti lielākajās lidostās, taču pēc stundas tie atsākušies.